Nu börjar det...

Japp. Glad som jag är (?) så satsar jag på att bli full....

Ses imorn! Eller???

Min dag i bilder

image97

Här är min dag i bilder. Tänkte berätta lite om dom med...

Längst upp till vänster är det en spindel, det var fullt av dessa spindlar... Följt av en blomma till höger och sen smultron längst till höger. Jag tog en del smultronbilder samtidigt som jag gick och åt :)
Därefter en skön katt och en liten bild på en mygga. Denna bilden tog strax innan den dog... Jag tog bilden sen mosade jag den.
Höger under bilden av myggan syns inte så bra för motivet var ständigt i rörelse... Men det är iaf två grävlingar. Såg tre stycken sammanlagt som sprang runt på en liten plätt.
Den lilla mörka filuren under den stora katten ska föreställa en kattunge. Då det inte är gammal så valde jag att ta en väldigt mörk bild utan blixt istället för att skrämma den.
Bredvid kattungen är det lite blommor och under kattungen är det en ros.
De små bilderna brevid rosen föreställer två ungar. Var detta är för ungar har jag inte kollat upp (det var dessa jag fotade när jag blev invarderad av myror...)

Det var min dag. Sen så har jag nu planterat lite växter i krukor på balkongen och vattnat alla andra växter i lägenheten. Jag känner hur lägenheten blir sunkigare och sunkigare men det kommer nog en dag då jag orkar ta tag i det. Idag är det dock inte. Men det var skönt att komma ut, det behövde jag. Det är inte lätt att bara deppa.

Dags för soffan och lite godis :)

Efter mycket hopp...

Dagen började på fel sida. Men blev bättre. Åkte ut till skogen med Eb där jag fotade och vi kollade runt. Kort kommer sen när jag batterierna i digitalkameran är laddade igen... Så mycket kort tog jag...
Tog även en del kort med systemkamera. Var så skönt att gå runt med den. När jag vandrade runt där hörde jag något konstigt ljud...  Tänkte att det kanske var en arg hund men blev senare infomerad om att det var ett rådjur som försökte skrämma mig så jag inte kom i närheten av hennes kid.

Haft två fästingar på mig, dock gick de bara runt på handen på mig. Får nog kolla igenom mig sen... Men det är konstigt... Jag klarar av att ha fästingar på mig, väntade lugnt på att Eb skulle kolla om det var fästingar eller inte och sen väntade lugnt medan hon tog bort dom. Men sen... Vi åkte ut och kollade på några stora djur, ska kolla upp sen om jag hittar vad dom heter, och medan jag fotade dom så kröp det upp några myror på mig. Fy vad jag gapade och hoppade!!! Jag såg tre på mig på samma gång! Stora skogsmyror! Hjälp!

Nu ska jag plantera lite växter som jag fick av Eb att ha på balkongen.


Några bullar senare...

Nu har jag suttit hos Jojjo och vräckt i mig kanelbullar. Gott! Sen en snabb sväng förbi bibblan där hon kollade på datorn innan hon stack till jobbet.

Kom hem och värmde en fryspizza, jag lever verkligen hälsosamt.... Medan jag åt messade R och frågade om vi skulle träna men vi bestämde att gå fram till stan istället eftersom de har öppet extra länge idag. När dom har öppet extra länge så har även fiken öppet längre och har man tur hittar man något fynd...

Fick hem nya Ordfront idag så nu blir det nog strax sängen tillsammans med den... Lite småtrött är jag. Går runt i mina nya skor men tyvärr så går man ju inte så långt inne så dom hinner bli ordentligt ingångna tills nästa lördag...

Party i helgen? Inget är bättre än att dränka sina sorger i alkohol...

Drömmen om att få sova

Nu har jag inte somnat före ett en enda natt på länge. Det kvittar om jag lägger mig tidigt eller inte. Jobbigt... Speciellt då jag har svårt att komma upp. Då hjälper det inte att komma i säng sent.

Ska snart iväg och träffa J. Något måste man ju göra med livet förutom ifrågasätta AF...

Jag vill ha en ny cykel och jag vill ha den nu! Det är så tråkigt att gå överallt.

Jag önskar att jag var lite piggare. Men tills dess att jag blir piggare så får jag faktiskt gå runt och vara ledsen och sur på livet. Det har jag bestämt.

Te och kanelbullar

Det är mysigt att sitta ute på balkongen och dricka te. Glömma allt för en stund och bara prata skit. Tyvärr glömmer man inte allt, smärtan sitter djupt.

Har även varit med Eb i Skövde idag och tröstshoppat. Kollade på smink som är bra tröstshopping men hittade inget. Så jag kom hem med ett par vita steps som jag tänker ha på mig i de vita skorna på bröllopet, ett enkelt vitt linne vilket man ofta saknar eftersom dom snabbt hamnar i tvätten samt en toalettpappershållare. Så där gick mitt presentkort på 100 kr på Åhléns åt. Linnet hittade jag på det klassiska linnestället, H&M.

Nu ska jag krypa ner i soffan framför tv:n och begrava mina sorger i Coca cola zero.


När inte ens kanelbullar hjälper...

Vad gör man då? Gråter i evighet?

Bullar hela dagen

Åh vad det är gott med bulldeg med massor smör, socker och kanel på! Tyvärr så känns det inte så bra i magen efteråt och man går och rapar degrapar.

Men lagom till att en liten del av bulldegen har jäst klart i magen så kommer de första bullarna ut i ugnen. Nybakta varma bullar är oxå supergott!

Och för alla er som är avundsjuka:
image96

Några sänder jag enbart till Anna :)

Annars mycket tjejsnack om allt mellan himmel och jord, dock lite väl mycket om Jack Black som är J:s nya idol.

Och nu ska jag dega i soffan en stund. Tycker att jag är värd det efter alla bullar jag smällt i mig. Vädret är ju inte trevligt alls så ut vill jag inte. Det räckte att gå till Ica och tillbaka för att köpa allt som behövdes till bullbaket. Regnet öste ner men som tur var så började det inte blåsa förrän vi nästan var hemma igen. Då var dock både mina fötter och skor dyngesura. Och en del av mig med fast jag tog det största paraplyt jag hittade...

Nu har jag fått bullhicka med...

Bullfest

Idag är det supertråkigt väder och humöret är ganska tråkigt med. Men en ljusning i det hela är att det är bullbakardag! Jag och J ska snart träffas och köpa allt som behövs för att baka bullar. Mjöl, mjölk, jäst och smör. Gott! Det är så supergott med bulldeg!
Som tur är så är inte min mage svullen längre, dock finns det en stor risk att den kommer att bli det efter massa bulldeg :)

Satt halva natten och pysslade med ett halsband och armband... Får se om de blir godkända idag...

Måste ringa försäkringsbolaget och greja idag med... Förbannade tjuv som inte kunde låta bli min cykel. Men jag kommer att åka och köpa en ny i veckan. Man blir så instängd utan varken cykel eller bil.

Nu ska jag leta reda på ett paraply för att ge mig iväg till affären.

I'm VIP

Idag har jag mest latat mig på soffan vilket kan vara väldigt skönt. Dock är magen svullen och humöret går upp och ner. Skulle kunna bero på PMS skulle man tro men magen mår inte bra efter en godispåse igår. Ack vad gott det var men det får jag lida för idag.
Varför humöret går upp och ner handlar nog mycket på att allt annat känns upp och ner. Inte ens lite tröstshopping på Vero Moda hjälpte.... Dock hjälpte det min plånbok att det var 50% på allt... Så det blev en söt sommarklänning och ytterligare ett grått linne vilket har blivit en basplagg för mig. Klänningen var på halva priset och linnet kostade 49,90.
image95
Det var så kul att strosa runt på Vero Moda tillsammans med alla andra VIP-kunder. Ok att det bara krävs ett clubkort för att vara VIP-kund men att få vara bland dom första som rofsar åt sig godsakerna på Vero Moda-rean är kul.
Gick fram till stan ganska sent och tog en fika på Nya konditoret med några vänner innan dörrarna öppnades. Köpte även lite band som jag ska ha i smyckestillverkning.

Nu ser jag fram emot CSI då jag ska krypa ner i soffan och oja mig över min svullna mage. Men det jag ser fram emot mest är att Gilmore girls är tillbaka imorgon!!! Jag har inte följt serien från början men hamnade sen i det träsket. Många träsk finns det...

Med mobilen i fickan

Jag har fastnat i att lyssna på musik hela tiden. Vanligtvis lyssnar jag på musik ibland, oftast när jag tränar men nu har jag hamnat i ett musikträsk där mobilen ständigt är med mig och jag har satt i de bästa hörlurarna jag har. När jag är hemma så åker de små högtalarna fram... Ska se om jag ska byta ut lite musik med :)

Varit på Athena med J och ätit pizza. Riktigt trevligt. Vi åt sen satt vi och rökte och pratade. Tyvärr var hon tvungen att åka tillbaka till jobbet efter några timmar.

Så nu har jag kommit hem precis. Tar det lite lugnt i några minuter innan jag sätter igång med att hänga tvätt och diska och såna tråkiga saker som tyvärr måste göras. Har ett behov av att göra något med händerna samtidigt som jag vill läsa. Hm... Ska jag läsa, måla eller göra smycken? Jag har nog alltid för mycket tid över....

image94

Två halsband ur min senaste kollektion

Efter nubben...

Igår gick jag upp redan kl 10 för att åka med M och hennes mamma F och handla midsommar mat på PA:s. Det var jättekul att gå runt med två intresserade personer i en mataffär och förklara den svenska matkulturen. Det började redan utanför när vi skulle köpa jordgubbar. Det var en ganska stor prisskillnad, 50 kr för 3 liter tyska och 35 för en liter svenska. Men jag envisades med att det skulle vara svenska.
Vilket jag senare fick rätt i. De sa att svenska jordgubbar skiljde sig från de franska på ett positivt sätt.

Det blev färskpotatis, sill och nubbe till lunch med en stor jordgubbstårta till efterrätt tillsammans med trevligt sällskap och glada miner trots det tråkiga vädret.
Det blev sen en sväng upp till Mössebergsgården där vi tittade på en hundshow i regnet och sedan lyssnade på svensk musik.

Hela dagen gick ut på att äta och dricka te/kaffe. Men supertrevligt.

Idag låg jag länge men varit desto mer aktiv. Först slängde jag in en tvätt sen begav jag mig till gymet. Dock fastnade vi på bänken utanför väldigt länge. Skönt väder och trevliga samtal.

Så nu ska jag duscha och bege mig ut. Ska gå och titta på några datorer.

Helan går...

Suttit och tittat på snapsvisor inför vår helsvenska midsommar tillsammans med två fransyskor :)

Annars så har jag ofrivilligt frostat av frysen. Tack J för att du tog hand om maten så inte den blev förstörd!

Jag och J var även framme på Plantis och tog lite kort på henne som jag sedan satt och pysslade med i datorn. Ganska nöjd.

Har även fått koll på blixten på systemkameran! Det går framåt och jag är mäkta nöjd! Dock har jag mest tagit kort med digitalkameran idag för att lätt kunna föra över till datorn och lägga in och göra om ;)

Hunnit med en fika på stan med och en sväng inne på systemet för att köpa aquavit till imorgon. Äckligt men riktigt midsommaraktigt! Jordgubbstårta är desto godare....

Fota och göra smycken

Det har varit en skön dag. Drog fram till stan tillsammans med R och hennes mamma. Först tog vi en sväng på Öb och jag köpte Steps som är mitt sommarmåste. Efter blev det en fika på Lilla Blå där jag inmundade en latte samt en chokladboll. Borde inte äta chokladbollar men det är ju gott :)

Sen kom jag faktiskt iväg och köpte tre rullar film. Jag var lite nervös när jag skulle stoppa i rullen i kameran för det är några år sen jag gjorde det nu men det gick ju bra! Efter en uppfräschning av mina fotokunskaper så var jag redo att ge mig ut!

Åkte ut till Falekvarna och tog några kort och sen till berget för molnen var så härligt pluffsiga.

Det är dock lite jobbigt när man är van vid digitalkamera för helt plötsligt så måste man ta slut på en hel rulle samt få den framkallad innan man får se reslutatet.

Jag tänkte dock visa bild från min digitalkamera här på lite saker jag gjort det sista. Dock måste jag hitta på mer saker att göra på dagarna för när jag skrev Black så tänkte jag på John Black i Våra bästa år. Hemsk serie men jag tittade på den förr, nu försöker jag låta bli men mitt zappande slutade där i några minuter förut idag...

image93

Två halsband i mockaimitation, det övre med en bit kedja samt en svart stor pärla. Det undre mer unisex inspirerat med en stor lila pärla

Det är jobbigt att gå till stan...

Utan en massa pengar i plånboken... Jag funderar på huruvida jag har råd med en fika eller inte. Men det beror ju på hur mycket film till kameran kostar. Jobbigt att vara fattig!

Men idag har jag äntligen fått hem arbetsgivarintyg så jag ska slänga på en hel hög med papper till A-kassan. Mycket papper blir det. Ska se om jag hittar tillräckligt många frimärken här hemma.

Näsan kliar. Hata pollen! Men samtidigt så är jag glad över att näsan kliar idag och inte igår. Hade inte sett bra ut att sitta och gnugga ögon och näsa på anställningsintervju. Istället satt jag och log och var glad.

Snart midsommar... Jag borde skaffa mig lite bättre koll på dagarna. Skulle betala en räkning men insåg att den inte kom fram förrän på måndag för att det är midsommar. Jaja.

Dags att röra på sig. Ha en underbar dag! Men först:

image92

Ett set med örhängen, dubbelt armband och halsband med somrigt turkost hjärta jag gjorde igår

Respektabel?

image91

Så såg jag ut när jag kom hem igen från Skövde.

Nu är jag hemma igen! Intervjun kändes bra. Jag tog fram min charm och satt och skrattade och var glad. Nu måste jag bara vänta en vecka innan jag får svar på om jag fick jobbet eller inte... Hade på mig en knallgul tröja vilket förhoppningsvis gör att hon minns mig. Sen var jag sist på dagen.

Fick åka ganska tidigt, såg inte fram emot att tillbringa nästan 1,5 timme själv innan intervjun i Skövde men det behövde jag inte. Träffade på en kompis från Tidaholm där och vi fikade och pratade lite.

Gick förbi J på vägen hem. Tänkte gått fram till stan för att köpa kamerafilm men vädret är inte det bästa. Det regnar lite till och från. Och det som varit så bra väder idag! Gick runt i Skövde och var rädd för att få stora svettfläckar för det brukar ju alltid vara något när man ska på anställningsintervju. Men idag var det bara två oprydande finnar som slagit läger i mitt ansikte.

Att andra inte gör vad jag vill...

Återigen så kom posten utan ett arbetsgivarintyg. Börjar bli lite smått irriterad. Så jag skickade ett mail som påminnelse. Jag måste ju ha det och skicka till a-kassan. Frågan är om jag kommer hinna få ett jobb innan jag får arbetsgivarintyget från mitt gamla jobb.

Jag hade hoppats på att få hem b-uppsatsen med. Men ingen sån heller. Vill veta hans motivering till ett G.

Man blir alltid lika besviken när posten kommer utan det man vill ha plus en massa annat som man inte visste man ville ha men vill ha.
Dock fick jag ett presentkort på en midsommargåva från Ica, en burk sill. Jag som inte vet hur jag ska fira midsommar än...

Jag måste kolla upp allt som har med systemkameror att göra med. Jösses hur snabbt man glömmer bort vilket ISO som är bäst och vilken slutartid, bländare och sånt man ska använda. Men det kanske kommer tillbaka när man står med en kamera i handen.

Har pysslat lite idag och igår...

image90

Högst upp: armband enkelt med pärlemonuggets, mitten: halsband med vita pärlor samt en stor vit pärla
längst ner: armband, dubbelt med snäckskal, pärlemo samt lila och silvriga pärlor

Ändrade planer med lite besvikelse på toppen

Skulle gått upp tidigt idag och dragit iväg till Jönköping men Eb kom på att hon skulle till tandläkaren så det blev lite sovmorgon istället. Fast så länge fick jag inte sova för dom ringde om anställningsintervjun imorgon och frågade om det var ok att ta den 14.30 istället. Det passar mig utmärkt eftersom allergin oftast lugnar sig under dagen och är som värst på morgonen.

Har fått betyg på min b-uppsats. Ett G??!! Jag tycker att den var värd mer. Har läraren något emot feministiska uppsatser???

Ska få låna en systemkamera. Ska bli kul att ta kort igen med en sådan, det var många år sen!

Dags att ta sig i kragen och ta tag i dagen. Får se om posten kommer snart. Har ju bett om ett arbetsgivarintyg men det har jag inte sett något. Får jag inte det idag så ska jag påminna dom.

En dag med kaffe

Massa fika idag. Först hos H där jag träffade Freddie. Gullig liten sak. Men tjock.

Nu är jag riktigt seg.

Får återkomma när jag har mer energi.

Skorna på bilden är köpta på Euro Sko här i Falköping.

True love?

image89

Mina nya skor!

I brist på bättre att göra så har mina fötter lekt fotomodell, dock inga snygga sådana, för att jag tycker mina nya skor är så snygga. Jag går runt i dom nu och klämmer mina tjocka fötter.

Vem orkar? Jag orkar inte. Jag vet inte in eller ut längre. Familjeproblem är jobbiga. Mest jobbigt för att det är just familj. Kompisar kan man ta en paus från men familjen blir så påtaglig.

Hungrig är jag. Undrar om jag får besök snart. Grilla!

Jag hatar att vara fattig. Jönköping på måndag och då hoppas jag att jag kan skrapa ihop några kronor. Men det ska bli skönt att komma iväg lite med. Trevligt sällskap i form av Eb oxå.

Det är inte bra att vara arbetslös, jag har ingen koll på dagarna längre. Jag satte på tv:n igår och såg att det var CSI Miami och insåg att det var torsdag. Måste få något att göra på dagarna snart.

Kalas och skoshopping

Idag blev jag väckt, var uppe ur sängen snabbt och inte långt efter så var jag klar för att ge mig iväg fram till stan för att köpa nya skor till bröllopet. Jag fick de snygga skorna jag hittat på Euro Sko! Världens gulligaste pojkvän! Så nu ska jag börja använda dom inne för att klara av en hel dag på bröllop med dom. Dessutom behöver jag vänja mig lite vid klack.

Varit på kalas med hos J. Det var jag, hennes pappa och A. Trevligt trevligt. Och ikväll är siktet inställt på grillning. Engångsgrill inköpt (det tar alltid så lång tid innan grillen kommer in igen så lika bra att ta en engångsgrill) samt lite mat. Det är bara sällskapet som fattas.

Jag behöver en ny cykel. Jobbigt. Måste åka iväg och köpa en.

Nu dags för att gå runt i lägenheten och beundra skorna :)

Just another day

Idag har jag verkligen ingen energi. Sitter på soffan och slöar framför tv:n. Dock så får jag ett ryck emellanåt och gör något åt lägenheten. Men tyvärr är rycken alltför korta och för sällan.

Det blåser jättemycket ute. Det är så att man får tända cigaretten innan man går ut. Dessutom har askfatet gått sönder. Dags att köpa nåt nytt. Imorgon kanske. Och dessutom kolla på skorna som jag såg på Euro Sko.

Var på Skopunkten igår och letade skor till bröllopet men hittade inte ett enda par som kändes ok. Helt utplockat.

Idag saknar jag bilen. Hade jag haft den så hade jag förmodligen haft energi för att ta mig ut men som det är så går jag här hemma och får lite ryck emellanåt.

Jag är lite nedstämd. Inte blev det bättre av att jag hittade glass i frysen. Det är många krav på mig, krav som kväver mig. Jag vill välja själv hur jag ska leva mitt liv, andra ska inte tvinga mig. Vill jag inte så vill jag inte. Jag är trött på att lägga mina tankar åt sidan bara för att andra vill att allt ska vara bra som om inget har hänt. Men massor har hänt, massa saker som jag mår dåligt över. Jag kan inte bara dra ett streck över allt jag mår dåligt för och sen låtsas som inget hänt.

Dags att leta igenom frysen och se om man har något att äta förutom glass.

Dålig stil

Var på personalfest igår. Gick hem vid 10 för då hade jag fått nog. Det beteendet kommer jag inte glömma på länge.
Vi sitter 8 st vid ett bord. Vi äter och sånt. Jag och M går ut för att ta en cig och sen hämtar vi en kopp kaffe. När vi kommer tillbaka sitter de andra sex och delar på en flaska champagne. Flaskan står tom precis framför våra ögon. Ingen säger ett ljud till oss. Vi säger inget utan går.

Vad tycker du om detta beteendet?

Så jag gick hem och la mig på soffan tillsammans med Cosmopolitan. Mycket bättre sällskap. Tyvärr hamnade jag i lite dåligt sällskap med, i form av en påse chips. Men vad gör man?

Idag är jag seg. Men jag har dock fått ordning på datorn som har hållt på att krångla. Det är därför jag inte bloggade igår. Datorn funkade inte som den skulle och jag hade massor att göra så jag hade inte tid att fixa med den.

Det var ju J:s födelsedag igår! Hon fyllde 25 så jag bjöd henne på en fika på stan. Sen åkte jag till Skövde med Eb. Kom hem sent, strax före sex, slängde på lite smink och tog J:s presenter och vandrade iväg för att överlämna dom. Kom lite sent till personalfesten. Undra om man hamnat vid ett bättre uppfostrat bord om man var där tidigare?

Vem kan träna i värmen?

Gav mig iväg till gymet efter jag hade vaknat. Svettig bara av att gå dit. Kan ju säga att det inte var mitt effektivaste träningspass men det var bättre än inget. I denna värmen tror jag inte många orkar ge 100%. Det dumma är att öppettiderna inte är anpassade efter när det är som svalast. Vore skönt att träna sent på kvällen... Om de vädrade ut. Usch vad det luktade senare på dagen förra sommaren! Så därför går jag ganska tidigt nu.

Plockar lite här hemma men det känns som att ju mer man plockar med grejer desto stökigare blir det.

Och hungrig är jag. Kanske dags för en dietbar?

Sol och shoppingdag

Jag får mer och mer färg på min f.d. bleka hy. Det är skönt att det är så varmt ute men samtidigt så tar det musten ur mig. Man känner ju inte för att testa ett par leggins när låren sitter smetade mot varandra av svett. Som tur var så passade dom ändå när jag kom hem.
image88


Min nya bikini, iaf toppen på den. Tyckte om den. Sen är det min nya ballongklänning från H&M som jag tänkte ha på farbrors bröllop tillsammans med de cremefärgade legginsen som är med på bilden


Jag har även inhandlat lite presenter till en kär vän som fyller 25 på onsdag men de sakerna lägger jag inte ut på bloggen... Var tillsammans med R på stan och letade presenter. Sen efteråt tog vi en kaffe på Lilla Blå. Blev en latte som vanligtvis för min del.

Nu ska jag slänga mig i soffan och inte göra mycket mer. Fick sån spänningshuvudvärk på stan så när vi stannade vid Willys så köpte jag en dricka och tog en tablett. Det är inte mycket bättre nu men lite. Ska äta en Atkins Decadence bar med. Mums!

Med min nya bikini...

Idag blev jag återigen väckt ganska tidigt. Pojkvännen vill att jag skulle komma upp i tid. Efter lite frukost och latande så åkte vi iväg. Först landade vi på KappAhl här istan där pojkvännen sett ett par badbyxor. Givetvis fastnade jag vid bikiniavdelningen. Och kom ut med en snygg bikini som jag tog på mig efteråt för att inviga på stranden. Men innan dess tog vi en sväng till Trätorgets skor där pojkvännen hittat ett par och jag hittade massor. Måste ju köpa nya skor till bröllopet! Men då jag inte införskaffat kläder än så är det ju bäst att vänta med skor....

Sen tog vi en sväng inne i Skövde för att undvika att ligga alltför länge i solen medan den tar som mest. Först var det H&M som jag tog en sväng på och hittade en liten klänning till bröllopet! Efter gick vi till Gina Tricot där jag hittade ett par leggins i rätt längd till klänningen. Efter gick vi bara över gatan och fikade på Rådhuset.

Sen var det raka vägen till Simsjön. Årets första dopp var kallt men uppfriskande.

Bilder kommer senare! Just nu njuter jag av värmen!

En söndag i gräset

Så istället för camping så blev det solning på baksidan av huset idag. Skönt! Väntade dock tills efter två med att gå ut med tanke på solens farliga strålar. Men sen blev det en massa solbadande och tjejsnack om allt mellan himmel och jord. Efter blev det pizza.

Nu känner jag att jag är redo för en dusch men även för sängen, vilket inte är bra eftersom klockan inte är så mycket än.

Pojkvännen kommer snart hem... Jag har inte gjort ett jota medan han har jobbat. Men det är för varmt för att städa och sånt. Tycker jag iaf. Jag blir slö i värmen. Eller så är jag kanske alltid slö ;)

Söndagskvällar är i regel alltid tråkiga. Det finns inte mycket att göra och energin är oftast slut.

Utmaning från Helgon

Fick en utmaning på Helgon som jag tänkte återta här. Det handlar om att jag skulle skriva sex ganska sjuka saker om mig;

1. Jag har svårt för att röra vis saker på offentliga platser bara för att allt dryper av bakterier. Jag försöker dock tänka på det så lite som möjligt eftersom annars så skulle jag inte gå utanför dörren eller äta någon mat eftersom allt kommit i kontakt med andra människor.

2. Jag pratar gärna engelska i mina inre monologer men drar mig för att prata engelska högt. Dock så har omständigheterna tvingat på mig engelskt tal men det är inget jag gillar. När jag pratar engelska i mobilen försöker jag alltid gå bort en bit så alla inte hör. På nåt sätt så gör detta att jag tänker tillbaka på den tiden då man började lära sig engelska och gärna pratade det så alla trodde att man kunde...

3. Jag är miljöpartist, försöker tänka på att inte stödja storföretagen men dricker ändå hinkvis med coca cola. Jag önskar de kunde sälja rättvisemärk coca cola... Nu senast har jag gått på zero.

4. Inget får mig att skrika så högt som myror! Dessa små jävlar finns överallt och dom rör sig i flock... Finns det en så finns det flera hundra och dom ska alla upp och krypa på mig... Det värsta är de stora skogsmyrorna som verkligen attackerar en! Finns det myror i närheten så kan jag inte sätta mig, inte ens på en stol och går jag på ett ställe med massa myror så joggar jag för att inte hålla fötterna tillräckligt länge på marken för att de ska hinna krypa upp på mig.

5. Jag är nyvaken i flera timmar efter jag vaknat. Dels så stannar kuddmärkena kvar i ansiktet och dels så har jag ingen koll på vad jag gör. Åker jag och handlar efter jag sovit så måste jag alltid sätta mig ner utanför och vänta i tio minuter för det är alltid något jag glömt och då kvittar det om jag har en lapp med alla grejer jag ska handla.

6. Jag kan inte äta pinnglass, dessa äckliga pinnar förstör allt. Jag älskar solero men kan inte äta det för jag klarar inte av att ha en pinne i munnen. När glassen börjar ta slut och pinnen närmar sig så ryser jag i hela kroppen och mår illa.

Nu ska jag återgå till soffan och strax lägga mig i solen. Meningen var att jag och killen skulle åkt och campa idag men då ringde dom från hans jobb och hade kris. Vi får helt enkelt göra det någon annan dag. Det är ju sommar nu!

Så länge höll det...

Då sitter jag här igen. Klockan är efter 12.

Jag håller på att föra över musik från datorn till min telefon. Samtidigt som jag letar ny musik.

Snart ska jag gå ut och sätta mig på balkongen, ta en cig och lyssna igenom vad jag fört över. Hoppas att det är bra!

Det var bra i Skövde idag, enda misstaget stod dom som lånade ut lokalen till oss för. De hade gett oss ett kort men ingen kod så vi kom inte in. Men det var ingen som grät för det. I det sköna vädret satte vi oss i parken och körde på istället. Var skönt att sitta ute istället för inne.

Lördagsmorgon...

Sitter och funderar på vad jag ska ha för kläder idag. Tänker halterneck med tanke på mina streck på ryggen men tänker vanligt linne med tanke på mina streck på ryggen. Även om jag vill få lite färg där med så vill jag inte visa strecken för alla.

Allergisk som sjutton. Jag tycker inte om det.

Ska va i Skövde kl 11. Hoppas att det blir en trevlig dag. Lite tråkigt bara att sitta inne istället för att vara ute.

Nu ska jag stänga ner datorn och påbörja min dag.

Idag ska jag starta mitt nya liv...

Jag tänkte försöka komma i säng innan tolv. Ok att det är fredag men jag har ju faktiskt lördagsplaner som gör att jag måste upp tidigt. Jag ska träffa massa miljöpartister i Skövde imorgon.

Jag kände det i morse när de ringa om intervjun, jag hade önskat att jag var vaken och lite mer på alerten. Som tur är så hade jag papper och penna brevid mig så jag slapp springa upp nyvaken och leta efter det med.

Nu på kvällen så har jag och pojkvännen gjort mat, en jättegod pastasallad med massa sommarfräscha saker i såsom minimajs, hela ärtepungar, groddar, soltorkade tomater mm... Och självklart med vitlöksbröd och tzatziki till. Jag har torskat på det.
Till efterätt blev det kex med kravmärkt brie samt en vitlöksbrie. Till det tittade vi på film, En motorcykels dagbok, som vi lånat på bibblan.
En helkväll med andra ord.
Innan dess tillbringade jag stora delar av dagen på balkongen i den underbara solen tillsammans med Storföretagens svarta bok. Vilket gjorde att jag letade efter rättvisemärkta alternativ i affären istället.

Nu ska jag försöka slita mig så jag kommer i säng innan tolv.

Grinig, hungrig men ändå glad

image87

Dags för frukost. Men jag är så glad.

Rätt sätt att vakna?

Jag är så slö. Vaknade nyss av att mobilen vrålade ut Sexyback. Jag hatar att svara i telefon när jag sover! Men jag svarade ändå och bra var väl det för jag ska på anställningsintervju den 19 juni. Jag hade nästan gett upp för dom sa att dom skulle ringa tillbaka i veckan men jag har inte hört nåt och det är ju fredag idag.

Det är skönt för då har jag något att komma med när jag ska till AF på onsdag.

Jag vill att solen ska komma till min balkong. Lägga mig och läsa lite och sova lite till. Men först ska jag kolla vad jag kan hitta att äta till frukost. Fira?

Bränd och utbränd

Jag har varit på jobbet i trekvart och det har varit full rulle hela tiden. Jobbigt värre! Jag tycker inte om att starta med problem.

Annars har jag varit på AF idag. På ny-info. Blä! Innan fikade jag med J och det var trevligt! 

Kom upp en timme innan jag skulle vara i Plantis så det blev bråttom. Fick skjuts fram av Eb som hade med sig lite växter. Kommer till Plantis. Blir lagom uttråkad av att jag får tillbringa första halvtimmen själv. Sen kom det lite mer miljöpartister som höll mig sällskap. Delade ut lite blad och sånt. Sedan gick vi till Athena för att få i oss lite god mat. Det stora problemet var att vi fick vänta i över en timme från att det vi satte oss tills maten kom! Snacka om att man var vrålhungrig då. Och kolsyran hade försvunnit från våra drickor. Riktigt dåligt!

Efter maten var det dags att sova middag. Så varmt och med massa mat i magen så fanns det inte mycket annat att välja på. Jag låg så skönt i min Coffesoffa så jag sa bara att jag sov när telefonen ringde eller stängde bara av signalen.

Sen drog vi till Medborgarhuset för att kolla på nationaldagskonsert. Jag hann se tio sekunder av ett av banden, annars trivdes jag bäst på gräset utanför. 
När jag kom hem upptäckte jag att jag var väldigt röd på min vänstra axel och en bit ner på ryggen. Ingen annanstans hade det tagit så mycket.

Jag har haft fullt upp och inte hunnit blogga. Dessutom går mycket tid till att gå överallt eftersom bilen är i Tidaholm på dagarna.

Nu: jobba.......

Slöa framför datorn

Blev jätteglad när pojkvännen ringde och sa att han var på väg hem för då kunde ju jag ta bilen till Skara och lämna in mina försenade böcker... Men som tur var så gick jag in på nätet och kollade öppettider för de stängde kl 15 idag.
Min vanliga tur.

Jobbat två timmar idag. Sen var jag och Eb på Bredablick och åt lite god mat. Fisk blev det idag. Det stod mellan det och grynkorv så valet var ganska enkelt.
Sen tog vi en sväng till stan och tittade och där träffade jag halva släkten. Så då blev det en fika med dom. Det drog ut på tiden.

Men nu är jag hemma. Och funderar på vad jag ska hitta på resten av dagen. Klockan går ju snabbt. Annars vore ju en filt och en bok en höjdare. Det vore ju verkligen inte fel med en trädgård. Man kanske skulle åka och ta en i besittning :)

Trevligt besök på en ganska tom dag

Det är ganska tomt på folk på jobbet idag. Trevligt att far kom förbi då. Man träffar ju honom alldeles för sällan.

Tiden går långtsamt när det inte finns mycket att göra. Jag tycker jag suttit här lääänge men det är bara en timme. Varför kan man inte skriva upp hur länge det känns som på timrapporten???

Nä, jag ska nog hämta tidningarna och se hur artiklarna blev.

Mage att jobba?

Usch vad jag inte vill jobba... Inte min mage heller. Den gör ont. Men ändå sitter jag på jobbet.

Va ute och gick igår kväll. Det var så skönt! Men kaffen på Statoil kanske inte var den bästa... Inte med tanke på hur min mage mår idag. Var ute och gick till efter 12.

Trevligt besök om en stund :)

God mat och tråkig disk som väntar

Jag har nu ätit jättegod mat. Trodde inte att det skulle bli så gott men det blev en höjdare.

image86

Ett halsband som jag gjort åt Bitte

Nu ska jag snart ta tag i disken från helvetet. Sen blir det ingen träning idag utan istället möte.

My visit in hell

Då var det gjort. Jag har besökt den hemska platsen och skrivit in mig på arbetsförmedlingen. Det är nåt med det stället som drar ner en...

Gick förbi Willys på vägen hem för att få någon idé till mat och köpa cig. När jag gick förbi köttdisken fastnade min blick på bacon. Så det blir baconröra och pasta. Efter det blir en lång date med disken.

Jätteglad när jag fick ett sms om att jag hade fått en förfrågan på ams hemsida. Men det var ju inget att ha.

Måste ställa in träningen idag med... Det blir möte istället för att diskutera nationaldagen. Och så vore det inte fel att åka och panta.

Arbetslös men ändå kör det ihop sig. Jag som helst bara skulle tillbringa några dagar på soffan.

På torsdag ska jag tillbaka till AF för att gå på ny-info.... Är det information om hur man är arbetslös eller? Detta är ju inte min första gång så jag vet hur det är.

Ställde mig på vågen idag. Ingen trevlig syn.

A day at the sofa

Idag har inte varit min dag. Soffan har varit mitt hem. Nu på kvällen fick jag lite sällskap och vi tittade på Casanova. Underbar film!

Vackert väder men jag har inte orkat vara ute... Hoppas det är lika bra imorrn. Undra om man skulle dra till arbetsförmedlingen och skriva in sig... Usch vad jag inte tycker om att gå dit! Men gör jag inte det så får jag inga pengar.

Satte mig framför datorn för att betala en räkning som jag fått en påminnelse på. Dock trodde jag ju att jag hade betalt den så jag tittade igenom alla gamla betalda fakturor på banken och visst hade jag betalt den! Dom jävlarna försöker få pengar av mig en gång till! Nästan som SJ men de jävlarna har ju dragit pengar tre gånger! Men jag ska ringa förlaget imorrn och säga till dom att jag har betalt och att jag inte vill vara kvar i deras bokklubb längre. Jag har funderat på att gå ur ett tag och detta var droppen som fick bägaren att rinna över.

Jag fattar inte vad som hände igår. Och ont i håret har jag idag som E-b brukar säga.

Våra stackars växter har inte fått vatten på länge. Dom har börjat slokna. Hoppas att de mår bättre imorgon för nu har de fått vatten.

Sängen. Vår sköna nybäddade säng. Man hör hur den ropar på mig!

Slö som attan med stark shoppinglust

Jag har nu surfat runt på Tradera och kollat på pärlor. Jag vill ha massor med pärlor men tyvärr är det inte billigt!

Snart ska jag hoppa in i duschen.

Varför kan inte livet bara vara okomplicerat?


Ångest ångest min arvedel

Jag sitter här och väntar på att kvällen ska komma. Då ska jag jaga bort min ångest på en filt tillsammans med en flaska vin och trevligt sällskap. Inte för att jag behöver mer kalorier i mig idag eftersom jag ätit en massa jag inte borde. Men jag orkar inte bry mig.

Har heller inte orkat bry mig om tvätten och disken. La mig på soffan istället. Men det är en må-dåligt-dag idag så då får man ta det. Jag orkar inte ens pyssla men jag tänkte ändå visa upp det jag gjort det sista:

image85

Två halsband, en kedja med massa snygga pärlor samt ett i mockaimitation med ett härligt turkost hjärta och även ett armband i lila och silver.

Om man ska hoppa in i duschen snart och tvätta bort den yttersta ångesten. Den som sitter hårdast försvinner nog inte förrän på filten.

Var lite glad idag. När jag nådde gränsen till att somna när jag var tentavakt var tentamenskrivaren klar. Då var klocka 11 och jag hade tid till 1. Så två timmar extra betalt. Skönt!

I need a break...

Det är inte bra att dricka massa vatten och kaffe när man är tentavakt.

Suttit i två timmar nu... Om jag bara får komma iväg på ett besök så kommer jag må mycket bättre.

Om man fick röka med skulle lyckan vara gjord... men man kan inte få allt här i världen...


so far so good

Sitter i en sal på jobbet med en bärbar framför mig. Och en tentaskrivare på andra sidan bordet. På tjugo minuter har jag hunnit göra det jag ska med skolan, dricka upp mitt kaffe  och bli röksugen. Men det sista försöker jag inte tänka på...

Istället försöker jag drömma mig bort.... Det kommer förmodligen inte bli någon riktigt semester i år så jag får tänka tillbaka på förra året...

image84

Ingen snygg bild men jag var lycklig... När jag var liten älskade jag låten Picadilly Circus med Pernilla Wahlgren så lyckan var gjord när jag kom till Picadilly circus. Jag kan inte varit gammal då för jag kunde inte uttala namnet.

En tenta på fem timmar... Tur att jag har en bärbar. Och internet.

Jag kanske skulle lagt mig tidigare igår bara... Satt hos fransyskan och smådrack lite folköl till efter 11. Jag ska kanske här förklara mig för alla som vet att jag inte dricker öl: öl kan vara gott, i måttliga mängder. Ett litet glas i taget och helst ska man dela för annars blir det sista i burken äckligt. Öl är gott men inget jag kan bli full på för innan jag har blivit full så har magen blivit det och jag kan inte dricka mer.

Så därför blir det nog lite vin ikväll. Det är aldrig fel tillsammans med trevligt sällskap!

Allt jag skulle gjort idag...

En hel dag ledig. Att göra allt man inte hunnit. Jag hade tänkt diska, tvätta mm. Istället börjar jag morgonen med  att göra lite smycken, men det hörde ju till det jag vill göra.

image83

Ett halsband som man kan vända beroende på vilken färg man vill ha. Samt ett par matchande örhängen.


Hm... hoppas jag stavar rätt för jag sitter framför datorn utan glasögon så det är inte lätt att läsa vad jag skriver.

Annars har jag sovit idag. Somnade på soffan på eftermiddagen och vaknade en timme efter jag hade lovat ringa fransyskan.

Nu ska jag dit och ta det lugnt. Ska jobba imorrn.

RSS 2.0