En helt vanlig helg

Nu så har jag fört över alla bilder till datorn, dock så är jag inte pigg alls eftersom jag har blivit förkyld under helgen. Fredagen var jag dock pigg och massa bilder togs. Det började med mat ifrån Wokstugan hemma hos Chassen och fortsatte med massa trevligt folk, alkohol och massor med kramar!

       
         
           
         
         
       
     
   


När lördagen kom vaknade jag upp förkyld. Dock så hade ju Jojjo fest och då hon snart sticker så var jag ju tvvungen att gå dit. Kan säga att alla var lagom sega i början av kvällen. Men trevlgit värre hade vi ändå.

       
     


Söndagen har jag tillbringat på soffan förutom en stund då jag åkte till apoteket och inhandlade allt jag kan tänka mig behöva för att bli frisk.

Mycket att göra, så lite tid

Sov i en evighet idag så jag har nu väldigt bråttom. Ska duscha, åka till Jojjo och hjälpa henne flytta tv:n, äta, gå till Chassen för att sedan gå tillbaka till Jojjo. Vill inte lämna min bil där nere över natten.

Så därför hinner jag inte lägga upp gårdagens bilder idag utan jag hänvisar mina läsare till Chassens blogg för att titta på gårdagens bilder. Mina bilder kommer dock när tid och ork finns.

Chassenfest

Ikväll är det Chassenfest som gäller :)

Tror mina grannar börjar bli lite trötta på mig så.... Imorgon är det Jojjofest som gäller. Ojojoj, många fester blir det när man har så trevliga kompisar som man bara vill träffa och träffa och träffa.

Kameran med ikväll. Kommer kort när jag nyktrat till imorn. Inte för att det kommer bli mycket idag men ändå.

Ha en trevlig kväll allihopa! Nu ska jag vara lite social. :)

Töntigt....

Att lämna anonyma kommentarer... Vågar man inte stå för det man har att säga? Jag står för allt jag säger. Även de saker jag kläcker på fyllan som kanske inte skulle sagt...

Denna dagen har gått snabbt, upp tidigt, en sväng förbi mitt gamla jobb där jag lämnade in nycklar och passerkort men även fikade och pratade med gamla arbetskamrater. Kan man annat än att tycka om dom?

Fick inte tag på Jojjo, hon skulle följt med till Skara, försökte med Nanna men hon svarade inte så jag åkte upp till Ö&b och hälsade på henne. Pratade nårga ord innan jag helt ensam fick bege mig till Skara. In på Slöjd-Detaljer och shoppade loss för nästan 500 men missade att köpa en  av de viktigaste sakerna, nämligen guldfärgade lås. Jaja, en anledning till att kanske åka till Jönköping och gå på Hobbyglädje? Passade även på att åka förbi Jula och införskaffa ett tangentbord som inte luktar sur mjölk... att jag ska vara så klumpig ibland...

Sen dess har jag kört in ved samt pratat med älskade Ramona i telefon länge. Nu känner jag dock av lite huvudvärk, kanske inte så bra att gå i över en timme och hålla fast mobilen mellan örat och axeln... Man lär sig nåt nytt varje dag.

Snart ska jag till Nanna och slappa. Nice! Skönt efter en hel eftermiddag med hårt arbete.

Vem behöver arbete för att bli trött?

Som vanligt så somnade jag sent igår, kan bero på allt pratandes. Jaja. Får väl lägga mig tidigt idag (som om det skulle kunna hända...)

Vaknade tidigt men gick inte upp förrän Eb ringde och bad om hjälp. Jag kunde inte säga nej och åkte ut till henne. Blev ett lass med ved kört idag. Träning! Upptäckte att det går mycket snabbare att få av ved från en släpköra om man står på kärran och kastar vedträden bakåt, förslagsvis mellan benen... Hm....

Nanna hämtade mig sen och körde hem mig. Prat, prat, prat. Hon fick truckkort idag, Grattis :)

Cizzi kom förbi en sväng med. Men jag är inget bra sällskap idag känner jag. Men det kan man ju inte alltid vara. Och nu ska jag gå tillbaka till soffan och mysa ner mig.

Shopping och städning

Klockan ringde i morse strax före 10. Tydligen stängde jag av den för jag vaknade inte förrän strax innan 11 igen och undrade vad klockan var.

Upp och hoppa. Göra sig iordning för en dag i Skövde med shopping på schemat. Hämtade upp Jojjo, som även hon inte vaknade i tid, i min rosthög och drog iväg. Sprang runt i affärer, hittade en kappa men ratade den och köpte ett par skor istället. Nice!

Städat och diskat idag. Duktig Åsa. Men nu är jag trött.

No no no

Ok, då gick man med i Facebook och blev fast. Eller som min gamla kompis Hanna skrev till mig; din face book är sjukt pimpad... Oj oj oj vad man bara kände igen henne och kände att man saknade henne. Det är över två år sen vi sågs senast.

Det har dock hänt lite annat än Facebook idag. Jag åkte till Donken (orkar inte ta itu med disken...) och tog med maten till Eb och satt och åt och kollade på när hon jobbade. När jag hade ätit upp tog jag mig i kragen och satte igång lite själv. Åkte trots allt ut för att jag kände att jag varit för stillasittande. Så jag klöv ved. Det blev även en del pratade och lite kaffe.

Åkte därifrån för att gå på möte med Mp. Jag har verkligen ingen koll! Åkte till partilokalen, tyckte att det var konstigt att ingen var i tid, jag var ju trots allt sen. Tog upp min mobil och kollade datumet och då insåg jag att jag var på fel ställe. Hoppade in i bilen och stod på gasen (ok, sånt ska miljöpartister egentligen inte göra men ändå.... jag var ju sen...) och åkte till stadshuset där dagens möte var eftersom det var kommunfullmäktige. Pratade en del och åkte sedan hem och satte på webbsändningen av kommunfullmäktige, orkade verkligen inte sitta där idag.

Var riktigt nyfiken på hur det skulle gå med Trafiksäkerhetsplanen men satt i telefon, på facebook och msn så jag vet inte riktigt vad som blev sagt. Jag vet att Ann var uppe och pratade, vi hade pratat innan med. Men vad sa hon exakt? Blä, vad trött man kan bli på sig själv.

Pratat med sötaste Cizzi samt sötaste Leena nu på kvällen. Underbara kompisar man har! Jag vet att jag skriver det ofta, men man kan inte säga det tillräckligt många gånger.

Och idag ska jag försöka somna innan kl 4. För jag och Jojjo ska till Skövde och shoppa imorrn!

Städa, städa, städa

Det är vad jag borde göra efter helgen. Hittills så har jag plockat ihop tomburkarna. Fy vad jag inte är på humör för att städa. Men fortsätter jag i denna takten så blir jag väl klar till nästa helg.

Fastnade framför datorn igår, kom i säng jättesent så jag är inte så pigg idag. Funderar ändock på att åka ut till Eb och jobba lite. Känner att jag behöver röra på mig. Först så borde jag dock laga mat och innan jag kan laga mat så måste jag diska så jag skjuter det på framtiden.

Igår träffade jag Jojjo, vi gick på en promenad där vi pratade och rökte. Hamnade på Ica då vi konstaterad att jucie vore väldigt gott. Juice är bra som vätskepåfyllnad. Köpte även pucko som jag så smart sedan hällde över halva tangentbordet. Vissa tangenter går väldigt segt idag! Men det fungerar än :)

Nanna kom förbi med och hämtade alla saker som hon hade lämnat här i lördags. Vi pratade och pratade. Man har så bra vänner. Chassen kom inte förbi... Lite bakis måtro?

Imorgon ska jag och Jojjo till Skövde för att ta en liten shoppingdag. Min lön har ännu inte kommit men det har ju hennes. Så hittar jag en snygg kappa så kanske jag köper den. Får ju passa på medan man är där :)

Nä, städa. Japp. Tråkigt! Bråttom. Mycket att göra. Möte med Mp kl 6 med. Som nästan alla andra måndagar.

80-talsfest med alla glada färger och miner

Igår var det dags för festen vi har gått och väntat på länge nu. Jag var långt ifrån klar när Chassen dök upp. Det dröjde inte länge förrän Nanna och Helen oxå dök upp. Ölen flödade, 80-tals musik strömmade ut ur högtalarna, alla fick våfflat hår, vilket större delen av kvällen gick åt till att göra. Alla var glada, våfflade och berusade. Kläderna gick i turkost, rosa och grönt, likaså nagellacken med undantag för Dennis och Martin som fick svarta naglar i slutändan. Sminket gick även det i turkost, rosa och grönt. Förutom Christoffer som blev ordentligt kajalad.

                                                       

Ett hångel, två drickor

Sällskapssjuka Åsa fick igår sedan sällskap, först kom Bitch (aka grannen, Martin, M-type, Brunlund... kärt barn har många namn) och vi kollade på lösningar inför kvällens musikdilemma. Massa musik på datorn och ingen lust att bränna ut tjugo skivor för en kväll... Så efter många om och men så kopplade vi in dvd:n till stereon och nu bränner jag en mp3-skiva som jag hoppas ska funka! den ena funkade inte igår...

Sen kom Chassen och Nanna. Chassen tog upp en gammal grej och tog med växten i trapphuset upp. Och det var verkligen inte Chassens dag idag. Förstår att hon deppade, men man älskar henne ändå! Hon var deppig, men dubbelt så ful i munnen, gav henne äggsmörgås och satt och snackade medan Nanna fick tag på min kamera och gick runt och tog egokort.


         
       
     
         
     

. Sedan drog vi ut till Chassens bil när vi hittade en lapp..... Kan ju säga att Chassen knappast blev gladare...




Sedan drog vi till Dagnys, inga snygga killar att kolla på, ingen bra musik att dansa till. Men kamerorna åkte ju fram ändå. Vi blir fler!


     
   

Äntligen hemma!

Ok, Nanna har rätt! En kappa kan inte kyssas. Det enda negativa med att skaffa en kappa istället för kille. Men jag tror jag satsar på kappan ändå. I slutet på nästa vecka när lönen kommit. Hm... vill inte vänta! Speciellt då Ann ringde nu och sa att mötet i morgon blir skjutet på framtiden då det var så många som hade hoppat av och det bara var några av vi gamla vanliga som skulle komma.

Men då får jag sovmorgon imorgon. Kan vara riktigt skönt. Speciellt då jag var kvar på jobbet till halv sju. Först skulle jag jobbat 8 timmar, sen blev det sju igår, sen tillbaka på 8 idag och i slutändan blev det nästan 9. Alltså 9 timmar som jag mest suttit och stirrat på en dataskärm. Och kollat på nätet och suttit på msn.

Kommer hem, hungrig... för det är trots att sju timmar sen jag hade lunch. Vräkte i mig en macka. Upptäcker tvättmaskinen och att det är massa tvätt som ska hängas när jag bara vill slänga mig på soffan. Men duktiga jag har hängt upp tvätten och ännu inte hamnat på soffan. Utan framför datorn...

Jag är verkligen sällskapssjuk nu. Efter nästan 9 timmar helt ensam med bara en växel som ringde då och då, en mobil som vibrerade ibland och msn så vill jag även se människor! Får se om det dyker upp lite folk här sen.

Och nu när mötet är inställt så skulle man ju kunna ta en öl eller två för att... ja... det är gott. Men först måste jag kolla så att någon är nykter och kör, vill inte gå i detta vädret. Då är jag hellre nykter och kör de andra. För det är ju egentligen min tur...

Ladda kameran inför morgondagen med. Massa kort måste man ta när alla ser riktigt hemska ut. Det bästa av allt är att vi ser hemska ut tillsammans.

Shoppoholic

Japp, sitter och väntar på att få bege mig hemåt. Samtidigt så sitter jag och surfar runt och suktar efter en ny snygg höstkappa. Jag vill ha! Jag måste ha! Kan ju inte gå och frysa i höst...

Konstaterande för dagen:

* De har bytt toalettpapper på mitt gamla jobb
* Det ringer inte många på numret jag har suttit på idag
* Det är tråkigt att jobba när det inte finns något att göra
* Mina händer är iskall
* Livet vore väldigt tråkigt om msn inte fanns


Så nu sitter jag och tittar mot dörren och har nedräkning tills dess att jag får gå hem för dagen. Hem till lägenheten där disken väntar samt tvätten som jag körde igång innan jag åkte till jobbet.
Hem till min lägenhet och fortsätta denna suktan efter en ny kappa. En kappa som skulle passa perfekt ihop med min sjal och mössa. En kappa att möta hösten i.

Hm... är man singel och inte har någon att möta en ny årstid med så funkar det ganska bra med en kappa istället. Och jag har faktiskt hellre kappbeskymmer än killproblem. En kappa är mycket enklare att ha att göra med än en kille. Och en kappa värmer en nästan alltid (kanske inte om det är tjugo minus ute...) men det är ju inte alltid killen ställer upp på det. En kappa kostar ju lite men vad kostar inte idag? Och det är bara en engångskostnad. Killar lägger man ner massa pengar på för att se snygg inför, en kappa gör en snygg.
Så inför hösten får jag satsa på att skaffa mig en snygg kappa. Kille kommer i andra hand.

Efter lunchrasten

Hade nyss en lunch på 40 minuter. Det vanliga är en timme men eftersom det är ont om folk och mycket att göra (för andra, inte mig...) så blev det kort lunch idag. Dvs ingen shopping. Och ingen shopping blir det efter jobbet heller eftersom jag inte slutar förän klockan 18.

Vad har jag gjort då förutom ätit? Jo, jag har faktiskt sökt två tjänster idag nu medan jag suttit här. Jag vill ha jobb! Trött på att gå hemma och vara fattig. Så då gör man något åt det. Hoppas bara att jag får jobb nångång. Jag är inte född till att vara en fattiglapp. Nä, jag ska ha gott om pengar. Fy vad jag låter som en kapitalist. Men det är jag inte. Vill bara känna att jag alltid klarar mig samt kunna dela med mig till alla nära och kära.

Nu väntar jag på att klockan ska gå så jag får röka. Tog ett beslut på vägen till jobbet idag. Frågan är om jag kommer hålla det eller inte. Men jag ska satsa på att vara rökfri på måndag. Det är ju höst så det är väl dags för mitt vinteruppehåll snart. Lika bra att börja i tid, då är man ju rökfri lite längre. Det säger jag bara eftersom jag trillat tillbaka varje sommar hittills.

Och bara så ni vet, det är inget löfte utan en tanke om ett försök till att sluta. Igen.

Varför har Aftonbladet valt att lägga ut alla kolumnister i Puls så man inte kan läsa det gratis som innan? Riktigt dåligt tycker jag! Fy skäms! Jag har alltid läst denna tidning, klagat över det dåliga nyhetsflödet när förstasidan handlar om typ Paris Hiltons stuckade lilltå men ändå läst den. Men det sista så har allt bara blivit sämre. Fy!

En ovanlig dag på jobbet

Jaha, då jobbar man idag igen. Sitter och stirrar på en skärm, lite irriterad över att jag inte har med mig mina terminalglasögon, och försöker få tiden att gå. Det ringer inte ofta, det är väldigt tomt i huset och jag som tycker om att det händer saker runt omkring mig.

En timmes lunch sen. Det är farligt! Man äter och sen så går man ut på stan och shoppar. Såg ett par örhängen igår som skulle passa perfekt till imorgon som jag inte ansåg mig ha råd med igår. Men det var igår. Idag är en ny dag.

Igår var jag här en timme och tränade lite inför att sitta här själv idag, fick fräscha upp minnet lite. Blev lite shopping med. Dock så borde jag lära mig att kolla upp saker, speciellt då jag var här en timme för tidigt igår. Men bättre för tidigt än för sent.

Efter att jag fräschat upp minnet en timme så åkte jag hem till Nanna och vi begav oss till Tidaholm för att hämta hennes mobil som hon lämnade in på lagning för ett tag sen. Mycket tjejsnack och annat med i bilen. Vi bestämde oss för att göra lite efterforskningar inför helgens 80-talsfest genom att hyra Tjenare kungen. Jag skyndade mig att utföra alla ärenden och sen åkte vi och hyrade den samt ringde runt och kollade om andra oxå vill komma. Fick med oss Linda och grannen (aka bitch, Martin eller M-type) Vi kollade på film, pratade, Nanna fastnade för syntolksversionen av filmen och åt popcorn som sig bör. Inget snacks är väl så 80 som popcorn...

Sömnlös natt

La mig hyfsat tidigt igår för att gå upp tidigt idag och förbereda mig inför morgondagen då jag ska upp tidigt och jobba. Men inte kunde jag somna. Istället kom jag på det faktum att jag har två nya hål i mitt "telefonöra"! Jädra headset! Så min klippning får vänta och jag ska införskaffa nya örhängen som bättre kommer överens med headsetet imorgon. Allt för jobbet... Eller?

Jag är dock väldigt pigg idag för att inte sovit många timmar. Förvånande! Haha. Ska strax äta lite och sen testa min lilla rosthög som inte lät glad igår på vägen hem från Tidaholm. Se om den klarar Skövde idag.

Lite blandad kompott av bilder, dels ett salladshuvud (?), Dennis som poserar på fest, kort på Chassen när hon tar kort på mig och massa ego kort på Nanna. Det är som så att en kamera är inte privat i våra sällskap utan känner man för det så grabbar man tag i närmsta kamera och tar en massa kort. Underbart folk, man har världens roligaste vänner!

image182

Regning dag i Tidaholm

Tog min lilla rosthög och begav mig till Tidaholm idag. Åkte hem till Hedvig och träffade henne, Saga, Konny, Freddy och Kenny. Spelade tärning med Hedvig och Konny, vann första gången och var riktigt glad. Andra gången vann jag inte... Men det var trevligt. Drack massa kaffe.

En sväng till mor där jag hämtade kläder inför lördagens party. Fan vad snygga vi kommer vara! Ska bara hämta förrådsnyckeln som är hos syster så jag kan hämta upp min våffeltång och hoppas att den funkar så jag kan våffla håret. Vi får väl bara försöka få tag på blå mascara... Det råder konstigt nog brist på det... Haha.

Kom på idag att jag inte kan färga håret nu eftersom jag har två nytagna hål i örat... Får vänta med att klippa mig och färga håret tills det är läkt... Men det är det värt.

Pratat med sötaste Leena och sötaste Ramona idag. Det är så skönt att ha underbara vänner.

Tisdag i skogen

Igår fick jag för mig att åka ut i svampskogen så jag mailade Eb och hon hämtade upp mig när jag hade vaknat till. Frukost blev det hos henne. En riktig frukost med bröd och ägg och yoghurt. Mums!

Vi gav oss ut mot skogen och som vanligf gick jag runt och undrade vart jag var. Ännu mer denna gången eftersom det var ett helt nytt ställe för mig. Men vi hittade en del trattisar, typ en full Ica-kasse.
Blött som attans var det, som tur var så hade jag ju mina snygga gummistövlar på mig. Stundtals såg man inte tårna för allt vatten.

image181

Därefter var det second hand som gällde. Jag, Chassen och Nanna möttes för att leta kläder till festen på lördag. Det gick jättebra... för Nanna! Hon hittade en hel outfit medan jag och Chassen kom ut tomhänta och med svordomar ur munnen för att det ska va så svårt att hitta kläder.

Därefter skiljdes vi åt för att var och en skulle äta. Dock vet jag inte om Chassen fick nån mat eller inte, hon pratade ju om hemkörning... men allt var så diffust ;) Hemkörning är ju som tur är en falköpingsgrej och där bor ju vi.

Marion kom förbi igår på kvällen. Jag var jättetrött. När hon gick förde jag över bilderna till datorn för att blogga och stängde sen av datorn. När jag kom på att jag inte skulle gjort det så struntade jag i det och la mig med Idioten istället.

Idag skulle jag ställt klockan men vaknade av att det ringde på dörren. Cizzi tittade snett på mig när jag öppnade i morgonrock, jag hade ju skrivit igår att jag skulle gå upp så jag hade kläder på mig när jag öppnade.

Jag har fått ett tips om en tröja i Tidaholm så det blir väl att bege sig dit idag. Bara äta och duscha först. Och surfa lite på nätet innan man kommer igång.


Måndagsmys

Idag fick jag ett ryck att äntligen göra iordning här hemma. Så jag har diskat, städat, tvättat och lagat mat. Riktigt skönt att få riktig mat, det var ett tag sen. Den enda ordentliga maten jag har fått har varit när jag ätit ute eller Eb har bjudit mig på mat.

Jag bakade även en kladdkaka för jag hade bjudit hit Nanna och Chassen för ett härligt måndagsprat. Lite rädd var jag att snacket kanske skulle bli lite deppigt men allas humör var på topp och vi har haft det jättekul! Vi har suttit på balkongen och skämtat, Chassen har fått massor med citat till bloggen och Ramona var med en stund med. Hon ringde och jag satte på högtalartelefonen så hon var med oss en stund på balkongen. Massa härliga Ramonaskratt och roliga grejer som bara Ramona kan kläcka ur sig. Vi kom även fram till att många bilder på min, Chassens och Nannas bloggar är ganska lika, bara tagna ur olika vinklar. Vi måste även bli bättre på att dela med oss av alla bilder.

Vi satt alla tre på balkongen med våra kameror, kanske lite bloggstörda? Tog massa kort men även idag kände sig Chassen lite EMO. Nanna blev även lite facinerad av en duschning som pågick en bit bort i huset. Jag och Chassen konstaterade att vi hade hängt för något för fönstret innan vi duschade för det syndes lite väl mycket.

Bitch (aka Martin) kom oxå när han var klar i replokalen och mumsade i sig resten av kladdkakan. Vi tog ytterligare några bloss på balkongen samt tittade på Scrubs innan Chassen drog hem.

Kompisar är underbara! De kommer för att man känner att man behöver stöd och så är dom bara helt underbara när dom är här!

       
     

Helgen i bilder

Nu har jag äntligen fört över alla bilder från kameran till datorn. Samt varit framme på stan och fikat med Jojjo, träffat Chassen på Ica och pratat med sötaste Leena samt sötaste Ramona på telefon. Man kan inte önska sig bättre kompisar än dom jag har!

Jag har köpt glass, planerar att baka kladdkaka sen, först måste jag dock ta tag i disken som fått stå väldigt länge nu eftersom jag varit evigt yr. Men nu är det slut på yrseln och jag mår bra. Fast lite nervös är jag.

Nåväl.

Fredag bjöd på smörgåstårta hos syster yster och därefter gav jag mig av till Chassen där de redan ölande för fullt samt att Linda målade Martins naglar i alla färger. Vi ölande och var glada, massa kort togs, dock togs de flesta kort av Nanna, massa egokort medan hon pratade i telefon. Sedan begav vi oss ut, Dagnys som vanligt, och några lyckades hamna på kort där med. Bland annat en Chassen som var EMO igen :)
       
     
   
      

Därefter så kom lördagen, alla lika pigga men ändå hade Chassen lyckats baka en hallon/blåbärspaj som vi gladeligen smällde i oss. Dock blev hon lite missnöjd över allt vaniljvisp som blev över. Men hon lärde sig att det räcker med ett paket ;) Bara tjejer som satt och pratade samt Ellis som målade sina tånaglar gula.

   

Sedan var det dags att bege sig till Mariestad för att fira fader som fyllde 50 år i onsdags. Kvällen bjöd på mat, dryck, dans och trevligt sällskap. Dock var jag lite avslagen och broder fick följa mig hem strax före 1. Vilket inte berodde på att jag var full utan för att jag inte hittade från festlokalen till deras hus. Och vilken fest är komplett utan några torn? Såg ett som min kusin hade byggt, han är inte tillräckligt gammal för att dricka det bestod mest av cola, men gjorde även ett litet torn med och tänkte på Chassen och hennes tornbyggande. På söndagen sov jag ut och Nanna väckte mig sen genom att ringa och säga att hon skulle messa mig men råkade skicka det fel. Mys med familjen stod på schemat dessutom gick Isse lös på mitt ena öra med en nål och jag har nu två nya hål. Min far fick ett fotoalbum av sin mor (alltså min farmor) med massa bilder, hittade en liten bild på mig och han :)

                
      

Söndag...

Jaha, då var redan söndagskvällen här. Helgen har gått fort. Man har önskat mycket och gjort mycket. Massa bilder är tagna, kommer imorgon när jag är lite piggare.

Suttit med nål i örat idag. Träffat nästan hela släkten i helgen. Dansat bugg (?) med Kjell samt dansat med farbror Thord.

Lite tråkigt för jag var väldigt trött på fars kalas. Lillebror fick visa mig vägen hem strax före 1. Jag kan säga att jag hade inte hittat den vägen på egen hand! Hade fått gå runt halva Mariestad för att komma rätt.

FREDAG!!!!

Nu är helgen äntligen här. Går runt i min lägenhet och försöker städa lite men det blir inte mycket gjort förän det snurrar för mycket i mitt huvud och jag måste sätta mig.

Var uppe jättetidigt för att vara mig! Jag var uppe innan halv 9. Slängde på mig lite kläder och åt lite frukost och drog till LärCenter. Pratade med lite folk, satt och rökte och pratade med Marion. Det har varit alltför sällan det sista.

Åkte förbi Ica och handlade lite saker som fattades till smörgåstårtan åt syster och åkte till henne. Jag satt på en stol i köket och hjälpte till bäst jag kunde. Tycker att hon borde införskaffa en elvisp för det är inte kul att vispa grädde för hand.

Messade och pratade med älskade vänner, min syster hatar min meddelandesignal precis som alla andra som blir förvirrade av den.

Planer för dagen är att äta, plocka lite samt göra iordning mig innan jag drar på kalas. Måste bara glömma hur hemskt leverpastejlagret ser ut i smörgåstårtan till kvällen... Trött är jag med. Men vad gör det?

Målade ögonbryn och blå peruk

Haha, tog mod till mig och tittade på Börjes blandning, Blandade program och vad jag skrattade! Som tur är så har jag lika sjuk humor nu som då.

Nanna kom förbi, vi skrattade gott åt att vi hade köpt likadana sjalar som Chassen. Man blir som man umgås... Det blev tv och hemkörning från Boden. Det är bra när stans bästa pizzeria har hemkörning. Jag blev återigen superyr och insåg även att jag borde äta något mer idag. Istället för att ställa Nanna i köket kom jag på att jag kunde få pizza hemkört. Tog fram foldern och Nanna torskade med. Gott gott!

Har kommit på vad pappa ska få på lördag. Har fixat fem skivor med till kalaset, får se om det duger åt dom gamla.

Har massor kvar att göra innan jag ska lägga mig. Dessutom ska jag upp tidigt imorn. Först ska jag ta en sväng förbi LärCenter (man är verkligen arbetsskadad om man skriver namnet så...) och säga hej sen ska jag till syster och hålla henne sällskap medan hon gör smörgåstårta. Med min yrsel så har jag fortfarande inte lyckats diska här hemma.

Blir en sväng förbi Dagnys imorn eftersom alla är så ledsna över att jag inte är i stan på lördag. Hur kommer det vara utan mig en lördag??? Tyvärr får jag aldrig reda på det eftersom jag inte är med då. Får bara höra andra berätta om det och det är ju inte alls som att vara där. Påminner mig om förra lördagen... Men jag tror jag lagt ihop det mesta nu men lite saknas än...

Musik musik musik

Sitter och lyssnar på massa musik. Väljer ut sådant som kan gå hem i flera generationer. Börjar tröttna lite, har lyssnat på ca 100 låter nu, massor kvar! Men det är lite kul att sitta och lyssna på äldre musik.

Ska fram till stan vid halv fem. Träffa Nanna, springa på stan, dricka kaffe och dessutom tänkte jag gå förbi Pilorum och beställa en klipptid. Först hade jag tänkt att det vore kul att få det klart innan helgen men de planerna har jag gett upp, har massor att göra så det är svårt att få plats med allt på schemat som det är.

Idag väcktes jag av mobilen igen. Det var älskade Ramona! Jag saknar henne så! Vissa personer får gärna väcka mig. Dessutom blev jag väckt mycket tidigare från mitt gamla jobb (alltså det jag hade nu senast) då dom undrade om jag kunde hoppa in och jobba nästa fredag. Så jag ska dit nästa torsdag och få lite intruktioner inför fredag. Jisses! Det var ju ett litet tag sen man var där nu, men med mitt minne så ska det gå hur bra som helst.

Ojoj, nu är jag inne och lyssnar på Madonna... Gamla skönt minnen! Andra sköna minnen är en film jag hittade häromdagen i källaren. Anna! Jag hittade Börjes blandning!!!! Haha! Nu måste vi träffas och titta på film. Det är väl 10 år sen nu.... Usch vad gammal man låter när man börjar prata så... Men man är inte äldre än vad man gör sig.

"Åsa är smart"

Åh vad glad jag blev av att läsa det idag. Hade fått en kommentar från Anna efter en kommentar jag hade lämnat på hennes blogg efter inlägget Mr Pig där jag kommenterade den politiska tonen i texten. Författaren hade blivit glad över att jag hade kommenterat det politiska och Anna hade svarat "Åsa är smart". Hihi. Det är så härligt att få höra sådana underbara kommentarer!

Och inte var jag ledsen efter bilbingon heller. Humöret var på topp. Jag, mor och syster hade sprungit i affärer och retat gallfeber på varandra men ändå haft det ganska trevligt. Var med syster när hon handlade på systemet för första gången i sitt 20-åriga liv. Jag var inne på Lindex och köpte mössan och sjalen oxå. Så jag satt med nya mössan på och myste med sjalen tills den oxå åkte på. Ficklamporna åkte och fram, det är ju inte direkt ljust på kvällarna längre och lyktorna där satt inte som vi ville ha dom. Eb väntade, jag satt länge och väntade på två nummer. Och helt plötsligt i det allra sista spelet fick jag bingo!

Tyvärr inte ensam vinnare men en liten slant fick jag. Planer? Jo, de senaste dagarna har jag känt ett otroligt sug efter att klippa av mig håret och färga det svart. Det enda som har saknats har varit pengar till det. Hihi!

Här kommer kvällen återigen, fast i bilder;
image137

Bråttom, bråttom, bråttom!

Nu har jag verkligen bråttom! Somnade sent igår men jag fick inte sova länge innan jag vaknade av hemska mardrömmar om att det kom in någon i sovrummet och sånt. Bara vakna och ta fram Idioten och börja läsa istället och vara vaken i över en timme.

Vaknade av att mor ringde och sa grattis på namnsdagen. Tack tack :) Jag skickade även iväg grattismess till syster och far innan jag la mig igår.. Eller ja... Vid 2 i natt. Hade även fått tre mess där det stod grattis. Undrar hur många syster och far har fått... De fyller 70 år tillsammans idag!

Dags att slänga på sig kläder och vara klar när mor kommer. Vi ska iväg och handla tillsammans med syster. Mina tankar går dock idag till sjalen och mössan jag la undan igår på Lindex. Ha-begäret är verkligen starkt!

Bråttom bråttom! Och yr är jag så allt går i slowmotion. Massa att göra men hoppas på att det kommer gå ganska lugnt till så att man orkar med hela dagen.

Fortfarande dimmigt

Cizzi var så snäll idag så hon ringde mig kl 10 och tvingade upp mig. Jag gick motvilligt upp och satte på kaffe. Vi satt och pratade och jag var väl inte så jättepigg. Till slut tvingade jag ner mig i källaren för att sopsortera samt leta igenom förrådet efter grejer till min förre detta pojkvän samt försöka hitta några saker som jag visste att jag hade och förmodligen låg i förrådet.

Dimmigt värre men jag klarade av det ändå. Fick med en hel låda upp till lägenheten men fick ta en del pauser på vägen när det kändes som om jag skulle ramla ihop.

Sen mess från Nanna och vi bestämde oss för att fika på stan. Varsin kaffe och massa deep talk dessutom kom Jojjo förbi och joinade oss en stund.

Därefter en sväng in på Hemtex, jag letade febrilt efter dukar i förrådet men hittade inte en enda. Det är farligt när man har Hemtexkort! In en sväng på Lindex där vi kollade på rosa rouge och dessutom blev jag förälskade i en mössa samt sjal. Jag sitter och klurar på hur jag ska få råd med bägge... La undan det till morgondagen eftersom jag gått ifrån mitt bankkort (smart sätt att hålla nere kostnaderna). Jag har ett presentkort på 100 kr som jag fått av Papy. Problemet är att det kostar 200... Ska kolla igenom posthögen och se om man inte har något erbjudande från dom liggande ;)

Nu är det soffan som gäller. Sista avsnittet av Gilmore Girls. Grannen svarade inte när jag ringde förut men jag hoppas han kommer eftersom det är sista gången... Flera veckor i rad nu har vi suttit och kollat på det tillsammans och ätit lite. Men idag orkar jag nog inte göra iordning något...


I min lilla dimma

Nu kommer ytterligare ett av mina högst personliga inlägg. Det är nämligen som så att jag har gått runt i en liten dimma den senaste tiden. Först kom jag fram till att det måste lida av matbrist (jag glömmer lätt bort att äta) men efter en helgs hårt festande samt massa mat så var det fortfarande kvar idag. Så då försökte jag mig på en dag med massa mat istället. Först pasta med sås och majs till lunch sen tacos till middag. Och ändå sitter yrseln i och jag blir inget bättre.

Gick på Mp-möte och i min lilla dimma så somnade jag. Inte bra. Så jag gick hem och åt lite till och la mig på soffan. Kom fram till att jag inte lider av matbrist längre, jag lider mer av att jag är äckligt mätt.

Så i min lilla dimma så kom jag på att man kan ju kolla på internet om man kan hitta en bra ursäkt till min dimma. Jag började leta när helt plötsligt en tanke slog mig. Jag slutade ju med min medicin förra veckan! Kanske den kan ha något med det att göra... Så in på Fass och mycket riktigt där stod det överst på utsättningssymtomen. Så nu har jag plötsligt en förklaring till min yrsel och jag kan andas ut med vetskapen att jag inte håller på att dö. Och symtomen försvinner hos de flesta inom två veckor. Så då är det bara en vecka kvar i min lilla dimma... Max.

Och i min yrsel så har jag gjort ännu ett litet collage från fredags fest här hemma. Detta är nog de sista bilderna som kommer upp på bloggen efter helgen. Håll till godo!
image136

Åter till vardagen

Nu är det åter måndag. Grannen kom över igår, jag rensade kantarellerna vi plockat men sen fick han steka själv för det är jag inte van vid. Sen satt vi och tittade på Bridget Jones och hade många sköna garv. Vi diskuterade även hans poetiska ådra, hur Orions bälte är vår ledstjärna och helgens bitchslaps. I do not like you typ. Du är skön! Men jag borde lära mig att skicka mina mess själv eftersom folk inte skriver vad jag skulle skrivit och dessutom är dom snabba med att skicka dom.

Gulligaste Nathalie ringde och väckte mig idag. Ringer kl 11 och frågar om jag sover... vad tror du? Vi pratade i över en timme om allt mellan himmel och jord.

Lite mer kort från i lördags... Tog en massa kort :)
image135

Vi är alltid lika snygga!

Lördagskul och söndagsutflykt

Middag hemma hos Nanna igår bestående av quornfilé, bulgur, citronsås samt cesarsallad. Det var jättegott! och till efterrätt fick vi vit chokladmousse med varma bär :)

Sedan kom det lite mer folk och Guitarhero samt Singstar kom fram. Ett tag. Sen åkte fotbollen på utan ljud och istället musik eftersom Mattias och Kenny verkligen ville se det. När fotbollen var slut så åkte Guitarhero fram igen.

Vidare till Dagnys där vi dansade och var glada. Jag älskar mina vänner, de är bäst i hela världen! Mina vänner är de härligaste och ärligaste (tänker på ett mess jag fick från grannen i fredags där han slog huvudet på spiken... han känner mig så väl)

Idag så åkte gummistövlarna på och jag drog till Tidaholm och gick ut och plockade svamp med moder. Vi hittade inte så jättemycket men det var mysigt att gå runt i skogen och känna sig som fem år igen. Att jag kände mig som fem beror nog mycket på baksmällan samt att jag har en tendens att alltid ha på mig kläder som inte passar i skogen. Förutom mina älskade gummistövlar då. Ringde grannen och frågade om han tyckte om svamp (eftersom varken jag eller moder fortfarande inte äter svamp men envisas med att plocka) och kom fram till att han skulle komma förbi sen.

Blev även en sväng förbi Ica där min moder hjälpte mig att fylla mitt kylskåp så att jag kan laga mat ytterligare några dagar. Det är bra att ha föräldrar då det kostar att ligga på topp ;)

image134

Fredag hela dagen...

Japp.... Fredag. Grekisk mat på Athena och sen fest hos mig. Grannen hade gjort feststämning... Tänt ljus och satt på bra musik... Hemma hos mig alltså... Som vanligt....

Så hem till mig. Festa och vara glada. Lite bilder från kvällen... Mer oanständiga bilder kommer ;)

image133

Alla var fulla och glada. Men lite tråkigt att det var Ållefestare på Dagnys.... Men kul kul har man när alla mina vänner träffas :)
Kort på  Mattias och Konny kommer senare ;) Så håll till godo med bitch (granne), Chassen,  Nanna och Dennis. Porrkorten på mig och Chassen kommer ;)

Städning, fast sitter tydligen fast...

Bränt en skiva med Disturbed tills ikväll. Måste ju ha lite musik att lyssna på medan vi sitter här och umgås. Älskade vänner är alltid välkomna till mig! Och alla mina vänner är älskade!

Var ute i garaget förut när jag kom hem från Skara. Träffade bilmekanikern och lämnade över ett flak öl som tack för hjälpen. Man måste ta hand om dom som hjälper en.

Snart mat. Grekiskt på Athena. Nice! Kanske borde göra iordning mig lite mer men det orkar jag inte. Måste städa det sista med eftersom festen kanske sätter igång innan jag kommer hem. Då måste det ju vara ordning. Jag har blivit pedantisk igen. Skinande rent för att ha fest... Dom som kommer först ser det ju iaf..

Dags att göra något av dagen... Eller kvällen. Oj, bara en timme tills jag ska äta. Bråttom!

Och skorna från dagens outfit från förra inlägget vet jag inte vad det är... Förutom vad vi kallar dom nu förtiden, de är allmänt kända som rökskorna ;)

Äntligen fredag!

Idag är dagen man väntat på- fredag. Man har planerat, ordnat och grejat och nu är dagen här. Går och donar lite i lägenheten samtidigt som jag njuter av en Decadence bar.

Snart dags att tanka bilen och ge sig iväg ut på nya äventyr, äventyr hela helgen! Ladda kameran och njuta av helgen.

Vad kommer hända, vad kommer inte hända? Allt kan hända, det är ju mig det handlar om. Ibland tycker jag om att vara mig, ibland blir jag dock lite rädd. Kan jag verkligen med att göra allt jag gör? Tydligen...

Blir en liten sammankomst här i kväll. Som vanligt så är jag dålig värd och säger till grannen att starta så kommer jag. Tur att man har bra grannar.

Tänkte köra en bloggklassiker idag, dock inte en klassiker som jag kör med... men ändå...
Dagens outfit:
image132

Tunika: VeroModa
Linne: Lindex
Leggins: VeroModa
Smycken: Pilgrim

Dessa smycken fick jag av mina kära arbetskamrater när jag slutade på mitt förra arbete. Idag tänkte jag då frångå mina egna smycken och köra på dom istället. Men fy vad tråkigt jag ser ut att ha.

Dags att ge sig av från datorn och börja leva dagens liv!

Man måste kyssa många grodor....

För att hitta drömprinsen.

Och idag tror jag nästan att jag hittade en liten drömprins. Han var så lugn och fin, satt still när jag tog kort och vara bara allmänt söt.

Jag åkte ut till Eb idag för att arbeta lite. Eftersom jag inte har mycket att göra på dagarna som kan kallas jobb så fixar jag det själv. Jag är inte en sån som kan sitta en hel dag utan att göra en massa. Så jag tog bilen och åkte ut till landet. Började med att lägga ut pallar i det nya träskjulet, fortsatte med att kvista och sen hugga ved.

Mitt i allt detta fann Eb drömprins. Jag gick fram och tittade och visst var han söt. Inte riktigt fullvuxen... men jag tycker ju om lammkött med ;)
Jag gick och hämtade kameran för att ta kort och han satt still så jag fick mina bilder.

Men jag kysste honom aldrig....
image131

Onsdag- stängt

Igår fick Cizzi för sig att vi skulle ut och ta en öl. Trevligt sa jag. Det är inte svårt att få med mig.

Jag åkte hemåt och förbi affären och köpte en falukorv, var och handlade i förrgår och köpte så jag skulle göra korvstroganoff men glömde ju självklart köpa korv... Jaja. Hem och laga mat och Cizzi kom lagom till att maten var klar. Åt och fixade iordning oss lite. Ringde hit grannen och Chassen kom förbi med. Åh vilket härligt gäng!

Grannen satt och kollade på So you think you can dance och tjejerna satt och lyssnade på hårdrock, Static X samt Desturbed, och pratade. Ibland skäms jag faktiskt över vad jag kan kläcka ur mig ;)

Chassen nykter och vi tog en sväng för att kolla om det fanns något öppet. Vi åkte runt i stan och konstaterade att det enda som var öppet var Nouveau där det såg ut att sitta två stycken. Så vi drog hem igen. Jiddrade i bilen, jag och Chassen bråkade om min kamera (hon vill inte vara med på bild... vissa dagar så är hon ju EMO)

Vi åkte tillbaka till mitt och drack lite till öl och pratade, alla utom Chassen som skulle upp och jobba tidigt. Martin lekte med filten, drömde sig bort till långt hår och Cizzi kom bort sig i hennes nässpraysjakt...

Dom är så underbara, underbara och underbara!

image130

Sommarkänslor

Vaknade alldeles för sent idag som vanligt. Gick ut på balkongen för min morgoncig och möttes av en skön sol. Jag kommer inte stanna hemma länge till idag, vill ut!

Jag letade upp lite somriga bilder från Ebs trädgård och fann dessa

image129

Trots att jag vaknar upp och upptäcker att magen är uppsvälld av en anledning så är jag bara lycklig idag. Solen skiner, jag har världens underbarast vänner och livet leker.

Ok, jag är arbetslös, måste vända på varenda krona för att få det att gå ihop hela månaden men idag bryr det mig inte alls.

Det är underbart när allt som behövs för att må bra är lite sol och en nystädad lägenhet. Och idag ska jag träffa underbara vänner, dels kommer Cizzi förbi på en kopp kaffe strax sen ska jag träffa underbara Hedvig och Saga.

Gilmorekväll med grannen

Efter en dag med fika och städning så kom jag på att det var tisdag. Tisdag betyder ju Gilmore Girls. Jag gick ut på balkongen för att ringa grannen (vadå gå??) men lutade mig först över räcket för att se om någon var hemma och där stod han ju.

Gapade lite snällt på honom och frågade om han skulle komma över och kolla på Gilmore och om han var hungrig. Man måste gapa när det är en balkong emellan.

Tog min lilla pärla och åkte och handlade lite och ställde mig sen och gjorde varma mackor åt oss. Mums! Samt massa Cola Zero. Farligt! Grannen kom lagom till att Gilmore började och vi åt och kollade på tv. Snacka om besvikelse när man får reda på att det är sista säsongen!

Därefter blev det zappandes med Scrubs, SATC, Simpsons och andra kvällsprogram med tillhörande rökpauser. Det går mycket bra på tv på kvällarna!

Nu har grannen gått hem och jag satte mig en snabbis framför datorn för att föra över lite Disturbed och Type O Negative till mobilen. Orkar inte bränna någon skiva ikväll och grannarna tycker inte om när jag spelar lite högre på datorn så det blir lite lyssning från mobilen istället innan man hoppar i sängen. Hoppas ni är nöjda nu.... Disturbed har ju varit ett stående inslag på festerna det sista och jag har fastnat... Tyckte dom var bra från början men nu är jag fast.

Varför kommer engagemang från helt fel håll?

Julius och doftljus

Kom upp tidigt idag (för att vara mig) och åkte med Nanna till Tidaholm. Vi började på Tidacom där hon lämnade in sin mobil och drog sedan vidare till Julius för att lyckas komma precis i lunchtid samtidigt som alla tidaholmare som tydligen äter där.

O boy vilket utbud dom har där när man är van vid Lilla Blå! Vi köpte dock varsin köttbullesmörgås och åt oss proppmätta! Jag tog en latte till smörgåsen. Mums!

Massa skitsnack tjejer emellan :)

Väl hemma så tänkte jag vara lite nyttig. Så jag började med att slänga i en tvätt och fortsatte sen med att städa i flera timmar. Dock så gick det lite långsamt i början eftersom jag pratade med sötaste Leena i över 1,5 timme. Underbar människa! Efter det kunde jag dra igång med dammsugaren och sånt. Massa skön musik, lyssnat en del på en av skivorna Chassen hade med. Fortsatt lyssna på Disturbed. Nice!

Nu är min lägenhet städad igen! Riktigt snyggt! Samt en osminkad Åsa...

image128

Planerna för kvällen är att försöka fixa lite mat, kanske dags att handla? Och sen sitta i soffa och titta på tv medan doftljusen sprider härlig doft och värme...

Efter helgen

Många vuxenpoäng i helgen, dock togs dom ut av mitt barnsliga beteende :)

Festat med äldre, dock så kan ju jag aldrig hålla min trut stängd. Jaja, det får folk ta.

Idag har jag dock lekt vuxen igen. Fikat med Jojjo, trevligt som alltid. Köpte cig åt tjejen eftersom hon fortfarande är sur på kioskinnehavaren.

Hamnade i Vedum med Eb. Jag som bara skulle fixa med en dator. Sen blev det fika igen och vips så var det dags att åka tillbaka till stan för att gå på möte med miljöpartiet. Lika flummigt och trevligt som alltid. De är trevliga personer och de har så himla bra åsikter :P

Åkte tillbaka till Eb efter mötet och fixade med datorn åt hennes granne. Sen fick jag lite mat innan det var dags att åka hem igen. Det är bra när folk bjuder på mat eftersom mitt kylskåp är ganska tomt. Måste verkligen åka och handla någon dag. Men som sagt, någon dag.

Kort från i fredags, bilden på Martin är arrangerad... Listan med 100 saker som en kille vill göra är väldigt intressant.... Chassen är som hon brukar... haha
image127

När maten får stanna i magen

Man mår som man förtjänar. Fast jag vet inte om jag är riktigt så hemsk så att jag ska behöva må såhär idag.

image126

Min lördag bestod av kalas där jag inmundade en frukost bestående av kakor. Därefter kom illamåendet.

Fortsatte ut till Eb där det bjöds på krabba och vin. Lagom berusad kom jag hem där Chassen och Martin satt och festade. Sedan kom det några till indroppande. Som vanligt alltså.

Vidare till Dagnys. Cizzi ställde upp som fyllechaffis. Dansa, dansa, dansa. Full blev jag. Trevligt var det. Som alltid.

RSS 2.0