Vem kunde låta bli?

Shoppingtur tillsammans med mor och syster i Skövde idag. Skulle köpa julklappar. Vandrade ju in i lite andra affärer med. Inte bra för en Åsa med shoppingförbud. Kom hem med en underbar klänning som jag bara inte kunde låta bli och prova och sedan köpa. Ligger kort på den på kameran, nu ska jag bara föra över bilderna till datorn med.

Kvällens planer har ju spruckit helt då jag sitter här istället för att vara i Kleva vid denna tiden...

Törnrosa

Ja, det var vad eventet idag handlade om. Var riktigt nice. Gick ut på att ha tipspromenad för kidz. Jag hade riktigt kul. Det var socialt och trevligt att stå där. Jossan kom förbi och sa hej, träffade Lillbitch och Therese och många andra jag känner.

Nu är jag hemma. Skönt att det är tyst runt omkring. Det är ju ganska mycket ljud i en affär.

Har tagit mig en lång dusch för att värma upp mig lite. Var förbannat frusen men efter mycket varmt vatten så kände jag mig tinad. Och ändå har jag stått i värmen idag.

Cizzi och Mike har åkt in. Väntar med spänning på att få nyheter. Fick veta för en stund sen att det går segt. Hoppas att det går bättre snart.

Nu ska jag göra mig iordning. Ska hämta Martin på stationen om en timme. Ska bli skönt att träffa honom lite.

Hoppas ni alla andra har en trevlig helg med!

En inte så vanlig fredag...

Vaknade med känslan av att jag inte ville lämna sängen så tidigt i morse. Vilket dock är ganska vanligt. När klockan ringer halv sex har man ju inte hunnit sova många timmar.

Jag lyckades komma upp till slut och satte mig bakom ratten och åkte till bilmekanikern och lämnade bilen för att sedan gå till jobbet. Backen var vit och kallt var det. Jobbet var som vanligt. Jag gick och drömde mig bort och svor över kaffefläckar. Blev några timmars jobb innan jag traskade iväg till klockan för att hamna på kusins rum och kolla på spel. Hehe.

Därefter hämtade jag bilen. I lagom chocktillstånd över bromsarna så körde jag mot Falköping. Jag visste ju att bromsarna var ganska kassa men inte riktigt så kassa... På vägen får jag ett telefonsamtal från ett bemanningsföretag jag jobbade åt förra året. Det gick ungefär såhär:

-Hej jag ringer (.....) och undrar om du kan tänka dig att jobba imorgon, lönen ligger på ungefär 180 kr i timmen med alla tillägg.
(Massa tankar snurrar i Åsas huvud... Lördag.. Sova... 180 kr/h...)
-Självklart!

Jag sitter och klagar över att jag inte har några pengar. Självklart måste jag ta några timmars jobb med den lönen.

Nu sitter jag hemma. Har tillbringat eftermiddagen/kvällen i telefon, grejat med Miljöpartiet de Gröna i Falköpings hemsida samt grejat en del annat på nätet. Till detta har en öl avnjutits, naglarna har blivit målade så att jag inte ser alltför hemsk ut imorn. Och så borde jag lägga mig ikväll...

Tidigt...

Ska strax bege mig till bussen. Det är riktigt tidigt. Men tydligen inte tidigt nog för jag kommer inte i tid. Men det vet min chef om. Inte mitt fel att första bussen är framme i Tidaholm först kvart i sju och att det var tiden jag senast skulle börja jobba egentligen.

Jag har sovit väldigt dåligt så jag är trött! Sovit så illa så att jag faktiskt vaknade av att jag fick mess i natt vid 1-tiden. Brukar jag aldrig göra. Förmodligen har jag sovit så illa bara för att jag ska åka buss. Vilket jag inte tycker om alls.

Och alla klockor går olika. Bäst att börja göra sig klar då.

Rosthögen

Jag fick iväg rosthögen till verkstad idag med. Jag är riktigt glad över det. Mekanikern trodde att han skulle ha klar bilen imorgon så jag kan ta bilen hem från jobbet. Vore riktigt skönt att åka bil istället för buss.

Och jag är så glad över att jag var ledig idag. Jag har hunnit få tag på en startmotor, lämna in bilen till verkstad samt städa! Detta hade jag inte hunnit/orkat om jag dessutom hade jobbat.

Men jag kan säga att det var inte det enklaste att få rosthögen till verkstaden. Det första jag gjorde var att ringa Jossan för att fråga om hon kunde följa med och köra hem sen. Det var inga problem. Därefter kom svårigheten att hitta nån som kunde hjälpa till att få igång bilen. Det krävs ju ändå en del fart för att lyckas med springstart. Efter några samtal så ringde jag en sovande Johnny som sa att han kunde gå upp och hjälpa till.

Jag, Jossan och Johnny fick igång bilen. Den dog. Men vi fick igång den igen. Johnny satt glad bakom ratten, frågade om han fick köra till Tidaholm. Det dröjde inte länge förrän bilen dog igen. Johnny hoppade ut och puttade på tillsammans med en farbror som ville hjälpa till lite. Och bilen hoppade igång igen. För att återigen . Och den gången var det min tur att hoppa ut och skjuta igång bilen. Pust! Och sen höll sig bilen igång.

Och för er som tycker att min bil är konstig.. Den är sån! Grejen är att den kan dö flera gånger när den är kall. Men sen så brukar den ju alltid starta.

Vi styrde kosan mot Tidaholm. Johnny svor över mina obefintliga bromsar. Han körde så lugnt och försiktigt så man skulle kunna tro att han övningskörde. Men tydligen så var han bara rädd för bromsarna. Och han blev riktigt förvånad när bromsarna sen helt plötsligt en gång fungerade som dom skulle.

Vi åkte med Jossan hem, åkte förbi Donken och köpte proviant som vi intog hemma hos Johnny innan vi bröt upp åt varsitt håll. Jossan skulle jobba och jag skulle städa. Vilket jag faktiskt har gjort med! Åsa är fruktansvärt stolt över sig själv! Bara disken kvar och den ligger i blöt. Hoppas hinna den innan det är dags att dra till Johnny igen. Denna gången för att se på film.

Jag har varit dålig...

på att blogga det sista. Även på min bilddagbok har jag varit slö.  Fast i verkligenheten är jag inte lika slö. Igår tvingade jag mig upp trots en hemsk huvudvärk. Hade nog inte gått upp om det inte var för att Helen låg på soffan och min pappa skulle komma och kolla på bilen.

Ja, denna bil. Denna rosthög som startat i alla lägen startade inte i lördags. Jag var i Jönköping med tjejen jag är kontaktperson åt, vi var på bio. När vi skulle åka därifrån så sa det bara "klick" när jag vred om nyckeln. PANIK! Men efter att jag hade ringt Frida, som inte svarade, så hoppade den igång. Och Åsa kunde pusta ut. Åkte hem med tjejen, tänkte inte mycket mer på vad som hänt i Jönköping. Tills jag skulle åka hem och bilen totalvägrade att starta. Efter många om och men så kom det lite folk och vi fick igång bilen på springstart.

Min far kollade på den igår. Idag har jag varit på skroten och köpt ny startmotor. Och fatta vilken tur man kan ha, fanns en startmotor som passade min lilla rosthög här i Falköping! Jag var beredd på att förmodligen få beställa nån från en skrot långt borta.

Nu ska jag bara hitta en mekaniker som vill ta sig an att byta min startmotor med. Och när jag hittat det så måste jag hitta lite ledigt folk som kan hjälpa mig att få igång min bil.

Förutom att kolla på bilen så hade var jag och far ute och åt. Vi var på Shanghai och åt deras Mongoliska barbecue. Riktigt mumsigt var det. Det blev även bytt däck på rosthögen i mörkret så att när bilen fungerar som den ska så är det vinterdäck på. Hade en riktigt trevlig dag med far.

Och nu ska jag vandra upp till stan för en fika med Johanna, tar med mig mitt lilla block och penna och fortsätter min jakt på bilmekaniker.

Ojoj...

Veckan bara springer iväg... Har inte hunnit hälften av vad jag tänkt göra men då är det bara att strunta i hälften och gå vidare. Varför ska man lägga massa energi på det man inte hinner istället för att göra det man hinner bara och vara glad för det?

Jaja, bråttom har jag lite. Ska strax åka till Martin. Är ju ledig imorn. Planerat in massor, får vara glad om jag hinner hälften.

Ett litet måndagsinlägg

Sitter hemma hos min mor, har varit och jobbat lite och ska strax på kalas hos Lisa. Ska bli trevligt att träffa släkten lite.

Haft en jättetrevlig helg iaf. Köket är nästintill klart, jag ska bara måla lite och storstäda sen så är allt klart. Att träffa Martin är alltid lika trevligt och filmkvällen i fredags blev riktigt nice.

Blir bättre nån annan dag när jag har tid. Min mor är lite bättre på att komma iväg till kalas och sånt i tid än vad jag är så jag måste logga ut. Jaja. Ha det gött alla!

Energitjuvar

Häromdagen satt jag och funderade på vilka energitjuvar jag har runt mig. De är inte många men de finns. De som inte har nån respekt för en utan bara tänker på sig själva. Det hela slutade med att jag raderade i telefonboken och blockade på msn. Och det kändes förbannat skönt. Inga mer energitjuvar i mitt liv. Ingen som ljuger så att dom tror sig själva eller skickar totalt respektlösa sms så att man får lust att kasta mobilen åt helvete för att man blir så förbannad.

Farbror John har varit här idag med och fixat lite mer med mitt kök. Nu är det snart klart. Blir riktigt snyggt. En bild hur det ser ut som nästan klart finns i min bilddagbok. Även hunnit med en kaffe på berget tillsammans med syster.

Nu ska jag strax göra mig klar för att hämta Martin när han kommer. Är lite seg idag. Som alltid typ. Haha.

Dagens låt är utan tvekan Red Angel med Blisterhead. Det är verkligen ingen energitjuv, fast jag kan bli lite matt när jag hoppat omkring i lägenheten en stund. Hihi.

Redan illamående...

Ikväll blir det filmmys. Hälän kommer förbi. Dock har jag redan varit i godispåsen så jag mår faktiskt lite illa....

Äsch, jag orkar inte mer nu. Alltså blogga. Inte idag. Kanske imorn...

Gaaah!

Äntligen så har bedövningen från mitt tandläkarbesök tidigare idag släppt. Det är ju bara sex timmar sen jag lämnade tandläkarstolen.

Kvällen har bestått i massa bloggläsande. Ganska intressant. Eller inte. Tillsammans med kaffe som avnjutits med sugrör eftersom bedövningen var ganska rejäl. Massa struntprat på msn oxå. Men skönt att bara sitta och bara ta det lugnt. När jag för en stund sen ställde klockan på fem så blev jag rejält trött. Haha. Bara tanken på att gå upp redan fem får mig att känna mig trött för en vecka framöver.

Ja, det blir inte bättre än så här ikväll.

Dyrt!

Idag var det åter igen dags för tandläkaren. Dagen började bra, vaknade bredvid Martin, dock alldeles för tidigt. Men allt innan 11 är ju för tidigt för mig så. Var en sväng på mitt gamla jobb och fikade med gamla kollegor för att sedan gå ut och äta med Johanna Wokstugan. Riktigt soft dag alltså. Tills jag fick sätta mig i tandläkarstolen. Urk! Och massa, massa, massa pengar gick kalaset på.

Nu ska jag göra lite kaffe och hoppas att jag kan dricka det utan att spilla. Är ganska bedövad.

En längre och en kortare

Igår hade jag en längre sovmorgon. Tog det bara för att jag hade en massagetid kl 9 här i stan. Var lagom glad sen när jag fick vet att massagen var inställd och fick försöka ta mig upp ur sängen med min rygg som kändes som att den skulle gå av även i drömmen.

Idag har jag lite mindre sovmorgon. En halvtimme senare börjar jag dock. Och ryggen känns lite snällare mot mig idag. Skönt det eftersom jag först ska jobba, och till och från jobbet har jag sammanlagt 6 mil, äta lunch med mor, springa på stan och sen köra ytterligare typ 7 mil för att träffa Martin.

Igår hade jag fint besök. Bror och Isse var här. Vi fikade vaniljformar och chokladmuffins samt spelade Guitar Hero. Dom tog sig en titt på Evert och jag tog mig en titt på Isses nya Nikon. Åsa vill oxå ha en sån kamera med massa knappar och stort objektiv som man får snurra på för att få skärpa. Hihi.

Ok, så på Åsas önskelista hittills i år återfinns:
PSP alternativt PS3 (har inte riktigt bestämt mig)
Systemkamera

Två saker bara alltså. Kanske inte dom billigaste. Men ändå.

Nu börjar det bli dags att dra till jobbet. Kan tänka mig att det är halt ute. Var ute på bus med Cizzi igår kväll. Planen var att åka upp på berget men den idén gavs upp då det var väääldigt halt ute och Rosthögen hittills inte fått på sig sina vinterdäck. Men antar att det inte är någon ursäkt för att inte åka till jobbet.

Världens tröttaste måndag

När alarmet ringde i morse kändes det mer som ett skämt än måndagsmorgon. Dock insåg jag efter en stund att det inte var ett skämt utan att jag verkligen skulle upp.

Var hos min Baby igår och kollade på tantprogram och film så jag var hemma först vid halv 12. Men det ska man ju klara efter att fått sova på helgen. Men icke då. Var riktigt pissigt trött idag.

Jag vill gå och lägga mig igen, dra täcket över huvudet. Men istället ska jag gå ut och ställa mig och skrapa rutorna på bilen. För att sätta mig och köra tre mil på sommardäck när det är halt ute. När jag knappt är vaken. Ibland suger det verkligen.

Söndag...

Ja, då var det åter söndag här i stugan. Eller ja, bostadsrätten. Det har varit en mysig helg. Kollade på Control igår jag och Martin och sedan kollade jag på The Grudge. Martin somnade. Hihi. Efter att Martin åkte hem förut så träffade jag syster. Efter varsin stor kopp kaffe så tog vi oss ut på en promenad. Vi gick hälsoslingan som är 8 km. Var riktigt skönt men nu känner jag mig bra seg.

Om en stund ska jag ta med kakmix och gå bort till min baby. Vi ska baka och kolla på hennes tantprogram. Och imorgon är det åter måndag. Åter jobb. Fast det är några timmar kvar tills dess.

Halloween

Ja då var det Halloween. Massa fester att gå på men jag dissar samtliga och blir hemma. Skönt värre. Får trevligt besök i form av en Martin.

Igår var Helen här. Vi kollade på Horton och satt och pratade massor. Hon var väldigt trött, även jag var det, när hon begav sig hem framåt halv tre.

Testade en ansiktesmask igår, Nivea Visages Activate Purifiying Mask och min hy känns inte som den ska idag. Varm och otäck. Att jag aldrig lär mig att ansiktsmask inte är nåt för min hy. Jaja.

Ska försöka sminka mig och få på mig lite kläder sen så jag är redo att hämta Martin när han kommer. Just nu så går jag runt och myser. Det är ju trots allt lördag.

RSS 2.0