En dag i Tidaholm

Igår slängde jag ner min keyboard i en stor sopsäck och vandrade bort till fransyskan som bjöd på mat och lite vin. Trevligt sällskap, god mat och gott vin. Det krävs inte mycket för att man ska trivas med livet. Dock får det inte bli för mycket vin. Som tur var så blev det bara tre glas eftersom jag fick gå upp jättetidigt idag!

Kom till Tidaholm före 8. Åkte ut till svärfar eftersom jag visste att de går upp med tuppen. Kaffe och skvaller.

Ledsen över att Anna inte mådde bra... Men jag slutar snart skolan och får jag inget jobb med en gång så kommer jag ha en del tid över framöver....

Sen tog jag en sväng till sötaste farmor. Det var såååå längesen! Även där blev det kaffe och efter en diskussion om huruvida Lindex skulle kunna ha några kläder som passar henne eller inte så åkte vi fram och kollade. Och visst hittade hon en del. Träffade Grodan med med mamma H och vi gick allesammans och fikade på konsumfiket. Att man kan ha så mycket energi!
Sen fick jag se lägenheten farmor ska flytta till i helgen. Nice! Älskade fondtapeten!!!

En sväng förbi Kontorsboden för att titta in pärlsortimentet. Inte så stort, men det var ju lika bra att passa på att köpa.

Jag åkte till mamma H för att inspektera de nya katterna men hamnade först en sväng hos nya grannen för att kolla på hennes lägenhet. Bestämde att det blir en kaffe nästa vecka när hon kommit i ordning och pojkvännens tenta är avklarad.

Sen träffade jag de båda katterna. Tur att de hade charm..................

Nu har jag skrivit lite inlägg och är snart klar med kursen! Jippie!

Det jag älskar att räkna...

Pengar, pengar, pengar! Jag har idag konstaterat att jag får mer i lön nästa månad. Tyvärr är det inte många kronor. Jag vill gräma mig över detta men vet att det inte är någon idé. Man hamnar i en må-dåligt-spiral då och livet blir inte enklare. Skatten kommer tillbaka. Jippie!
Jag har fått en släng av "det-ordnar-sig"-attityd. Vilket kan få mig att verka väldigt oansvarig. Men jag vet att oroar jag mig så kommer jag bara må dåligt och så kommer allt gå åt skogen för det. Så det är med tanke på min hälsa jag har denna attityden. Bara så ni vet.

Var inne på smhi och kollade framtida väderrapporter och blev glad över att se stora solar häröver i helgen. Dock inte så varmt som man önskar men sol!!!!

Man ska inte ta ut något i förskott...

Men jag är glad ändå. Fick ett samtal om ev jobb idag. Precis vad jag behöver. För tillfället ialle fall. Så istället för att blogga imorse satt jag och berättade om hur bäst jag är.

Vädret är piss. Jag saknar bilen. Jag är inne van vid att inte ha den alls. Brukar ju vara jag som har den annars och nu ser jag den knappt. Istället cyklar jag i detta duggiga väder. Jag vet inte vad man kan kalla det förutom duggigt. Det är inte riktigt regn utan det ligger i luften och när man cyklat en bit ser man inget för glasögonen är fulla med små droppar.

Suttit vakt nu i två timmar och samtidigt läst tre b-uppsatser. Dags att börja opponera sig så det får väl vara min kvällsuppgift.

Snart är skolan klar!

Problemet är bara att jag lovat att göra både det ena och det andra när jag får tid så jag kan nog inte räkna med ett överflöd av tid bara för att skolan är slut.

Negativt är att när skolan vär är slut och man åter har tid att följa alla serier så är det sommaruppehåll och det visas bara gamla repriser på tv.

Men det blir kanske bättre väder snart. Och ett jobb vore ju inte fel.

Fick äntligen klart en beställning på två halsband som har legat i flera veckor igår!

Varför hamnar man här när man stressar?

Ujuj vilken dag detta är. Upp tidigt, cykla iväg till skolan. Sista lektionen. Slutade tidigare så då hann jag med en sväng till gymet. Blev inte så mycket motionsträning, dock tio minuter på trappmaskinen. Sen får jag ju faktiskt räkna in att jag cyklat till skolan, sen hem. Om ett tag kommer jag cykla tillbaka för att jobba en stund och sen får jag cykla hem igen. Så jag ligger ju inte på latsidan direkt.

Upptäckte att jag är med i grupp 1 som ska opponera sig. Tydligen ska vi göra det denna veckan. Får skriva ut uppsatsen jag ska opponera mig mot och läsa den under min tentavakt imorn. Två timmar... Kanske ska skriva ut dom andra med och ha med mig... läser ju fort.

Va på kommunfullmäktige igår. Stod bara ut två timmar. Sen blev jag hungrig.

Måste snart göra iordning mig för andra gången idag. Det var riktigt skönt med en dusch. Måste ju komma igång och träna ordentligt med efter alla timmar framför datorn.

Idiotbank som debiterat min frukost på tåget tre gånger!!! Vill ha tillbaka mina pengar NU! Så gott var det inte så det var värt tre gånger pengarna. Det var inte ens värt vad det kostade en gång. Dyra SJ.

Nu har jag riktigt bråttom... 1,5 timme till jag ska va på jobbet och jag är nyss utkommen ur duschen. Helst ska jag hinna handla lite på vägen. När jag cyklade förbi i morse var det ju inte öppet...

Det svåra är att vakna...

Jag ska nu sätta mig och fortsätta med nästa uppgift som ska vara inne imorgon innan lektionen börjar kl 9. Jag har skrivit lite mer än en halv sida men det är långt ifrån tillräckligt. Problemet är att det inte står några anvisningar på hur långt det ska va... Men förut har det oftast legat på fyra sidor men då har vi tagit upp tre exempel. Denna gången är det två exempel så kanske tre sidor räcker?

Jag har verkligen ingen lust att skriva. Jag har ju skrivit så mycket det sista. Egentligen vill jag bara sätta mig och pyssla. Gå och träna. Fika halva dagen.


image82

Sitta och pilla... Göra lite halsband, lite armband och lite örhängen.



I lördags så gjorde jag faktiskt ett par örhängen. Behövde något som passade till halsbandet jag hade på mig. Praktiskt att göra iordning vad man vill ha.

Nu... plugga.... Efter en cigarett...


Med mycket ångest i kroppen...

Så har jag nu skickat in min B-uppsats. Den ska vara inne imorgon så jag är ute i god tid med :)

Dock är jag inte ute i god tid när det kommer till mitt pm om globalisering nedifrån. Vad ska jag skriva om? Har 1,5 dygn på mig... Och först måste ångesten över b-uppsatsen släppa. Det var riktigt svårt att skicka i väg den. Jag tror det beror mest på att jag lagt ner så mycket tid på den och jag skulle bli jättebesviken om folk tyckte den var värdelös.

Mors dag idag. Har inte hunnit lämna lägenheten förutom för att införskaffa mat. Skönt att det finns telefoner.

Jag hann gå ut en sväng i går. Efter jag hade pluggat hela dagen. Och idag när jag vaknade var jag helt mörbultad. Inte för att det gick vilt till igår (det var faktiskt ganska lugnt) utan för att jag stressat så det sista. Alla muskler i ryggen och nacken hade dragit ihop sig och huvudet pulserade. Jag la mig på rygg och jag kände hur smärtan strålade runt i ryggen. Tur att det finns värktabletter.

Jag buggade sönder en nagel igår. Den gick av lång ner och eftersom jag inte hade någon nagelsax eller fil med mig så fick jag gå med den halvlös. Vilket resulterade i att den gick av ännu mer och ännu längre ner. Så när jag kom hem var det bara att klippa av det som gick utan att det gjorde för ont och sätta på ett plåster. Antar att jag kommer få gå med plåster ett tag för nageln är av och givetvis fastnar den överallt och det gör jätteont!
Ja, det är synd om mig. Det blödde faktiskt!

Work, work, work

Jag jobbar på allt vad jag kan med min uppsats. Jag har nu skrivit 11 sidor och har en del kvar. Att det ska ta sån långt tid att skriva en b-uppsats!

Jag har idag varit och tränat för min kropp mår inte bra av allt stillasittande som det blir av att plugga. Det var länge sen jag hade så här ont i musklerna.

Nä, dags att skriva mer på uppsatsen. Tänker på hur det gick när jag skrev mitt specialarbete i gymnasiet och datorn kraschade, vilket gör att jag nu sparar uppsatsen på både datorn och usb. Hoppas det räcker!

Underbart väder... och jag sitter inne.

Slit, slit för ingenting

Känns det som i alle fall. Sitter på jobbet. Önskar att jag kunde få lite inspiration till att skriva ytterligare en sida eller två på min uppsats. Men jag känner mig inte produktiv alls. Jag blir alltid nedslagen när jag kommer till jobbet för det får mig att inse att folk inte ser mig för den jag är.

Nä, om jag ska byta glasögon och försöka köra igång lite. Det är verkligen vuxenpoäng att ha två par glasögon, ett par som man nästan alltid använder och ett par för läsning och datoranvändning. Men jag har bara betalt ett par glasögon själv, de andra passade jag på att skaffa genom jobbet när jag var vikarie för över ett år sen.

Positivt är ändå att jag fick min fika! Pojkvännen tog med mig ut och fikade innan jag började jobba. Kanske var det för att han tyckte det skulle vara mysigt eller oxå kanske det var för att han var trött på mitt tjat om att jag kände mig oproduktiv.

Byta glasögon. Skriva. Och försöka undvika att få huvudvärk, har inga värktabletter med mig. Något att skriva upp på min att-göra-lista tillsammans med alla samtal om att jag inte kan komma, jag kan komma blablabla...

Ytterligare en sida klar...

Ojoj vad jag pluggar. Idag har jag skrivit ytterligare en sida på min b-uppsats. Och dagen är inte slut än. Dock ska jag till jobbet sen och jobba några timmar.

Jag har hunnit äta lite quornfärssås som jag gjorde igår. Gott.

Jag har fått handledning nu med, innehållande lite råd och peppning. Problemet är bara att jag inte har många dagar på mig nu....

Hjälp!

Hm... Fikasugen med...

Trött men fortfarande i farten...

Dock börjar farten saktas ner... Jag är ca 15 sidor från att läst klart ytterligare en bok. Sen är det bara ca 50 sidor kvar att läsa ytterligare en gång i Det andra könet och sen har jag ytterligare en bok om de Beauvoir. Sen har jag läst allt. Pust. Då är det bara kvar att skriva ca fem sidor till. Men jag litar på mig. Problemet är bara att jag ska skriva ytterligare ett arbete till på tisdag. Detta har jag inte ens börjat med.

Dessutom slits jag sönder av olika viljor från andra. Jag önskar att jag orkade mer men jag är bara en människa. Samtidigt som jag pluggar på heltid så försöker jag jobba för att få lite pengar och dessutom ska man vara alla till lags. Som tur är så har jag bra vänner som förstår att mitt skolarbete måste gå i första hand nu ett tag så att jag klarar av kurserna.

Jag är besviken på alla som inte ser mig för den jag är. Frågan är hur jag ser mig själv.

Det är inte bra att läsa om en depressiv de Beauvoir när man är trött...

Grönt är skönt...

image81

Ett smyckesset jag gjorde i förrgår bestående av ett halsband, örhängen och armband. Jag tyckte det kändes lite somrigt.

Annars så går tiden åt till att plugga och sova. Jag är fortfarande trött men det börjar bli bättre. Tror verkligen att det är allergin som gjort mig så här dålig för om man tänker tillbaka på förr i tiden då jag gick i mellanstadiethelvägrade jag ligga och ta ögondroppar och nässpray bara för att få vara ute. Detta resulterade i att jag mådde dåligt och låg inne och sov hela dagarna istället. Man blir väldigt trött av allergiska reaktioner.

Fruktansvärt hungrig idag. Kan jag fått mask i magen? Jag vill ju verkligen inte äta en massa och gå upp i vikt.... Fast... mask i magen låter inget vidare... Min diet i Stockholm bestående av fryspizza, natthamburgare och potatissallad har fått mig att gå upp två kilo. Och så kommer man hem och ska ta nya tag och är bara hungrig. Tog en glass på stan förut med Johanna. Inte bra, men gott.

Jag har inte skrivit en enda rad på min uppsats idag men dock fått handledningssvar från läraren. Positivt. Inte mycket att klaga på. Skönt! Men om jag får klaga så borde jag skrivit några rader mer sen i onsdags...

Jaja, tillbaka till soffan och mina böcker. Läsa, läsa.

Säng, åh sköna säng!

Jag har tillbringat mest hela dagen i sängen idag. Förutom dom 2,5 timmarna jag var på jobbet. Jag tror att det är allergin som gjort mig så trött. Jag har ju tillbringat en långhelg i samma lägenhet som en hund och alla som känner mig vet att jag inte tål hundar för fem öre. Första kvällen var hemsk, ögonen rann och gjorde ont, näsan rann och andningen visade lite tendenser till astma. Andra dagen gick lite bättre, chocken hade gått över, dock var jag fortfarande inte bra.

Även idag har jag mått ganska dåligt. Förmodligen är det efterdyningar efter allergin i helgen. Men nu har jag äntligen vaknat. Tyvärr har jag inte läst så mycket jag önskat idag eftersom jag sovit hela dagen....

Här kommer två halsband jag gjorde igår:
image80

Det är längre sidenband med lite pärlor på. Tycker själv att det blev ganska nice :)

Dags att plugga nu. Eller kanske kolla lite vad det är på tv. Vi hade pratat om att träna idag men jag har inte hört något mer... Vi sa vid sex-tiden och det är hon nu. Senare går ju inte för då missar man ju Ugly Betty och det vill man ju inte.

Om ni vill veta...

Hur kul jag hade det i helgen... Kolla in Kung Carl
På fredagen såg jag inte kameran men på lördagen hamnade jag i vägen...

Efter en kväll med pärlande

Kom hem igår. Skulle satt mig framför datorn men fastnade med mina smycken. Det var så länge sen jag gjorde något nu så jag behövde verkligen det. Bilder kommer!

Just nu är jag på jobbet. Dock känner jag inte för att vara här. Jag har massor att läsa och massa smycken att göra.

Återkommer när jag är hemma i lugn och ro.

Pärlabstinens

Jag börjar känna abstinens i mina händer, vill pyssla! Jag vill göra armband, halsband och örhängen. Det hjälper ju inte att jag var på Panduro igår och shoppade loss. Tyvärr så finns det inte så mycket pärlor där, det roligaste är när det finns pärlbord så man kan gå runt och plocka på sig vad man vill.

Vad händer här i Stockholm då annars? Jo, igår var det ju Panduro och sen var det fest här på kvällen. Sen drog vi vidare till Kung Carl, vilket visade sig vara Märstas svar på Dagnys... Massa jobbiga killar som inte fattade när man inte ville ha med dom att göra.

Idag ska vi tydligen dit igen... Jaja, det kanske blir bättre idag. Förhoppningsvis håller killarna sig borta ikväll.

Jag har helt släppt min b-uppsats. Nästan i alle fall. Läser lite i böckerna jag har med mig vid tid över.

Over and out

Snart dags för Stockholm

Först är det dock dags för 5,5 timmar på en buss... Jag är inte så glad i att åka buss...

Jag har packat, funderar över vad jag glömt packa ner men det upptäcker jag väl först när jag är där. Som tur är så finns det ju affärer ;) Massa kläder... Panduro... Mmmm....

Jag börjar bli trött, men då kanske jag kan sova en stund på bussen sen. Jäkla SJ som tar ut hutpriser på vissa resor.

Får se om jag hinner skriva något där. Annars ha det så gott!

Ofrivillig sovmorgon

Råkade visst trycka av väckarklockan i morse när jag skulle snoza... Men vaknadae ändå ca 35 min innan det var dags att jobba. Började dagen med att sitta en kvart i massagestol när jag kom till jobbet. Skönt!

Det enda som händer just nu är jobb och uppsats. Längtar efter att åka upp till Stockholm. Men jag måste tyvärr plugga där med.

Jag är uppe på sju sidor text nu. Längtar efter att få pyssla...

Stress stress stress

Jag har blivit riktigt uppstressad inombords. Det är inte bra. Jag börjar känna ångest som kryper i mitt bröst och tårar som svider bakom ögonlocken.

Jag hoppas att jag ska bli bättre när min b-uppsats är klar och jag kan koncentrera mig mer på att göra smycken, kanske ska göra lite kort med. Jag mår alltid bättre när jag pysslar men just nu hinner jag inte. Hinner inte ens träna för det tar för mycket tid från min uppsats.

Idag jobbar jag men har med mig femton kilo böcker så jag kan plugga.

Vad har hänt med tiden?

Jag hade ju såååå gott om tid för att skriva min b-uppsats men nu helt plötsligt har jag ingen tid alls. Jag har varit stolt över att jag skrivit ca 4 sidor men idag upptäckte jag att det var sista veckan så nu är jag inte stolt längre. Det är mer än 10 sidor kvar att skriva... GAHHH!!!!

Och så ska jag till Stockholm till helgen. Men jag får helt enkelt lita på min förmåga och skriva, skriva och skriva. Jag får reducera min sömn till 6-7 timmar och se till att jag använder all dödtid till att läsa och skriva och komma ikapp.

Det känns lite surt att jag jobbar så mycket just nu... men samtidigt så behöver min plånbok det.

Jag skulle gått upp lite tidigare idag och sett till att jag fick med mig böckerna.

Ingen tid för pyssel men jag tänker verligen inte strunta i Panduro när jag kommer upp! I need!!!

Nutrilettpaus

Igår var en seg dag. Vaknade supertidigt men tillbringade hela dagen fram till 4 på soffan. Är man trött så är man.

Men lördagen var supertrevlig!!!! Men vann rätt låt????

På grund av strul så hamnade vi sen på Simon & Garfunkel-konsert. Underbart! Fem gubbar, en orkester och en stor kör. Efter var det kaffe hos oss med trevligt besök och när det besöket gick så kom nästa.

Och nu är jag på jobbet och min nutrilettpaus är snart över.

Virrig elektrifierng

Ojojoj vilken dag! Jag tar det från början;

Kommer till jobbet och plockar på mig det jag behöver. In i salen, upp med tentan... fel tenta! In på ett kontor. Ringer första stället. "Kolla där"... samma tenta. Ringer universitetsläraren, "Du har skickat fel tenta" "Ok, den rätta kommer på faxen om dryga timmen"

Vänta på rätt tenta som kommer ca 1 timme och en kvart efter det att tentan skulle startat.

Inser att jag inte hinner till systemet... Som tur är har jag en snäll kompis som fixar det åt mig, dock har hon inga pengar till det så hon måste komma till mitt jobb och hämta.

Tentavaktning med mycket studerande.

Halv tre, 1,5 timme efter att jag egentligen skulle slutat är allt klart.

Upp och handla mat inför kvällen. Ska göra tacco-buffé med quorn. Slänger i varorna i vagnen. Möter en kvinna med en stor ost i korgen strax innan kassan och kommer på att jag måste ha riven ost.

Ut till bilen. Pusta ut och ringa ett samtal. Sätter mig i bilen. Har jag några kryddor hemma? In i affären igen. Plockar på mig två kryddpåsar. Springer mot kassan. Ser en korg med majs och inser att jag glömde köpa majs med första gången jag var inne.

Hem och sätter på datorn. Krånglar. Virusscan. Hittar lite.

Dammsugning. Går riktigt fint men tar tid. Upptäcker kontakten som jag lyckats göra sned. Tänker att jag måste rätta till den. Tar bort plasten. Tänker "jag orkar inte stänga av strömmen, datorn är ju på" och får en stöt. Men kontakten sitter som den ska igen nu.

Tillbaka till datorn. Ingen nätverksanslutning. Upptäcker att strömmen i halva lägenheten gick när jag blev elektrifierad. Hämta stol i köket och sätta på den igen.

Och nu fungerar allt. Messen om killens lopp ramlar in. Snart i mål.

Och jag ska åka till stationen för att hämta upp alla alkohol som snällaste Johanna köpt åt mig. Utan henne hade det blivit en fest-eurovision-tacco-kväll utan alkohol.

Undrar vad jag glömt köpa mer....

En tidig lördags morgon

Nu har jag fört över min b-uppsats på usb. Beredd på att åka till jobbet och jobba så snart jag fått iordning alla grejer och gjort iordning mig. Tror inte morgonrock är rätt klädsel för en tentavakt.

Pojkvännen springer Göteborgsvarvet idag. Heja heja! Jag har nu beställt fyra tider via sms så att jag har lite koll trots att jag inte är med i Göteborg.

Ikväll kommer det förhoppningsvis lite folk hit. Tänkte slänga på Eurovision songcontest och ha lite trevligt musiksnack och snack om annat med lite alkohol.

Bråttom bråttom. Trött trött.

Virrpanna med all rätt

Allt förändras snabbt. Så det är inte konstigt om man känner sig lite bortkommen på jobbet.

Jag gör mitt bästa för att hålla humöret uppe men det pendlar snabbt. Att jag inte kunde somna igår hjälper knappast till.

Idag ska vi få hem bilen igen.

Och nu har jag stressat en halvtimme och totalt glömt bort att jag hade bloggen öppen...

Nu får jag verkligen skämmas....

You Are 30 Years Old
Under 12: You are a kid at heart. You still have an optimistic life view - and you look at the world with awe. 13-19: You are a teenager at heart. You question authority and are still trying to find your place in this world. 20-29: You are a twentysomething at heart. You feel excited about what's to come... love, work, and new experiences. 30-39: You are a thirtysomething at heart. You've had a taste of success and true love, but you want more! 40+: You are a mature adult. You've been through most of the ups and downs of life already. Now you get to sit back and relax.
What Age Do You Act?

Taskigt test....

Inget lyckorus idag

Idag är jag inte alls lika lycklig som jag var igår. Fastän jag skickat in uppgiften och fått lite pengar. Jag hade ju hoppats på att det skulle hålla i sig. Men idag är varit en ganska grå dag, både ute och i sinnet.

Jag har varit på Lindex och tröstshoppat. Eftersom jag fortfarande har förbud mot att köpa kläder så är det andra hyllor som gäller. Idag satsade jag på sommarfräschlyx. Jag köpte en Nivea Day creme Pure Energy och Nivea Cleansing gel till ansiktet samt Nivea Summer beauty med ljusare färg till mina vita ben samt en blå Venus rakhyvel som förhoppningsvis ska vara lite bättre till mina ben än engångshyvlar. Dessutom passade jag på att köpa två stycken likadana scarfar som jag tyckte var väldigt fina och dessutom var på halva priset samt köp två betala för en.

Jag testade att göra en före- och en efterbild på mig själv med ca en månads mellanrum. Tyvärr tycker jag inte att det är någon skillnad förutom att jag är brunare nu. Det är ju så skönt att sitta och hänga på balkongen när det är fint väder.
image79

Då vet man att man suttit för länge...

Musens batterier är återigen slut. Jag har suttit här nu i snart ett dygn minus sömn. Men jag har precis skickat in min uppsats om globalisering med fokus på socioekonomiska faktorer. Då gäller det bara att återigen komma igång med min b-uppsats.

Men det finns så mycket annat roligt att göra. Och så mycket annat tråkigt som måste göras. Såsom ladda musen.

Dags att köra igång

Nu är jag uppe, tar en snabbfrukost framför datorn. Idag ska mitt arbete bli klart!

Jag är inte lika pigg idag, men med tanke på mitt morgonhumör så mår jag hyfsat. Kanske blir en dag i lyckorus idag med!

Kall och trött men ändå glad

Jag har nu valt ut vad jag ska skriva om, Amnesty, Kooperativ utan gränser samt Världsbutikerna för Rättvis handel. Dessutom har jag skrivit 2,5 sidor idag. Stolt! Med källförteckning så är det nästan 3 :)

Men nu ska jag ge upp för dagen och fortsätta imorgon. Dessutom har jag hunnit damma halva vardagsrummet, jag orkade inte hela för min allergi är inte rolig, samt varit och tränat. Riktigt effektiv. Tråkigt var bara att mitt dammäventyr gav mig astma under träningen. Som tur är så har jag alltid med min medicin så två doser senare var jag uppe på bandet.

Jag ser fram emot morgondagen. Sötaste Leena kommer förbi och vi ska träffas lite. Hoppas bara att det blir lite längre denna gången så vi hinner prata med och inte bara kramas för att det var alldeles för längesen vi träffades.

Inga smycken gjorda idag, men med tanke på att detta arbetet ska in så snart som möjligt så får det vänta lite.

Nu ser jag fram emot att krypa ner i den varma sängen och vakna till en underbar dag imorgon. Hoppas jag är lika positiv då! Fast jag tror inte att jag kommer gå upp och ställa mig på vågen det första jag gör imorgon eftersom jag gjorde det idag. Det var en sån skön känsla när jag såg att jag hade gått ner ytterligare ett kilo. Sen när jag träffade på en tjej som sa att jag verkligen hade gått ner sen hon såg mig sist så var lyckan gjord.
Fast allt handlar inte om vikten. Jag är lycklig för att jag kommer någonstans med skolan med. Och för att sötaste Leena kommer. Att bilen är på verkstad tills på fredag bekommer mig inte alls idag.

I'm on fire!

Yes yes yes!

Skickat iväg två jobbansökningar nu på en timme. Ok att jag satte mig för att skriva mitt arbete men jag måste ju tänka framåt med.
Frågan är vad jag ska skriva mitt arbete om... 4 sidor. Och helst ska det vara klart igår.

Tydligen så har mor sålt en del smycken åt mig. Skönt! Jag ligger ute med alldeles för mycket pengar.

En ganska tråkig dag

Fruktansvärt tråkigt väder idag. Ena stunden så kan solen titta fram, andra så öser regnet ner.

Jag har pluggat och sovit, snart ska jag på möte med Miljöpartiet de Gröna och diskutera. Vad vet jag inte riktigt, får väl se när jag kommit dit. Funderar på att ta en sväng förbi Willys på vägen och handla lite mat. Jag försöker handla på mig men det går inte så bra. Försökt köpa på mig olika dietbars men alla som jag vill ha verkar inte kunna finnas i samma affär...

Johanna har varit här med sin pappa och hämtat en hylla. Skönt att bli av med den. Den har stått där nu i två månader eller något och är ständigt ivägen.

Dags att göra sig iordning, som tur är så är det inte så jättenoga med tider när man ska på dessa möten. Jag är nog en av få miljöpartister som alltid är i tid. Tyvärr så brukar man få stå utanför och vänta på nyckeln då..

Suddenly it was black

Vaknade sent idag. Satte mig för att göra lite mer till min nyaste kollektion istället för att plugga. Det är så skönt att skapa något med händerna. Och helt plötsligt så blev det mörkt. Solen har gått i moln och vädret ute är så grått så man vill inte ens gå ut och röka.

Jag måste plugga, men först ska jag nog försöka få i mig lite mat. Har inte ätit någon ordentlig mat sen i lördags då jag åt en Happy timepizza och mådde dåligt efteråt.

image78
Örhängen, ett armband och två halsband

Uppsatsskrivning på gång

image77

Druckit te med Marion nu i eftermiddag. Riktigt trevligt. Innan så gjorde jag några smycken som jag visar här över.

Jag har nu skrivit en hel sida på min uppsats... Ok, nästan hälften är rubriker men jag har börjat. Ska skriva några rader till innan CSI börjar.

På gång igen

image76


Suttit och pratat med Nathalie på telefon och samtidigt gjort ett halsband. Funderar på att göra några mer armband i denna modellen.
Men nu ska jag skriva på min uppsats. Har tillbringat en stund på stan med Johanna på Lilla Blå samt en sväng in på Lindex för att fylla på den överfulla underklädeslådan.

Måndags humör för datorn

Datorn är mer seg idag än vad jag är! Det säger inte lite det... Men sen blev jag väckt med glada nyheter, det har blivit sålt en del av mina smycken. När det händer så känner jag att inspirationen börjar flöda i mig och jag vill genast sätta mig och göra mer. Men tyvärr har jag massa annat att göra under dagen. Men jag tror att jag måste skriva en lista över alla beställningsjobb så jag inte glömmer bort vad jag ska göra.

Men nu ska jag sätta igång. Har kollat min mail och sett att det inte är möte förrän imorn. Då kan jag lugnt dricka te ikväll.
Min kropp vill träna. Jag borde plugga. Jag vill slappa.

Redo för sängen men har äntligen flyt

image64


Jag börjar bli riktigt trött trots att jag sov två timmar förut. Jag har äntligen skrivit några rader på min b-uppsats, ok att det bara är på inledningen men jag har även läst över 100 sidor i boken som jag analyserar samt skrivit flera handskrivna sidor med uttagna saker som jag tror mig kommer ha nytta av i analysen.

Jag sover alldeles för dåligt när jag har alkohol i blodet. Jag kommer inte riktigt ner i den djupsömn jag behöver utan vaknar ständigt. Medan andra sover som stockar så har jag svårt att inte låta bli att vakna.

Jag är lite stolt, av smyckena på bilden har jag sålt allt utom det hårda halsbandet. Även det blåa halsbandet samt örhängena med bara en pärla är inte sålda men är beställningsjobb. Några mer smycken har jag inte gjort det sista då jag nu koncentrerar mig på studierna då jag har ett pm på fyra sidor till nästa vecka samt min b-uppsats som jag måste komma någonstans med för att kunna lämna in något till läraren som hon kan göra en förhandsbedömning på. Man skulle kunna låta bli men samtidigt är det bra att veta att läraren inte tycker att man är helt fel ute.
När jag kommit en bit så ska jag försöka göra lite mer smycken, först har jag två beställningsjobb. Det är kul att folk tycker om det man gör!

Måste få tid över i veckan med för att åka och titta på utställningen. Hoppas på att få lite pengar för beställningsjobben med för den 17 maj drar jag upp till Stockholm och jag har blivit lovad en tur till affärer med pärlor :)

Dagen efter

Kom iväg med bussen igår till Tidaholm. Hamnade på Norbergs först där vi tog en väl förtjänt kopp kaffe. Sedan började vi glatt traska mot museet för att titta på Annas fina verk bara för att möta henne på vägen och få höra att dom fått för sig att stänga en timme tidigare. Grrrrr!

Sen hände det massor hela dagen/kvällen och vid halv tolv hade vi fått nog och ringde efter skjuts hem. Beställde dock en pizza som vi satt och åt i bilen på vägen hem, vilket jag grovt ångrar idag. Tidaholm har nog dom flottigaste pizzorna som finns och min mage mådde inte bra av den. Vaknade klockan 6 och hade ont i magen.

Mina muskler skriker efter träning men jag får inse mina begränsningar. Istället har jag och pojkvännen varit uppe på berget och tagit kort:

image75


Och jag undrar hur man kan få för sig att gå upp i utsiktstornet dagen efter? Pust!

Nu dags för studier. Har äntligen skrivit min första rad på min b-uppsats!

Snart dags att dra till Tidaholm

En liten snabbsminkning framför datorn innan jag ska ta en shoppingrunda i stan för att införskaffa nödändigheter som jag inte införskaffade igår. Jag gick och drack te istället.

Vernissage och cruising. Hoppas det blir kul.

Men nu är det bråttom! Vet ju inte ens vad jag ska ha på mig!

Ännu är det fredag

Ska strax iväg fram till stan och inhandla helgens förnödenheter på systemet. Först var jag bara tvungen att skicka ett mail, innan jag glömmer det igen.
Jag har tydligen blivit lite glömsk. Idag kom jag äntligen ihåg att lägga på ett brev som legat här sen förra veckan. Och viktigt brev var det med! Det handlade ju om att få pengar och pengar behöver jag.

image74


Lite smycken har jag blivit av med oxå, men dessa använder jag själv tillsammans med mitt imitationshalsband.

Jag är fortfarande däven. Jag tror inte det kommer gå över i första taget. Men det var så skönt att prata med pappa igår efter min gråtattack. Han kan säga de rätta sakerna och han har lika dålig humor som jag.

Efter lunchföreläsning

Nu är jag kommen till jobbet, har jobbat en stund med. Sålt lite smycken med till mina kära arbetskamrater. Och fått en beställning på två halsband.

Maten var god. Dock var det lite väl mycket oliver i den ena pajen :(
Men sen kommer man till jobbet och känner sig lite nedstämd. Det var bättre stämning här förr. På den tiden jag jobbade här. Precis som om det är evigheter sen...

Tråkigt väder ute. Hoppas det blir bättre imorgon då jag ska till Tidaholm.

Fredag hela dagen

Ska snart iväg på lunchföreläsning för att gå därifrån tidigare för att skynda sig till jobbet. Men det blir trevligt ändå får jag hoppas.
Gick upp tidigt idag och har tillbringat morgonen med att plugga. Nu så har jag gjort iordning mig och ska strax gå. Men först så går man in på datorn lite och irriterar sig för att musens batterier alltid ska ta slut när man sätter sig här.

image74
Mina ögon kan glittra, min mun kan le,
Men sorgen inom mig kan ingen se



En klyscha som känns väldigt rätt idag. Speciellt då jag ser exakt så sliten ut som jag känner mig.
Smyckena som jag har på mig är made by me.


Varför är jag inte mer strukturerad?

Nu är jag hemkommen efter lektionen. Har ätit lite, en paj med tzatziki och körsbärstomater och kollar runt på internet efter böcker. Jag behöver två böcker tror jag. Dessa har jag nu beställt från Bokus och hoppas att dom kommer så snart som möjligt. Jag ska tydligen skriva ett PM till nästa gång...

Mätt är jag. Lite smycken har jag fått sålt idag. Och nu måste jag börja plugga. Jag har verkligen ingen lust men jag har inte all tid i världen med min b-uppsats.

image73

Dags för plugg

Är inne lite snabbt och kollar om läraren lagt ut några nya papper, han har en tendens att göra det dagen innan och då hjälper det inte att man varit inne veckan innan.
Trött som vanligt men kom upp ändå. Det var kanske mina nya kläder som drog upp mig ur sängen. Tänkte gå snyggt vårklädd till lektionen idag. Ska försöka komma iväg i tid och prata lite med jobbarkompisarna med.

Men det hade han inte gjort. Och jag har inte läst klart boken jag ska läsa.

Dags att dra, see you later!

Mina nya kläder

I brist på att hitta på något bättre att göra (som typ läsa boken som jag ska ha läst till i morgon bla...) så tänkte jag visa mina fynd från Vero Moda. Dessa två tillsammans kostade inte ens 200 kr.
image71

Annars ska jag snart iväg att träna. Men med denna träningsvärken får jag vara glad om jag lyckas ta mig upp på cykeln ;)
Jag har även lagt lite smycken i en påse som jag tänkte ta med till jobbet imorgon. Det kanske finns någon som är intresserad, det vet man aldrig.

Sol ute, sol inne?

Jag gör mitt bästa för att koncentrera mig på studierna men det går inte bra. Jag sätter mig med smyckena en stund men inte heller det får mig att må bättre. Allt som har hänt det senaste snurrar runt i mig och jag känner att jag blir yr. Jag är inte den som säger ifrån men nu helt plötsligt har jag gjort det. Och nu måste jag förklara mig, förklara alla känslor som legat och pyrt under ytan och som fick bägaren att rinna över i lördags.
Det känns stundtals som att jag gett bort mig själv när jag försökt vara alla till lags. Och det som känns värst är att ingen har sett mig, sett mina känslor utan bara tyckt att allt är som det borde.

Jag har ändå tur som har en pojkvän som kommer och kramar mig och ser hur jag har det. Utan honom och mina otroliga vänner så skulle jag gått under nu, men de håller mig över ytan.

Ja, detta blev ganska deprimerande. Men tyvärr så är det kanske inte bättre ställt med mig just nu.

Kan ju avsluta med ett av mina snygga smycken jag har gjort:

image70

Lovely day to take a latte

image69

Halsband och örhängen jag gjorde igår.

Nu har vi varit framme på stan. Var på Vero Moda och tog därefter en latte på Lilla blå. Trevligt, trevligt. Hittade ett par vita leggins och en svart kofta på Vero Moda. Liknande leggins tittade jag på i Borås för några månader sen men när jag testade dom kom jag fram till att dom inte passade. Idag testade jag dom igen och min blygsamma viktminskning har gjort så att dom passade! Lovely lovely!

Min dag borta från datorn

Igår gick jag upp och åkte iväg till skogen för att hjälpa till lite efter alla stormar. Trevligt värre men varmt och svettigt var det att flytta på alla stora grenar och sånt. Jag kom inte hem förrän kl 5 full med barr och diverse skogsaccessoarer. Ojoj vad bråttom jag hade att duscha bort alla skog och göra iordning mig innan det var dags för proggkväll. Tio över sex kom vi till Wokstugan och då hade jag haft väldigt bråttom. Dock upptäckte jag att det var längre tid än en halvtimme att dricka upp en cider. Det sista innan vi gick hällde jag i mig det sista vilket resulterade i håll på vägen fram.

Bra musik, trevligt sällskap dock lite för många vänsterpartister, de gröna var det inte många av. Men sen var det ju vänstern som anordnade det....

Kom hem strax efter 9, kände av de tre cidrarna jag druckit och satt mig framför Desperate housewives och gjorde lite smycken. Innan jag läste två sidor inför min b-uppsats och somnade.

image68

Idag var det någon som ringde tio över åtta! Tror folk verkligen att jag är vaken då? Och det värsta är att dom alltid lägger på när jag väl kommit upp och hittat telefonen. Och det är ju inte lätt att komma upp ur sängen med grotesk träningsvärk efter all grendragning

RSS 2.0