Mycket att göra...

Sitter mitt i natten, mindre än 12 timmar kvar till tåget går. Naglarna är nymålade. Men väskan är inte packad än. Jag borde lära mig att prioritera sånt jag måste göra istället. Fast det kanske är bättre på detta sätt eftersom då gör jag det jag känner att jag vill eftersom måstena tar man tid för sen ändå.

Jag har dock hunnit få iväg medlemsbladet idag. Nice! Hann med en del av alla måsten innan jag drog till jobbet. Tog en sväng till stan och fixade massa ärenden och tog en kaffe på Lilla Blå med Lillbitch samtidigt som jag satte på frimärken på alla blad.

Efter jobbet ringde min mor och när jag berättade hur det var med mig så sa hon åt mig att ringa jourcentralen. Så jag gjorde detta och fick sitta där i en timme och 40 minuter för att de sedan kom fram till att jag hade urinvägsinfektion. Som om jag inte hade listat ut det innan så ont som jag har. Supersöta Nanna höll mig sällskap under denna otroligt tråkiga tid medan vi satt i väntrummet. Kom därifrån till slut med medicin för idag och morgonbitti och sen får jag hämta ut mer innan jag drar imorgon.

Och nu ska jag försöka få lite fart så jag kan sova ut lite imorgon iaf innan färden går mot Göteborg. Sov gott alla ni där ute medan jag grejar!

Tidigt...

Vaknade nyss av ett mess från chefen där han undrade om jag kunde jobba kväll. Jag svarade ja och frågade när jag skulle börja. När han svarade 13.30 så insåg jag att det är lika bra att gå upp för att hinna med allt.

Jag har ringt syrrans kille och fixat lite saker eftersom min skrivare inte vill fungera som den ska. Skönt när det finns alternativa lösningar. Man kan bli galen för mindre. Tack vare han så slipper jag stressen med att fixa skrivaren just precis nu.

Tråkigt att jag inte hinner hjälpa Nanna idag men det hinner jag nog imorgon innan jag drar till Göteborg om inte hon jobbar vill säga. Åker ner imorn för att Bennie fyller år. Sötnosen blir då 26. Och på lördag ska vi fira honom och hans mor som fyller 50 på lördag genom att gå ut och äta. Nice.

Nu bråttom. Allt som jag hade hela dagen på mig igår att göra idag ska jag idag hinna göra innan och efter jobbet. Min sambo får kanske finna sig i att komma till en icke städad lägenhet. Hon kommer nog på fredag när jag inte är hemma men Bitch har sagt att han hjälper till. Mina vänner är de bästaste vännerna!

Påsk och våffeldagen

påskafton kom Bennie hit och vi drog iväg till familjen i Mariestad för att äta påskmiddag. Stackaren fick utstå styvsysters utfrågning som började redan när vi åt. Riktigt nyfiken är hon. Därefter åkte vi tillbaka till Falköping och till min syster som hade lite fest hemma. Det blev lite av en Bitchfest i köket. Det var riktigt trevligt.



Idag så åkte Bennie hem igen. Jag gick på möte med Mp och diskuterade massa viktiga saker. Efter mötet så hörde jag av mig till Nanna, besviken som jag var över att det inte blev några våfflor på mötet, och drog hem till henne för våfflor. Nanna tränade för fullt när jag kom, Niklas instruerade henne noga och jag kollade på medan hon gjorde det sista. Gräddmästare fick bli jag sen medan Nanna duschade och Niklas diskade.



Efter Niklas körde hem mig så har jag försökt få ordning på min skrivare för att få iväg Mp:s medlemsblad imorgon men efter en stund så insåg jag att jag var alldeles för trött för det idag. Hoppas att jag är lite piggare imorgon. Men sen har jag inte planer på att vara vaken till halv fem i natt igen.

Grannmys

Igår satt jag hemma själv framför datorn och kom inte på vad jag skulle göra. Så jag slängde iväg ett mess till Bitch och han kom upp. Snart kommer det ju dock bli varmare och då kan man återigen gå ut på balkongen och ropa på honom eftersom fönstrena är öppna.

Det blev filmen Den utvalde som gick på tv först. Tillsammans med vitlökschips och fincola till fulcolepris. Sedan var det Freak Kitchen, cig, dator och massa prat för hela slanten tills vi satte oss och kollade på Rat Race.

Dagens klockrent:
-Sms:et går iväg nu (sades i filmen Den utvalde)
-Va det du eller jag som fick ett sms precis (min mobil)


image890

Pedanteri

Det var riktigt skönt att vakna och gå upp i en nystädad lägenhet. Dock grusades det av det otroligt tråkiga påskvädret ute. Började dagen med ett riktigt trevligt telefonsamtal. Mindre trevligt var det när man insåg att det var fullt av snö och vatten på fönstren jag putsade igår. Och att all alkohol jag köpte igår ligger i kassar under massa snö på balkongen... Det var bara att ta in påsarna, torka av burkarna och flaskorna och slänga in dom i kylen.

Jag har även hunnit källsortera och dammsuga.. igen... Bättre att dammsuga en gång för mycket än en gång för lite. Nu börjar pedantsidan av mig komma fram... Städar undan hela tiden... Får se hur länge den behagar visa sig denna gången. Fast dammsuga två dagar i rad kanske är lite onödigt...
Har även kollat runt på nätet efter mina linser. Hittade bara en sida som sålde dom... Inte billiga precis. Men fick reda på att de är godkända för att sova med i 6 dagar. Nice!

Nu ska jag strax kolla lite på tv. Fodringsägare av Strindberg visas strax med Thorsten Flinck och Henrik Shyffert. Nice! Råkade surfa in på en sida och se att det skulle gå idag. Nätet är allt bra ibland...

Mina drömskor...

Anna har utlyst en ny t-shirttävling och vad är jag för kompis om jag inte deltar?

Tävlingen handlar om drömskor. Passar mig som är lite halvt skogalen...

Jag funderade lite på vilka mina drömskor är. Om det är ett par jag suktar efter, har eller har haft. Och efter noga övervägande kom jag fram till att det faktiskt är ett par skor jag äger och som jag använder regelbundet. Dessa är det:

image889


Mina 11-håls Underground med stålhätta. Varför dessa... Jo, jag ville länge ha ett par rejäla kängor i tonåren men ty snygga skor kostar så det blev aldrig några. För några år sen så köpte jag äntligen ett par. Dock hade jag rejält svårt för att gå in dom. Men i höstas så vaknade min slumrande passion för dessa skor och jag härdade ut medan jag gick in dom. Dom passar till det mesta, jeans, finbyxor, kjol samt leggins. Är inte så girly av mig och tycker därför att det blir ett snyggt bryt med ett par robusta kängor till en klänning.
Nu är dom toppensköna och jag använder dom gärna både till vardags och fest.

Färdigstädat

Nu är det färdigstädat för idag. Höll på med köket när Nanna kom förbi för att lämna mitt lönebesked vilket hon förmodligen hade glömt kvar på jobbet. Men det var helt ok. Trevligt med lite sällskap och en paus i städandet. Vi satt och pratade lite, åt lite chips och jag fick för mig att testa om min balklänning passade. Och 8 år efter studenten så satt balklänningen som den gjorde då. Kameran kom fram och flera kort blev tagna. Nice.

Nanna gick hem efter en stund och jag fortsatte med att städa köket och när jag var klar där så kände jag att det fick räcka för dagen. Städat sen två. Satte mig framför datorn istället och testade camen... Tillsammans med Nanna... Haha...

    

Städdag

Idag har jag tagit en behövlig städdag. Och just nu har jag en behövlig bloggpaus från städandet. Det är en del kvar men jag har kommit en bit på väg.

Började dock dagen med besök på systemet med Nanna innan jag körde henne till jobbet och passade på att handla lite. Därefter blev det fika med Jojjo Lilla Blå samt lite nödvändig shopping på stan.

Igår hade jag ommöblering på kvällen när magen äntligen kände för att må bättre. Datorn åkte ut till vardagsrummet. Blev lite trångt men eftersom jag återigen ska bli sambo så kändes det bättre att ställa ut den från Ramonas rum.

Så i skrivande stund ser det ut så här i mitt vardagsrum:


Dagen som sprack

Gick upp tidigt idag. Tänkte greja en del innan jag begav mig till jobbet. Men jag hann knappt upp innan jag hittade tillbaka till sängen. Jag hittade lite tabletter och sov en stund till. Kom upp, försökte mig på att äta lite frukost men fick hitta tillbaka till sängen igen. Inget vettigt fick jag gjort. Fick ringa jobbet och säga att jag inte klarade av att komma, att jag hade så ont i magen att jag inte klarade av att stå upp. Eller sitta för den delen.

Sov till fyra sen. Magen var lite bättre dock inte bra. Började fundera på mat. Insåg att magen gör för ont för att stå upp, sitta klarar jag dock nu. Började prata med Nanna på msn som var pizzasugen så hon hämtade två pizzor på hennes väg hit. Blev en Texas (med Kuken)-special, Hawaii med kebabsås och pommes. En liten rolig grej var att Nanna mötte honom på vägen hit då även han var på väg till pizzerian för att köpa sin specialare...

Nu blir det en lugn kväll, hoppas att magvärken ska gå över helt. Så sugen på kaffe men vågar inte dricka det...

Helg i Göteborg

Nu är jag hemma efter en långhelg i Göteborg hos Bennie. Det har varit massa film, mys och även shopping. Äntligen har jag köpt mig ett bälte. Min ekonomi tillåter verkligen ingen shopping men den som spar han har som dom säger. Några pengar har jag inte men jag hittade ett presentkort som jag fick i julklapp på H&M. Förutom bälte blev det en svart skön tröja, trosor samt sockar. Igår (vilket fortfarande är måndag för mig) skulle vi begett oss in till stan men när vi vaknade yrde snön i blåsten. Vem kollar inte hellre på film då?
En del kort blev tagna. Åsa älskar att ta kort. Men även Bennie hittade kameran och tog några bilder.




Idag tog jag dock tåget hem för att återgå till vardagen. Tåget kom in strax efter 11, Nanna och Texas (med Kuken) hämtade mig på stationen och körde mig raka vägen till jobbet eftersom jag började halv 12. Eftersom jag började bli hungrig på tåget så messade jag Nanna och frågade lite snällt om hon kunde göra en macka åt mig. Men gulligaste Nanna gick ännu längre. Förutom flera goda äggmackor så hade hon med sig en termos kaffe, matlåda samt en kaka. Mat så jag klarade hela dagen.

Nu på kvällen kom Bitch förbi och vi har kollat på The Rose samt snackat en del eftersom det var alltför längesen vi träffades.

Jag fick ett mail...

Jag var glad men ändå ledsen. Glad över mailet, ledsen över allt som hänt. Jag saknar Marion. Det var skönt att umgås med henne. Hennes franska mentalitet är en helt annan än den vi har vi lagom-Sverige. Att sitta och äta i över en timme var inga problem. Dricka lite vin och äta lite ost. Det var riktigt nice.
Och att hon och hennes mamma åt den svenska midsommarmaten! När Ramona tvingade i sig sillen (hon kunde ju inte med att inte äta när vi hade köpt hem det för att visa fransyskorna en svensk midsommar) och jag tvingade i mig en nubbe så tyckte hennes mamma att det var gott att äta svenska delikatesser. Första gången jag hört ordet delikatess i samma mening som sill men det beror mer på min mentalitet.
Goda minnen av bra människor.

Hemma hos Nanna

Efter jobbet så kom jag hem till en tom lägenhet och orkade inte laga mat. Blev bjuden hem till Nannafilm och matlåda bestående av pasta, sås och quornfilé. Dock var det champinjoner i såsen, som tur var så stora bitar så det lätt gick att pilla bort.
Texas stod för colan. Popcorn åkte fram sen. Film åkte på. Messade massor. Nanna somnade framför filmen. Ingen ovanlighet.

Nu är jag åter hemma. Sitter och uppehåller mig framför datorn tillsammans med ett gls rödtjut istället för att packa som jag ska göra. Som tur är så är klockan bara barnet än.

    

Sugen?

Funderar på fest imorn. Det är ju tydligen redan fredag då säger dom som har koll. Det var ju ändå ett tag sen nu jag festade till det. Festat en gång efter det att Nettan åkte hem. Jaja, tiden får utvisa. Jag har inte bråttom. Däremot börjar det bli lite bråttom med mat och sånt eftersom jag ska jobba sen.
Var på LärCenter i morse och hämtade ägg samt pratade med gamla jobbarkompisar av vilka det är få som känner igen mig utan att titta några extra gånger. Väl hemma satte jag på musik och la mig på soffan tillsammans med boken Goda omen. Riktigt skönt att bara ta det lugnt. Fast jag hade tänkt städa. Men det kommer alltid andra dagar till det.

Nu dags att ta itu med mat. Eller rättare sagt sätta sig och röka och fundera på om jag är så pass hungrig så det är nån idé att laga mat.

Kort som Helen tagit på mig:

image868

Tidaholm

Idag kom Nanna tidigt till mig och jag gjorde mig klar snabbt för att vi hade ju bestämt träff för att åka och kolla in Coop. Tyvärr så hade jag somnat sen så jag kom upp ur sängen typ 20 minuter innan Nanna kom. Vi gick runt och kollade lite, Nanna köpte spagetti och fick en Noblesse.

Därefter tutade min bil iväg mot Tidaholm. Först gjorde jag ett stopp hos min farmor. Vi drack kaffe och åt smörgås och pratade en massa. Därefter drog jag vidare till Hedvig och Saga. Pratade om massa olika saker med Hedvig och spelade spel med Saga. Egot fick sig en törn när jag förlorade för tredje gången mot henne. Dock kom jag på henne ett antal gånger när hon försökte fuska.

Träffade mor på stan. Vi tog en fika på Norbergs innan vi gick till Ica och handlade. En sväng förbi Klockan innan jag körde hemåt. Hann säga hej till moster.

Väl hemma har jag varit ganska huslig. Om man bortser från att köttbullarna blev lite brända eftersom jag koncentrerade mig på sladdar istället.

Testat en del kläder med. En del åker i soporna och en del åkte in i garderoben. Nice!

Innan jobbet

Ska strax iväg och jobba. Mike har påmint mig två gånger nu på två dagar. Vad tror han om mig? Nyss ringde även brodern och frågade om torsdag.

Jag har nu haft en lugnt lunch framför datorn där jag njutit av Björn Gustafssonyoutube. Hans grejer från melodifestivalen är inte att leka med. Det är han som gör det värt att kolla på det.

Jobbade med Moroten i natt. Skrivit två sidor av fyra samt gjort iordning en mall för framtiden. Hoppas på att få ut den snart.

Dags att göra mig klart för jobbet...

Film, mys, film och mys

I lördags drog jag till Göteborg för att hjälpa till att städa källare. Det blev en hel container full samtidigt som jag träffade massa trevligt folk. Det blev massa film och mys. Filmmaraton med de fyra Revenge of the Nerds på söndagen tillsammans med Bennie. Det har varit en hel helg utan dans och Dagnys men jag har haft en underbar helg.

Och pappa, läs dekalen... Och glöm inte bort Sweden Rock... Eller min bil.... hehe

   
    


Idag kom jag hem lagom till partimötet. Det blev nog mycket sagt men jag hade tankarna på annat håll. Hann dock justera protokollet från årsmötet. Därefter fick jag skjuts hem och strax efter jag kommit hem kom Nanna med min bil, bröd och filmer. Jag satte på kaffe och vi satte oss och kollade på film, började med Cry-Baby. Texas med Kuken kom förbi och vi satte på en andra film, Just like heaven. En toppenkväll fast jag saknade nån att krama.

  
  

Nykterhetsfest

Idag var jag uppe tidigt, lämnade söt vid stationen och drog därefter till Lärcenter för att hämta lite broschyrer och papper. Passade på att prata med lite folk. Blev dock lite förvånad över att de knappt kände igen mig. Men samtidigt så har jag ju klippt av mig håret, färgat det svart samt gått ner några kilon sen jag arbetade där.

Fika på stan med Jojjo för att sen äta lite innan det var dags att fika med Eb innan jag skulle jobba. Det gick kanske inte så bra att jobba, tankarna är lite segflytande idag. Släppte av Nanna och Mike efter jobbet och hämtade upp Jojjo och vi åkte hem till mig. Även Helen kom och vi drog vår kosa till Stina. Jojjo var inte glad över att hon var den enda av sju som drack. De andra drack påskmust, dock inte jag. Jag höll mig till chipsen och godiset.




Nu dags för att diska och sova. Imorgon hoppar jag på tåget till Göteborg.

Basisten fixade biffen

image841


Nu är äntligen den nya bänkskivan på plats! Dennis kom hit med sina verktygsväskor i onsdags och gav sig på bänkskivan. Så efter många om och men och vad fan tänkte dom med så fick Dennis till slut bort bänkskivan och den nya limmades på. Medan han höll på så satt jag, Nanna, Niklas och Helen och åt frukost. Vilket även Dennis fick efter han var klar. Helen hjälpte mig sen att fixa iordning köket.

Sedan dess har jag mest myst, fikat, kollat på film och myst. Mycket mys har det blivit.

Mina hatobjekt

Just nu har jag två hatobjekt. Det är inte ofta jag hatar saker men ibland blir man bara för sur! Idag fick jag brev från AF som har stängt av mig från a-kassan bara för att jag inte redovisat sökte arbeten i tid. Grejen är att jag mailade dom för snart två veckor sen och redovisade! Ska åka förbi där imorn och fråga vad fan dom sysslar med. Läser dom inte mailen?

Mitt andra hatobjekt är den förbannade bänkskivan som vägrar lossna! I måndags kom dock Lillbitch och Chassen en bit på vägen. Men den sitter ändå fast. Så här långt är alltså bänkskivebytet kommet:

image840


Mitt kök är inte vackert för tillfället.

Som tur är så finns det så många ljuspunkter i mitt liv så att jag fortfarande har ett leende på läpparna. Jag är omgiven av underbara människor som alltid kan få mig glad.

Om någon hade sagt till mig för fem år sen att jag skulle må så bra som jag gör idag hade jag inte trott dom. Men tack vare underbara vänner, där Leena har varit mitt bästaste stöd, så står jag nu stark och full med liv. Tack Leena för att du fanns där när jag försökte komma på fötter. Och tack alla mina vänner som hjälpt mig inse att jag kan må bra.

Söndag...

I fredags rymde jag stan, drog till Göteborg. Hade det riktigt trevligt. Fick hoppa på tåget igår för att ta mig tillbaka till stan för att närvara på Johannas födelsedagsfest. Trevliga människor, bra musik och bra feststämning.

Blev dans på Dagnys efteråt tillsammans med Lillbitch. Därefter halkade vi hem till mig, käkade lite och kollade på extramaterialet på Ronny & Ragge innan Lillbitch drog hem och jag la mig i sängen och drömde söta drömmar.

Nu är söndagen här, får se om det blir söndagsmys. Dock blev jag tillfrågad att jobba imorn 7-16.  Så det får inte bli alltför sent ikväll.

RSS 2.0