Världens gulligaste

Fick en bild förut på den lille Olof! Nyfödd och söt. Jag hoppas att det inte dröjer förrän jag får hålla den lille gullungen i min famn.

Varit lite duktig och vikt tvätten. Startade en ny maskin med. Det är skönt att ha en egen tvättmaskin för då kan man tvätta när man behöver och inte när man får en tvättid. Får då tvättar man antagligen för ofta, vilket är dåligt för miljön, eller så tvättar man får sällan, vilket är dåligt för plånboken när man måste köpa nytt för att det inte finns rent.

Nu ska jag sätta mig i soffan framför tv:n en stund och se om man kan få lite inspiration till att göra smycken. Ska börja med att förkorta ett halsband som jag har sålt och sen får jag se om jag kan göra något mer.

En sen middag

image67

Dagens middag on a bed of roses. Middagen bestod av en Grekisk paprika och ost-paj med körsbärstomater, grillstekta marinerade grönsaker och tzatziki. Mums! Jag har blivit inspirerad av Anna som alltid har sådana härliga tallrikar med vacker mat och kände att jag ville göra mat för ögat idag med. Maten blir ju genast så mycket godare.

En nyhet för mig är blomkålen som jag inte ätit på flera år men som jag faktiskt ätit i helgen.

Hösnuva, jobbiga hösnuva

Jag glömde att ta min allergimedicin igår och det får jag snora för idag. Fick ta astmaspray imorse och sen ta det någolunda lugnt på gymet för jag kände av astman. Tråkigt värre. Men jag körde ganska hårt ändå. Det är skönt att gå till gymet och det är grymt skönt att sitta på bänken utanför nu när det är lite varmare och ta en cig och prata skit. Idag var både Johanna och Ramona med och tränade och det är alltid kul!

Sen så åkte jag och pojkvännen till hans pappa och fikade och bytte däck på bilen. Eller rättare sagt, pojkvännen bytte däck på bilen och jag satt med kvinnorna och rökte och pratade skit. Sen bjöd dom på kaffe, vetekrans och prinsesstårta. Riktigt trevligt.

Nu är jag hemma och har avbeställt böcker från Skaparglädje och bokfront. Funderar på om man inte ska ta och gå ur... men det är ett senare projekt. Nu ska jag bara tvätta och ta det lugnt.

Do you like?

Nu har äntligen fått någolunda ordning på min header. Får se till att hitta lite mer bilder som jag tycker om bara.

image66

Ett smycke jag gjort i fredags.

Tyvärr tror jag inte att jag kommer göra några smycken på några dagar nu. Jag är trasig på insidan, mitt hjärta är brustet nu när min värld efter alldeles för mycket tryck på mina axlar raserat. Det värsta är att jag tror ingen av de inblandade förstår just hur dåligt jag mår. Det känns mer som om att om vi ignorerar det några dagar så är allt bra igen men jag är så trasig. Jag skulle kunna vräka ur mig allt här men av respekt för dom inblandade gör jag inte det.

Gah!

Försöker få iordning bloggen mer men nu ger jag upp och börjar plugga istället.

Inte blir det bättre av att jag är på riktigt dåligt humör efter allt som hänt. Positivt dock är att jag idag blivit styvmoster åt en Olof. Jag är så glad för deras skull!
Annars är jag inte glad. Förutom för att jag har kompisar som förstår mig och tar mig på allvar när jag mår såhär dåligt.
Jag tänker inte ens på att det är loppis idag och att mina smycken är till försäljning. Då är det illa. Och jag har ingen lust att göra smycken, finns ingen inspiration. Då är det riktigt illa.

Orkar inte...

Kul grillkväll igår. Maten var toppen och sällskapet med. Trevligt som tusan var det. Tills ja... Det är en annan historia som jag inte orkar med. Jag är inte gjord av stål.

Men en kul grej är att styvsyster åkte in till BB i natt! Nu väntar jag på att få höra hur det gått... Får se när jag träffar dom så jag kan ge min present.

En liten presentation igen:

image64

Blev lite tid över...

Jag kan inte hoppa in i duschen än i fall om att någon skulle komma för pojkvännen är och köper kol till grillningen.

Trött är jag. Var uppe länge igår. Först så pysslade jag sen så kom syster och Ramona och vi blonderade syster och Ramona slängde i lite slingor med. Lång tid tog det eftersom vi var så envisa om att få det någolunda bra.

Sen när dom gick satte jag mig och pysslade igen i väntan på att pojkvännen skulle komma hem. Jag försöker få ihop en kollektion till. Vet ju inte hur mycket som blir kvar efter morgondagen. Förhoppningsvis inte mycket!

Ett halsband jag gjorde igår och som redan är sålt:

image63

Jag måste hela tiden vidga mina vyer när det kommer till smycken för jag har bestämt mig för inte göra likadana smycken. Jag kan göra liknande men inte likadana för jag vill att alla mina smycken ska vara unika.

Jag tror jag fått lite färg ute på balkongen idag. Skönt! Jag känner för att återvända dit en stund... Jag hör nog om det plingar på dörren ändå.

Ska bli kul ikväll! Vänner, grillning, lite alkohol (kylen är full, dock är det inte bara till mig...), sminkning och sånt innan utgång. Bäst och sminka sig efter man suttit ute och ätit för det är ju inte bra med massa smink i solen.

Grillkväll

Fullt upp idag. Vaknade av telefonen före 10. Skulle gå och träna men va lite sega så vi tog en omväg förbi Johanna, systemet, ica, Johanna och hem innan vi kom iväg. Men väl där kände jag av huvudvärk så jag tog en tablett och tog det lugnt på bandet och cykeln. Sen kom vi hem och slappade på balkongen trots att det fanns massor att göra.

Nu har vi skurit massa grönsaker. Än har jag inte kommit in i duschen ens...

Ett halsband jag gjorde igår:

image62

Gjorde flera men bilder kommer när jag har mer tid. Nu måste jag duscha och sånt innan folket kommer. Sen blir det vegansk/vegetariansk-grillkväll.

Vad ska ni göra en sån skön lördagskväll?

Nu har jag lekt lite...

Så här kommer en snabb presentation av dagens smycken och hur tavlan blev:

image61

Nu hoppas jag bara att det blir en bra respons och att jag får tillbaka lite av allt jag lagt ut hittills.

En blåsning med halsbränna

Idag har det varit fullt upp. Gick upp tidigt idag igen (enligt mina mått mätta... klockan var halv 9) och åkte iväg till Skara. Började på Coop och inhandlade inför grillningen imorgon men några spett finns inte att få tag på :(
Sen vidare till biblioteket som inte hade öppnat så då tog vi en sväng förbi Slöjd-Detaljer under tiden. Som vanligt så handlade jag för mycket. Så det blev att göra några smycken till när jag kom hem.

Sen tog jag allt och åkte till Holma och lämnade över det till försäljning på söndag. Det blev en trevlig fikastund, starkt kaffe och cigaretter. Vilket gav en liten halsbränna. Inget farligt så. Men det blev inte bättre när jag var på väg hem och blev invinkad och fick alko-blåsa. Först tog jag det lugnt, med tanke på halsbrännan men det dög ju inte så jag fick blåsa upp lungorna bara för att bevisa att jag inte druckit något. Sen fick jag åka vidare.

I valet och kvalet

Tankar på att åka till Skara imorgon men jag har en liten djävul i mig som säger att det inte är lönt att köpa mer pärlor för ingen kommer köpa mina smycken ändå.
Jag har nu på kvällen gjort ytterligare ett halsband och två par örhängen. Alltså, inget plugg.

Men nu ska jag strax hoppa in i duschen för att sedan läsa medan håret torkar. Tyvärr brukar det resultera i att huvudet åker ner på kudden, det blir inte mycket läst och håret står åt alla håll när man vaknar.

Jag kan...

...verkligen inte plugga...

Som tur är så har jag mer än 4 veckor på mig att skriva uppsatsen.

Men jag har ändrat lite i min blogg. Ändrat utseende och satt dit en kalender. Jag är inte nöjd men jag var trött på rosa.

Nu börjar snart CSI, jag tror det är Miami. Inte lika bra som orginalet i Las Vegas men det duger.

Glassmysteriet

Ramona kom med en glass till mig. En solero exotic. Mums! Jag funderade en bra stund medan jag åt varför jag inte har köpt några sådana innan. Den var ju jättemumsig! Sen kom jag ner till pinnen! Det är därför jag aldrig äter pinnglass... Fastän jag knappt rör pinnen så känns det i tänderna som om jag skrapade emot. Denna känslan sitter kvar en bra stund.
Det var väldigt länge sen jag åt glass... Förstår inte hur jag kunde glömma bort min pinnfobi.
Men glass var så god så jag funderar på om man kanske kan be om en bägare och sked nästa gång så kan man köpa en sån igen.

image60

En solerodröm med mina nya skor!

Boktime och glassdags

R är här på jobbet och... ja... hänger vid disken. Men det gör inget för det är inte mycket att göra. Jag har gått runt och låst och gjort allt kopieringsjobb. Så nu har jag tagit fram en bok av Toril Moi och jag sitter och tittar på omslaget. Och väntar på en glass! R lämnade huset en liten stund för att införskaffa lite glass från Pressbyrån. Gott! Första glassen denna våren.

Vilken synd dag det blir... Först en halv pizza och nu glass.

Sommarväder och arbete...

... går inte ihop. Men som tur är (?) så jobbar jag bara till 7. Imorgon är tentan inställd så det blir inget jobb då heller. Undrar hur det ska gå med pengar i maj, men det fixar sig alltid.

Har lite kopieringsjobb att göra och så men annars är det lugnt idag. Har med mig en bok, ska plugga järnet ikväll och åka till Skara imorgon och lämna in en bok och låna om resten inför min b-uppsats. Vilken jag verkligen måste börja plugga inför. Hittills har jag läst Det andra könet och halva De vackra bilderna men jag har minst 3 andra facklitterturböcker att läsa. Så klumpen i magen växer... Kanske ska kolla när tentan ska vara inne?


Lyxig eftermiddag innan jobbet

image59

Går runt och mår bra idag. Dock med en gnagande ångest i magen som säger att jag måste plugga. Så jag tänkte jag ska leta reda på en bok och börja läsa. Vilken beror på vilken jag hittar först.

Jag har nålat upp smycken på en tavla som jag kommer att åka iväg med så att det går till försäljning. Hoppas att det går bra. Jag har väl inte riktigt fattat än att folk betalar för det jag har gjort! De säger ju till mig att jag säljer alldeles för billigt men jag är rädd för att om jag höjer priset kommer ingen vilja köpa.
Men jag hoppas att detta är en bra presentation av smycken och att folk kommer att gå fram och beundra och förhoppningsvis köpa :)
Alla mina stilmedvetna läsare som har någon kommentar om ändringar är välkomna!

Nu tror jag att tvättmaskinen har kört färdigt så det blir till att hänga tvätt. Och så kommer pojkvännen hem :)

Sommar?

Det är så skönt ute. Och jag sitter inne och försöker plugga, men det går inte så bra... Smyckestillverkning hamnar i mitten.

image58

Nya örhängen för dagen.

Tänkte även klargöra att jag är miljöpartist, totalt emot pälsuppfödning och använder därför endast mockaimitation i mina smycken.

Jag måste verkligen sätta igång med min feministiska b-uppsats i litteraturvetenskap men det finns ju sååå mycket att göra istället för att läsa.

Torsdags fnatt

Har haft en jättetrevlig morgon. Låg och snozade när telefonen ringde och det var sötaste N. Jag blev så glad så jag hoppade upp ur sängen.

När vi hade pratat en stund och la på så tänkte jag utmana ödet och ställa mig på vågen. Jag har nu gått ner ca 6-7 kg... Jag önskar att det gick snabbare men all viktminskning är välkommen! Jag hade även tänkt gå och träna idag men alla mina träningskläder ligger i tvättkorgen så det blir att vara hemma och köra en tvätt istället.

När jag sen sätter mig vid datorn så har jag fått en bild på min gravida styvsyster. Hon är stor och rund, magen iaf...
En presentation av mitt senaste alster:

image57

Dock så är den längst ner till höger redan såld. Det gick snabbt :)
R var här igår och hjälpte mig med prissättning inför söndagen och fastnade för den. För på söndag så kommer mina smycken att gå ut till försäljning till allmänheten för första gången. Lite pirrigt är det. Vet ju inte om det är någon som köper och sånt... Men har ni vägarna förbi Tidaholms parken så gå in och ta en titt på mina smycken! Jag kommer inte vara där själv, ska ha grillkväll på lördag så jag tror inte jag kommer vara i bästa skick, men mina smycken kommer vara där.

Nu börjar jag jobba om nästan 4 timmar så det är väl lika bra att ta tag i livet. Alltså plugga och starta en tvätt.

Sommarvärmens baksida

Lugnt och fint går man ut och sätter sig på balkongen för att ta en liten rök. När man väl tänt cigaretten ser man grannen.... Släcker cigaretten och går in igen. Väger man så mycket så behöver man ju inte gå nästan naken så fort det är några plusgrader. Dessutom klarar jag inte av att han gärna tar på sig själv. Jag är känslig mot sånt och dåligt beteende när man äter. Jag klarar inte av att någon snyter sig vid matbordet när jag sitter och äter.

image56

Jag fortsätter göra reklam för mina smycken ;)

Dumma USB-kontakt i kamera som inte går att stoppa. Jag tänkte ju ta några kort på mina nya läckra skor...

Efter Jönköping

Nu är jag hemkommen och har redan låtit inspirationen flöda efter besöket på Hobbygläjde:

image55

Dit kommer jag åka igen!

Annars har jag köpt en svart duk som jag ska ha under mina smycken som kommer att gå till försäljning på loppis på söndag, letade djupt i en fyndlåda på IKEA. Där hittade jag även innerkuddar (stora!) som jag ska sätta ut på golvet. Köpte ett par nya skor, svarta strax över ankel spetsiga. Testade ett par som var runda vid tårna men min stil går mest ihop med spetsiga. Kort kommer! Jag tyckte om dom.
Köpte även en liten present till Olof. När kommer han få den?

Jag känner lite press nu att jag måste producera lite smycken till på söndag eftersom jag handlat upp alla mina pengar nu igen. Måste ju försöka gå lite plus med, har ju lagt ut en del på smycken nu.

Frusen och trött

Nu har jag tittat på Ugly Betty och Desperate housewives efter ett intensivt träningspass. Känner mig riktigt duktig.

Värmen är tillbaka, vilken fröjd! Förutom grannen....... Idag var han ute i bara kalsonger igen... hoppas jag i allefall. När han sitter ner ser man ju inte om han har kalsonger eller inte.... Det är vidigt. Ok, alla får se ut som dom vill men dom behöver ju inte visa upp det hela tiden. Så svårt är det ju inte att ta på sig lite kläder!

Imorgon frukostföreläsning och sen Jönköping. Kanske ta på sig ett av mina halsband?
image54

Kul och mindre kul...

Bebis på väg vilken dag som helst. Jag ska bli styvmoster :) Eller vad man nu kan kalla det... Konstiga familjeförhållanden.
Hoppas att man får ett samtal när det är dags för Olof att titta ut. Det tråkiga är att jag inte får se Yenny och hennes mage innan den försvinner... Har ju inte sett henne sen i julas och då var inte magen så stor som den är idag.

Vad gör min träningskompis????

Dags att träna

Lite slö som jag är så har jag nu tagit på mig träningskläderna och satt mig framför datorn för att gå igenom alla mina mailar innan jag skickar ett mess till R och går till gymet. Jag har pysslat och läst idag och det är inget bra sätt att bli pigg.
Men jag börjar bli röksugen nu och jag röker inte förrän efter träningen så det ger en sporre till att skynda sig iväg.

image53

Ett halsband made by me :)

Innan rycket

image52

Nu ska jag strax göra ett ryck och skärpa till mig. Men som vanligt fastnar jag på Tradera...

Onsdagslängtan

Jag sitter här hemma och ser fram emot att åka till Jönköping imorgon. Just nu känns det som att jag har ett väldigt tråkigt liv... Men jag vill ju ha en massa nya grejer! En del grejer har ju börjat ta slut.

image51

Jag satt tentavakt i gårkväll. Blev jätteirriterad. Telefonen ringde (hade glömt stänga av vibratorn) jag upptäcker att boken jag har med mig har jag redan läst... Ingen bra dag. Dessutom blir jag alltid så trött när jag sitter och stirrar på ingenting tillräckligt länge. Det är samma sak när jag har lektion, jag måste ha rast ofta för att kunna hålla mig vaken.

Syster kommer sen. Ska färga hår. Hoppas det blir bra!

Magont

Nu har jag tillbringat morgonen med Det andra könet samt PM-ventilation på kursplattformen. Jag kan stolt meddela att jag äntligen läst klar boken! Nu är det dags att hugga tag i nästa, vilket det nu blir. Jag har massor att läsa till uppsatsen men även två böcker att läsa till Globaliseringen nästa vecka. Och så har jag ont i magen. Kan tänka mig att det är maten som jag åt igår, inte van vid sånt längre. Så jag funderar på att sätta mig lite och göra smycken för det får mig att glömma magen.

Iväg och va tentavakt sen ikväll. Tills dess får jag välja ut en ny bok att sätta tänderna i.

Hur man får en söndag att gå...

Jag vaknade hyfsat tidigt, strax före 10. Mor ringde sen och kollade så att jag var uppe eftersom hon skulle komma och hälsa på lite. Jag hänger en stund i soffan innan jag skärper mig och gör iordning mig.
Blir upphämtade och åker hem till syster som precis har kommit upp. Hade med mig parfymen jag fick, Glow av J.Lo eftersom det inte passade mig för fem öre.

Det blev en sväng till Öb där jag köpte hårspray och tandborste. Men syster hittade mer och mor ännu mer. Åkte sen vidare till Nordiska där vi inte hittade något knappt. Dock köpte jag ett skohorn då vårat gamla gått i två bitar och föräldrar gärna vill ha det när dom hälsar på.

Ska hem till mig på en kopp kaffe och en visning av smycken men kommer på att jag bara har sojamjölk hemma så det får bli en tur till Willys för att köpa hem riktig mjölk att ha i kaffet.
Mor blir uppraggade av en kille från Telenor och kommer ut med en ny telefon.

Drack lite kaffe tillsammans med chokladmuffins samtidigt som det pågick lite smyckesförsäljning innan vi åkte till Athena och åt. Det blev en Kebabpizza utan champinjoner och det var riktigt gott. Jag har varit där en gång innan men då ätit från deras grillmeny.

Hem och plugga. Men trött efter maten och somnar efter några sidor. Vaknar igen vid 18 och går upp för att läsa lite till. Hinner inte långt innan mor ringer och berättar att hon är dålig. Blir att ringa syster och sen prata med moster som är med mor innan hon åker ambulans in till KSS.

In i bilen och iväg till Skövde. För säkerhets skull tar jag och syster med en t-shirt och några böcker. Kommer upp och sitter och garvar åt Lilla boken med sjukhushumor. Det framkommer att min mor fått gallstensanfall och vi får slutligen åka hem. Kör mor hem till Tidaholm, ringer moster på vägen så att kaffet är klart när vi kommer fram.

Och nu har jag kommit hem. Dags att duscha och försöka få lite mer pluggat. Inga smycken idag och lådan börjar sina... Men på onsdag kommer jag få massa inspiration :)

Orka

Efter en del drinkar och snack så insåg vi hur trött vi var. Är det värt att gå hela vägen till Dagnys och hem igen? Vi kom fram till att så var det inte så vi la i min pojkväns händer om vi skulle gå ut eller inte. Frågade honom om han ville med ut (underförstått om han kör oss dit, är med oss där och kör oss hem) men han orkade inte.

Hungrig som jag blir när jag dricker så äter jag nu en Nutrilett innan sängdags. Det förhindrar baksmälla.

Ses imorn!

Filtmys inför iordninggörandet

Nu sitter jag och myser under en filt i väntan på att R ska komma och vi ska dricka lite smått och sen förmodligen gå ut med M. Jag har läst lite samt tittat på internet och inte hunnit sminka mig eller något. Men det får jag göra sen. Jag har en stor finne i pannan som jag nog måste spendera en del tid med. Och håret hänger som en hjälm längst hjässan.
Och så fryser jag, men förhoppningsvis blir det bättre med lite alkohol i kroppen. Tyvärr hjälper inte alkohol mot finnar...

Glad över att det är någolunda städat. Det är skönt. Men det skulle krävas mycket mer för att det ska kännas riktigt bra. Borde torka golven, putsa fönstren, damma.... Orka!
Jag är lika seg som internet just nu, fast det är helt och hållet mitt fel att internet är segt. Men hur kommer det sig att jag är seg?

Mycket uppfräschning

Nu har jag även fräschat upp mp3-spelaren så jag har lite bättre musik till nästa träningspass. Dock känner jag att jag gick ut hårt idag för träningsvärken börjar smyga på mig. Jag tränade hårt, tills min ansträningsastma satte in för då tog jag en medicinpaus innan jag fortsatte. Men jag saknade bra musik.

Imorgon kommer mor med. Hon ringde och sa det nyss. Båda föräldrarna kommer på en och samma helg... Ovanligt, händer bara annars om det är typ min födelsedag. Min mor kommer ju då och då nu när både jag och syster bor här. Min far är ofta här men sällan hos mig ;)

image50

Ett halsband...

Lördag hela dagen

Idag har det varit fullt upp. Vaknade tidigt (eller rättare sagt blev väckt tidigt...) och åkte fram till stan för en morgonkaffe på Lilla Blå. Skönt att ta det lugnt på morgonen. Sen var det hem och byta om till träningskläder och vänta på att de andra blev klara. Dock så ballade J ut. Drack lite igår kanske? Medan jag väntade gjorde jag lite smycken. Bl.a.
image49 
Ett armband

Sen efter träningen så slöade jag lite som vanligt och som vanligt slöade jag lite för mycket för när jag stod i duschen kom far och fru. De tittade på mina smycken och köpte även :)
Fikade och åkte runt lite innan de begav sig hemåt igen.
Efter det har jag ätit och dammsugit lägenheten. Skönt med en dammfri lägenhet!

Kväll

Nu har jag och R spenderat eftermiddagen med att titta på våra pappor på Labbås cruisers hemsida. Hittade en del andra pappor och sånt med ;)

Tillverkat två halsband och ett par örhängen, men dessa har jag inte tagit bilder på än. Är fortfarande i gläjdeyra över att folk faktiskt betalar pengar för mina smycken. När jag tog med mig smyckena till jobbet så tänkte jag att jag fick vara glad om örhängena dög till henne som hade beställt och sen så tycker folk att det är jättekul.

image48

Ett par örhängen som jag tänkt ge syster. Hon tycker inte om stora (som jag) så jag har gjort ett par små med smä svarta cat eyepärlor.

Nu ska jag försöka krypa upp i soffan med min bok ett tag. Jag läser och läser, lägger fler och fler sidor bakom mig men ändå tar den aldrig slut. Men sen är boken på nästan 900 sidor. Problemet är att minnas allt man läst men förhoppningsvis så kommer det att komma tillbaka när jag läser den andra boken. Eller när jag läser de andra böckerna som handlar om Beauvoir och Det andra könet.

Lyxade till det idag och var ute och åt på lunchen. Det var riktigt skönt. Men problemet är att det är så gott och potionerna så stora. Och sen så tänker man att man kan ju inte lämna en massa kött för djuren ska ju inte dö i onödan...

Åsa glad!!!!

Jag jobbade två timmar sen samlade jag lite arbetskamrater och av det paret örhängen och de sex par halsband jag hade med mig kom jag hem med ett halsband! Jag har äntligen börjat sälja!

image47

Ett halsband som jag lyckades sälja :)

Det är skönt att folk köper det. Jag tar ut nästintill självkostnadspris och tjänar därför inget på det men jag vill sälja för att ha råd att fortsätta. Jag har idéer i huvudet och grejerna är ju inte gratis.
Och nu har grejerna kommit som jag har beställt. Har bestämt sen innan att jag ska dit på onsdag med en arbetskamrat men nu känner jag hur det kliar i fingrarna och jag vill åka ner och shoppa...

Men jag måste ju plugga med...

Morgonkaffe och försäljningsförsök

Är på jobbet nu tillsammans med en lite kollektion av mina smycken för att se om jag kan hitta några intressenter. Man måste ju visa upp vad man har att erbjuda för att få sälja.

Förvirrande att vara på jobbet, man är inte här så ofta så man har inte full koll längre. Ögonen står åt samma håll som håret som står åt alla håll eftersom jag somnade med blött hår. Satt hos fransyskan och drack te och lite alkohol till halv 12. Det var riktigt trevligt förutom att alla samtalsämnen kanske var lite väl deprimerande. Vi pratade om allt från äldrevård till trafficking. Med blandad engelska och svenska och sen helt plötsligt lite franska som jag inte förstår. Diskuterade även Tidaholms-cruisingen som vi funderade på att åka till och göra stan ännu osäkrare :) Det var väldigt längesen jag var ute i Tidaholm. Vore kul om man kunde passa på och träffa gamla kompisar med.

Nä, dags att bli lite verksam.

Fått lite fart

Nu har jag fått på mig lite kläder. Dock helt fel kläder för detta regniga blåsväder som är ute. Istället går jag runt och drömmer om sommaren i vadlånga gråa leggins, vid gul kjol och ett grått linne. Tyvärr kommer jag väl få byta om sen när det är dags att gå ut.

Detta vädret är så tråkigt! Inte konstigt att man inte orkar gå upp. Jag låg och läste till ca 2 igår och så vaknar man strax efter 9 av att telefonen ringer, man springer upp och när man väl hittat en telefon har dom lagt på. Man lägger sig igen, irriterad för det var ju dolt nummer som ringde. Halvsomnar så ringer killen. Han ber om ett nummer och jag rabblar det i sömnen. Somnar och då ringer telefonen igen. Återigen dolt nummer. Men den här gången hinner jag svara och är beredd att skälla på dom men då jag hör att det är blodcentralen så rinner ilskan av mig. Så jag somnar om. Vaknar sen av ett sms och sen har det hållt på så idag.

Tänkte visa ett halsband som jag gjorde till örhängen jag visade sist.
image46

Jag är riktigt hungrig idag. Har hittills ätit en Nutrilett Brownie och en Nutrilett Mörk choklad, kom upp ganska sent. Men nu ska jag leta igenom frysen och se om jag hittar något mer att äta. Vågen har äntligen blivit min vän fast det kommer dröja ett tag tills den är min förtrogna ;)

Slödag

Idag har jag legat i sängen länge för att sen lägga mig på soffan och läsa. Det är massor jag måste läsa. Min B-uppsats kommer förmodligen att handla om (den ligger ute för ventilering just nu) hur Simone de Beauvoirs idéer från Det andra könet går igenom i hennes roman De vackra bilderna. Detta ska jag skriva 15 sidor om... På ett sätt kan jag säga att jag valt detta ämnet för att komma in mer i feminismen men även för att en kille på kursen är så antifeministisk så att jag kunde inte välja något annat! Hans feministiska analys av alla böcker går ut på att kvinnan är överlägsen och behöver inte mannen (?)
Tyvärr hamnade jag inte i samma grupp som han, hade sett fram emot att reta gallfeber för honom.

image45
Det första smycket jag gjort i "guld"

Nä, nu kanske jag ska lägga på ett kål. Är bortbjuden på te ikväll och då kanske man ska få på sig lite kläder. Annars så har jag gått runt i morgonrocken eftersom jag ändå bara ska plugga.

Trevlig kväll

Nu på kvällen har jag pysslat samt pratat med en kär vän i telefon. Jag har inte pluggat, vilket jag skulle göra så jag tänkte lägga mig på soffan med en bok och läsa en stund innan jag lägger mig. Jag ska se om jag inte kan bli klar med Det andra könet nån dag i det närmsta.

Jag har idag gjort två par örhängen samt två halsband. Kort kommer senare. Just nu försöker jag bara koncentrera mig på att försöka komma igång med läsningen igen. Det är så lätt att glömma bort den. Men jag är ledig imorgon. Skönt på ett sätt men tråkigt för plånboken. Jag måste ju verkligen göra ett bra jobb på min b-uppsats och det är ju inget man slänger ihop på en dag. Förra tentan skrev jag dock på en helg och fick överraskande nog VG. Fast den var ju bra, jag hade läst på mycket innan jag satte mig och skrev.

Plugga var det....


Te-stund med magont

Trevligt med en te-stund men tyvärr fick jag rejäl magont. Dock hjälpte två magtabletter så jag kunde vara social. Kom iväg till kiosken innan den stängde så jag har cigaretter så jag klarar mig. Och ju mer cigaretter jag köper i kiosken desto oftare får min pappa komma hit och nångång kanske han har lite tid över att träffa sin dotter... :)

image44

En liten presentation av smycken made by me. De flesta gjorde jag igår. Jag försöker pyssla lite med bildprogrammet med och lära mig, det var några år sen jag senast höll på med sånt. Det var när jag gick på Mullsjö folkhögskola.

Nu går jag och väntar på att nästa beställning ska komma. Men denna får jag hämta i Jönköping. Och nu har jag hittat en som kanske vill följa med ner och shoppa lite nästa vecka. Det är mycket trevligare när man är två.

Te-stund

Snart kommer R och då är det dags för en te-stund. Jag har hängt upp tvätten och medan jag höll på med det insåg jag att det var ingen idé att köra en maskin till idag, badrummet är fullt och jag vill inte hänga tvätt i hela lägenheten.

Har nu gjort iordning sockarna, legginsen och trosorna jag köpte på Lindex förut. Det är det enda som jag undantar från mitt klädshoppingförbud.

Ätit en Nutrilett Karamell, blev så väldigt sugen. Men sen så har jag kommit på att när jag inte jobbar så glömmer jag att äta. På jobbet har man ju raster men hemma så skjuter man upp det för det är så mycket annat att göra.

Dags för ett sista ryck innan det plingar på dörren.

Klar med PM

Nu har jag precis skickat iväg mitt PM. Jag är väl inte jättestolt över det men jag är stolt över att jag gjort det.

Varit på stan med syster och shoppat och fikat. Det var dags att fylla på bland underkläderna, speciellt bland sockarna som verkar försvinna. Eller så beror det på att det var längesen vi tvättade en vit tvätt. Men det är ju vad jag gjort idag. Ska strax hänga upp den med. Kanske man blir glatt överraskad när man går igenom det nytvättade?

Efter träning

Nu har jag varit och tränat en stund. Kändes jättebra förutom att vi alltid sätter oss utanför gymet och tar en cigarett efter träningen. Idag tog vi t o m två medan vi satt och snackade.

Fick premie från Cosmopolitan idag, jag valde en sån där prenumeration där man fick en present. Man skulle få Sara Jessica Parkers parfym, vilken jag vill ha och blev då grymt besviken när det kommer hem en flaska J Lo:s Glow.

 Klicka på bilden för att se den i större format

Ett halsband jag gjorde igår med "fuskläder".

Ska äta lite nu och sen försöka plugga. Men det blir antagligen en måltid framför datorn medan jag kollar på lite bloggar och sätter maten i halsen när jag kollar mitt bankkonto.

Kväll och hungrig

Jag har ätit alldeles för lite idag men kan knappast sätta igång och mumsa nu eftersom det snart är dags att hoppa i sängen. Ska upp och träna imorgon. Tänkte komma iväg vid senast 11. Vilket är tidigt för en morgontrött Åsa eftersom jag måste pallra mig upp, äta frukost och göra iordning mig. Vilket inkluderar 30 minuters hängande framför tv:n för att jag är trött.

Pysslat hela eftermiddagen och kvällen framför Ugly Betty och Desperate Housewives.

 klicka för att se i större format

Ett resultat av pysslet idag.

Men nu ska jag kolla lite på nätet, prata på msn och leka med bildprogrammet innan jag kryper ner bredvid min kille.

Pysseldag

Idag så har jag släppt skolan lite efter lektionen som jag hade i förmiddags. Istället har jag suttit och pysslat och gjort smycken.
Jag har fått en beställning på ett par örhängen och samtidigt så gjorde jag ett matchande halsband.
 Klicka på bilden för att se den i större format

Annars har jag varit på stan och köpte Nutrilett Mörk choklad och fikat med syster. Det är alltid trevligt att sitta och prata med henne.

Oj, kom på att jag glömt äta, suttit och pysslat istället...

Jag lyckades... nästan

8 sidor blev det kvar i boken som jag inte hann läsa innan lektionen. Men det gick bra ändå. Nu är jag precis hemkommen och ska strax bege mig till stan.

Datorn är knäpp. Vilket den är då och då så jag ska se om jag kan göra något åt det.


Läget lugnt men solen orsaker längtan

Här sitter man framför en dator istället för på sin sköna balkong i solen. Nästan alla man sett idag har tillbringat helgen ute i solen. Det tråkiga är att alla känns mer somriga än mig. Men jag har fått skoskav av mina nya skor vilket är väldigt somrigt. På vintern försöker man aldrig använda låga skor ute och det är just sådana låga skor som ger mig röda märken på hälarna. Sen lider jag av breda fötter vilket oftast inte går ihop med små sommarskor. Men det är ändå sommarskorna man längtar mest efter.

Snart ska boken komma fram, bara det lugnar sig lite till.

Sitter och planerar morgondagen. Har lektion på förmiddagen, blir kanske en kortis på stan efter lektionen. Det ska ju inte vara lika fint väder imorgon men det kanske ändå är väder för en trevlig fikastund på stan för att sen gå till Life och införskaffa ett nytt lager av Nutrilett Mörk choklad som är väldigt mumsig. Brownie är annnars godare än Karamell som är väldigt söt, vilket var det enda som var kvar i affären. Typiskt.

På jobbet...

Först nu har jag lite ro i kroppen så jag kan blogga. Det är bara för att det inte finns så jättemycket jobb som jag orkar sätta mig in i just nu.

Gick upp tidigt (för att vara mig) i morse och var och tränade tills biblo öppnade då jag hämtade boken jag ska läsa tills imorgon. Åkte hem och slängde mig ner i boken, hann läsa nästan 90 sidor innan det var dags att dra sig till jobbet. Bara lite över 200 sidor kvar....


Inte klar på långa vägar...

Det blir att sticka till biblioteket imorgon för att inhämta boken som jag ska ha läst tills på tisdag morgon. Funderar bara på hur jag ska få tiden att gå ihop. Biblioteket öppnar 11 så då får jag hänga på låset, hämta boken och sen åka och träna. Hem och plugga innan det är dags att börja jobba. Hoppas att det är lugnt på jobbet så jag kan passa på att läsa.

Klar... eller?

Nu har jag äntligen plöjt igenom boken och gick in på nätet för att lite lite på vad som ska stå med i PM:et men jag kom fram till att jag har allt på papper så jag ska strax tillbaka till soffan för att i lugn och ro läsa på papper istället för datorn.
Läst stora delar av dagen samtidigt som jag glassat i solen till och från


Sen en skön promenad med syster yster som avslutades med kaffe hos henne.

Dock så grumlades min härliga känsla när jag gick in på studentportalen och insåg att jag hade missat en bok som ska läsas tills på tisdag. Istället har jag ju suttit och kämpat med boken till förra gångens lektion.... Kanske borde gå till bokhyllan och leta upp nästa bok med... hoppas den är tunn ;)

Snart klar...

Nu är det inte många sidor kvar att läsa. Skönt. Sen är det bara ett PM kvar att skriva innan jag kan pusta ut. Och sen är det min b-uppsats och bla bla bla. Mycket blir det. Man ser fram emot dagen som man ska ha mindre att göra men när den dagen kommer visar det sig att det uppkommit massa nya saker att göra...

Ska gå ut på promenad med syster nu.

Varför?

När jag väl sätter mig här kommer jag inte härifrån...

Nåja, jag testade det nya bildprogrammet och här kommer resultatet från första provomgången:
image39

En liten sammanställning av smycken jag har gjort. Tack för tipsen Pyttis! Nu när jag har klurat ut hur det fungerar så kommer jag nog ha kul :)

Den globala uppvärmningen är här...

Pust vad varmt det är! Satte mig ute på balkongen för att plugga men efter en stund var jag tvungen att gå in för det blev för varmt. Hittills har jag ju inte solat nåt i år så jag får väl ta det lite lugnt. Jag har tänkt tanken att gå till solarium men längre har jag inte kommit. Och nu är redan solen här stark och farlig.

Pluggar mycket idag. Suttit 1,5 timme och pluggat. Men tar nu en liten paus. Och det får bara bli en liten paus. Tills jag är klar med allt som ska bli klart på onsdag har jag pysselförbud så det gäller att bli klar. Jag har redan idéer om olika halsband och sånt i huvudet så det gäller att plugga på.

Hade mina nya örhängen igår. Lite förvånad över att det är så pass stora men ändå inte tunga.

Dags att återgå till pluggandet.

Mycket pluggande blir det inte...

Jag har ännu inte kommit ut till soffan där boken ligger. Jag har istället installerat lite olika grejer på datorn. Jag är fullkomligt trött på att gå in på Gittan vi nätet så jag har äntligen installerat FirstClass.

Sen fick jag ett tips på ett bildbehandlingsprogram som skulle vara bra, dock har det inte gått helt som jag velat. Håller på nu och tar hem lite grejer sen ska det förhoppningsvis funka. Och jag kommer inte få en rad till läst innan jag hoppar i säng...

Dags för dagens sista cigarett innan jag ropar hej och tror att allt ska funka...

Efter en skön kvällspromenad

Snart ska jag åter hugga in i boken, har varit ute på en promenad eftersom jag höll på att somna, bättre sömnmedel får man leta efter...

Men det har varit en underbar dag. Jag satte mig på balkongen för att plugga. Dock hade ett par fått för sig att sola utanför och dom pratade oavbrutet så jag fick gå in med boken till soffan för att kunna koncentrera mig.
Sen var det dags att dra till Överby för att köpa present och kolla lite i affärer.
 Som vanligt, klicka på bilden för att se den i större format

Dock så har jag nu pålagt mig ett klädshopping-förbud eftersom jag strävar efter att gå ner i vikt och det är ingen idé att lägga massa pengar på kläder om de inte kommer passa.
Det blev en varm bilresa och en varm shoppingtur där det mest förekom jag-vill-ha-längre-fram-planering.

Jag kom fram till att min klädsel var alldeles för varm. Det största felet var skorna. Mina snygga sommarskor jag hade förra året är tyvärr totalt utslitna och inte mycket att hurra för. Så vad gör man då? Jo, letar upp närmasta skoaffär och letar igenom tills man hittar något mig-aktigt och köper och sätter på sig.

image38

Fötterna ser hemska ut efter joggingskortortyr men oj vad skönt det var!

Skönt....

Oj oj vad skönt det är i solen, efter 20 minuter så har mitt hår nästan torkat helt. Skönt det eftersom jag inte kan ta på mig det vita linnet innan håret är torrt... Hennafärgen ger fortfande lite spår efter sig och det vill jag inte ha på mitt nya vita linne!

En timme kvar tills vi ska åka. Jag har läst klart artikeln om Den stora omdaningen, dags att börja med boken igen. Så jag kommer stänga av datorn och sätta mig i solen tills håret är helt torrt. Njuta av solen och vågen givmildhet som bara visar mindre och mindre....

Aha...

Var inne på Pyttis blogg

och hittade detta som hon hade snott ärligt från en annan blogg...


Cinderella
Cinderella
You're Cinderella! You've been waiting for your prince charming to sweep you off your feet for a very long time. Love is your main purpose in life. This is both a good, and bad thing. People will always be jealous of your magnetic personality and kind heart.    How do you compare?
Take this test! | Tests from Testriffic

Lördagskalas

Jag sitter och kliar John Blund ur mina ögon. Eller om det bara är pollen.... Vilket påminner mig om min medicin...

Ska alltså på kalas idag. Det blir en tur till Överby först för att kolla in vad som finns där. Som falköpingsbo är det skönt att komma iväg och kolla i affärer då de enda vi har här som funkar är Vero Moda och nån gång ibland kan man hitta något på Lindex. Klädtorka.

Outfit idag kommer uteslutande från Vero Moda, mina nya svarta byxor, det nya vita långlinnet samt en grönvit tunika. Ska se om jag kan ta kort på det sen, just nu sitter jag relativt nyvaken och oduschad.

Funderingarna kretsar mer runt hur jag ska representera mina smycken idag.
Ska det vara stora?

Eller mindre?


Och halsband? Jaja, får se när jag kommit ur duschen.

Ops...

Så här långt har jag kommit i mitt pluggande... Men pojkvännen kom ju hem med massa trevliga saker till mig :)

Ska snart sätta igång med pluggandet (dock med Den stora omdaningen och dess sömneffekt kommer jag nog snart sova...)
Tänkte bara visa vad jag sysslat med i terapisyfte för att inte tänka på rökning:
 Klicka på bilden för att se den i större format

Jag insåg dock att jag måste plugga istället....

Äntligen människa

Det går inte att sluta röka samtidigt som man lever på lite mat samt Nutrilett. Jag stod utanför Ica och drömde om en chipspåse så jag köpte cigaretter. Jag får prioritera min viktminskning för tillfället.

Pratat med min pojkvän och tyvärr hade dom inte allt. Det fanns inga kedjor eller storpack med ringöglor. Funderar på hur jag ska göra nu. Be dom beställa eller kolla runt om jag kan hitta nåt någon annanstans.

Ska kolla lite på nätet nu innan jag sätter mig med näsan i boken.

Ändå sitter jag kvar....

Sitter kvar framför datorn. Är irriterad på skiten för att den inte gör som jag vill. Sen kanske jag är lite extra irriterad eftersom jag inte rökt på över 2 dygn och stark börjar ifrågasätta mitt beslut att försöka sluta när våren kommer. Det är då som ciggen smakar som bäst, i det sköna vårvädret. Man sitter och blossar och tänker på den stundande grillsäsongen och smaklökarna lever loppan i munnen.

Jag undrar hur det gått för min pojkvän. Kan man skicka iväg en pojkvän till en pysselaffär och han kommer hem med allt som jag vill ha? Jag vet inte alls hur utbudet ser ut i denna affär men jag vet exakt vad jag ville ha. Och jag vet inte vad jag kommer att få och vad jag kommer sakna... Kanske ska kolla när Slöjd-Detaljer öppnar imorgon...

Men sen måste jag verkligen försöka spara pengar.... Något jag är värdelös på.

Man kanske inte ska försöka sluta röka när man försöker gå ner i vikt? Jag har ett sånt sug över att stoppa saker i munnen och tyvärr så klarar jag inte av tuggummi så jag går runt och... ja, bara är i ständig panik. Jag kan ju inte stoppa i mig massa saker för då kommer vågen genast ge utslag...
Och ärligt talat så kan jag inte pärla mer just nu, jag har inte tid för det. Jag ska skriva ett PM om min kommande b-uppsats till på onsdag och till på tisdag ska jag ha läst ut Den stora omdaningen. Det är verkligen ett sömnpiller... Men det är väl bara att försöka. I värsta fall så får jag vänta med att sluta röka. För det går bra att plugga när man går ner i vikt ändå och det är vikten som jag satsar på i första hand. Det vore dock trevligt att kunna vara på gymmet utan att få ansträningsastma bara för att man röker..............

Jag borde plugga....

image33
Men istället så har jag tillbringat dagen med att pyssla... Här över ett par Örhängen och ett armband jag gjort idag.

Dessutom har jag gjort ett kort, här tillsammans med ett gammalt
 Klicka för att se det i större format
Nu så borde jag sätta lite fart....

Nytt försök...

Jag vill ha ett bra bildprogram... tyvärr är ju alla så dyra....

Men jag tänkte visa en bild som jag inte är världens stoltaste över....

Detta är alltså jag idag. Tjock och dålig hy. Hyn börjar dock bli bättre men vågen går väldigt långsamt neråt. Det är lätt att gå upp i vikt men desto svårare att gå ner.

Byxorna köpte jag på Vero Moda igår. Tyckte dom var riktigt snygga.
Köpte även två linnen:

Trött...

Jag är just nu väldigt trött på bloggen.... Den vill inte det jag vill...

Jobbar hårt...

Nu har jag ätit lite, blev en Nutrilett Karamell (lite sliskig men lagom när man slutar röka), gjort en prislista över mina smycken (det har varit en del som frågat idag och jag hade ju ingen koll, men nu vet jag)

Dessutom har jag dragit ut lite papper. Jobbat hårt med andra ord ;)

Men jag är glad över prislistan. Eftersom inget smycke är det andra likt så har jag gjort en prislista efter materialkostnad. Så är det någon som är intresserad så är det bara att höra av sig och få en prisuppgift.

Jag har fått min första beställning idag, ett par örhängen. Kul! Men jag ska vänta tills nästa pärlleverans kommer så att jag har lite mer pärlor i rätt färg.

Bara en timme kvar. Sen hem. Ta det lugnt. Visa killen mina nya fynd ;) Sen måste jag ställa mig på vågen igen för att se att den inte lurade mig i morse.... Om den gjorde det blir jag ledsen :(

Tråååååkigt!

Det är väl meningen att man ska jobba på jobbet men jag har ingen motivation. Sitter och kollar på Panduro istället och funderar på om jag ska beställa eller kanske ta en tripp till Göteborg och handla... Problemet är bara att jag förmodligen kommer hitta massa annat om jag åker till Göteborg. Har jag råd med det? Nej. har jag tid med det? Nej. en vilja finns där.

Nä, om jag ska ta och äta lite för att sedan ge mig i kast med lite jobb.

Gå in på Webmessenger och prata med killen lite med... Glömt säga massor... Minnet är bra men dock alldeles för kort ;)

Hjälp!!!

Att det ska vara så svårt att sluta röka... Rastlös och just nu ledsen. Men om en stund kommer jag förmodligen bli irriterad igen. Mitt humör är inget roligt just nu.

Jag vill sova. Jag vill shoppa. Jag vill inte jobba. Men det är just vad jag måste...

Irriterad

Nu är det över ett dygn sen jag rökte senast. Det börjar kännas... Jag blir lätt irriterad. Minsta fel och jag blir sur. Kanske inte något bra humör att ha på jobbet... Dessutom känner jag har tårarna svider bakom ögonlocken. Varför? Inte vet jag... Kanske separationsångest???

Jag var på stan innan jag åkte till jobbet. Hämtade upp syster och åkte till apoteket för att preparera mig inför stundande pollensäsong.
Sen blev det ju en sväng till Vero Moda där jag hittade ett par sköna sommarbyxor och två par linnen. Våren är på intågande!!!

Dag ett...

Nu har jag avklarat en morgon utan att röka.

Istället har jag gjort ett par örhängen:

Men jag tyckte det blev lite för mycket vita pärlor så jag gjorde om dom:


Och som vanligt, klicka på bilderna om ni vill se dom större.

Sen gjorde jag ännu ett sötvattenshalsband:


MEN, vad ska jag göra av alla smycken??? Hittar du något som du skulle vilja köpa för en billig peng så hör av dig!

Nä, dags att ta sig i kragen på morgonrock och få på sig lite kläder ;)

Avslagen nätshopping

Idag har jag pluggat och pluggat och pluggat. Duktigt!

Dessutom rensat ut en liten del i förrådet. Det behövdes!

Tränat. Dock känner jag mig väldigt avslagen, gick inte alls lika smidigt som det brukar.

Men det jobbigaste med hela den här dagen är att jag nu inte rökt på 6 timmar!!! Gahhh!! Men det känns inte bra för jag känner att jag börjar få en oral fixering (redan???) och vill äta istället för att röka. Då jag försöker gå ner i vikt så är detta inte bra. Får se hur detta utvecklar sig...

Men nu sitter jag och tänker "Oj vad mycket pengar man sparar och oj vad mycket pysselsaker jag kommer behöva för att hålla händerna upptagna" och tittar därför på tradera men ögnar samtidigt på Panduro och är nära att lägga in en beställning. Hallå, jag har ju slutat röka :)

Pluggar...

Sitter i soffan och pluggar för fullt, har läst lite mer än 50 sidor idag. Dock tagit en liten paus nu för att kolla datorn och så småningom äta. Försöker lägga upp en bra plan för dagen i mitt huvud men det är inte lätt. Jag ska träna och sånt sen ikväll. Och allt pluggande som måste in emellan. Jag måste få lite struktur...

Ja, men nu är det köttbullar som gäller :)
Det blev några stycken när jag gjorde dom...

Världens tröttaste

Jag har äntligen kommit upp ur sängen, det svåraste på hela dagen. Jag är verkligen inte en morgonmänniska.

Har kollat hur jag ligger till på Tradera samt min mail medan jag inmundat min morgonsmoothie. Dags att slänga sig i soffan tillsammans med Det andra könet. Måste plugga!!!!

Efter mötet...

Jag förlorade en del av auktionerna, vann en som jag ville vinna (dock ville jag ju vinna de andra med... men men) Jag har "vunnit" en auktion med massa pärlor (hur kan man vinna och samtidigt betala???) förlorade lite andra pärlor och diverse grejer.

Dock var mötet givande där vi gick igenom trafiksäkerhetsplanen för kommunen. Vi hade massa bra att säga och massa strunt som gjorde det ännu roligare att vara där. Jag kan dock känna mig lite kluven mellan "miljöpartist-Åsa" och "älskar-att-ta-bilen-Åsa" när man diskuterar sådana saker. Men miljön och säkerhet måste ju gå före min egna lathet. Dessutom jobbar jag mindre och mindre vilket betyder att jag kommer att ha mindre pengar att betala bensin för och kommer därför vara tvungen att gå eller cykla istället.
Jag har försökt klura ut varför jag tar bilen istället och kommit fram till att jag helt enkelt är för stressad.

Och inte hjälper mig bloggen att få mer tid över ;)

Dags att plugga och kanske få något i magen. Typ en Nutrilett Mörk choklad (vilken jag bara sett på hälsokostaffärer hittills... vilket är konstigt för den är god)

Tradera eller möte?

Oj vad lätt man blir fast. Tittade lite på Tradera och nu har jag lagt bud på massa saker... Ok, inte så mycket men en tio småsaker.
Så ska jag på möte så jag kan inte sitta vid datorn och bevaka...

Nu är det dags för köttbullar och sen gå på second hand lite innan mötet med Miljöpartiet de Gröna.

Glamour

Hemma från mina två timmar på jobbet. Tog en sväng till stan där jag kollade på second hand samt gick till Life och köpte på mig några Nutrilett Mörk choklad.
Köpte även ett otroligt tråkigt pärlhalsband som jag ska förstöra och se om jag kan få ut något bättre av det.

När jag kom hem väntade nya Cosmo på mig:
image27

Här tillsammans med mina nya örhängen som jag gjorde igår :)

På jobbet

Nu sitter jag på jobbet och känner att magen inte mår bra :/
Men det är bara lite mer än en timme kvar sen ska jag bege mig till R. på en kopp kaffe och sen är det staden som gäller.
Tänkte försöka hinna med second hand idag men när jag öppnade kalendern idag upptäckte jag ett möte kl 18. Om jag inte hade haft en kalender så hade jag antagligen haft noll koll.

Stressigt värre här. Så nu ska jag fortsätta jobba.

Hennaeftermiddag

Nu så har jag tillbringat ca 2 timmar med henna i håret, så här såg jag ut:


Inte världens snyggaste....

När jag väl sköljt ur det såg det lite bättre ut:


Efter att det håret hade fått torkat så såg mitt finniga ansikte ut såhär:


Min hy har dock blivit mycket bättre sen jag slutade äta godis och sånt. Nu lever jag på Nutrilett chokladbars och dryck. Åtminstone stora delar av dagen. Ska jag till jobbet eller gå och träna så brukar jag bunkra upp magen med en god smoothie för att klara av dagens påfrestningar. Annars brukar det bli en bar. Sen äter jag ett mål mat om dagen annars är det viktminskningsmat som gäller. I morgon ska jag jobba två timmar men sen tänkte jag ta mig till stan och se om Life har fått in mera Nutrilett Mörk choklad som jag älskar men inte finns på många ställen.
Jag var jätteduktig och gick ner massor i vikt... men sen vände det. Så nu tar jag nya tag. Kanske inte inför beachen -07 men jag kanske kan satsa på återträffen som tydligen blir i höst. Beachen ligger lite för nära i tiden.
Som tur är så ligger gymmet nära med :)

Mmmmm... köttbullar

Hemsk morgon... Ligger och gottar mig så skönt i sängen och när man kommer upp ser man SNÖ!!! Gah! Satte mig i soffan med en Nutrilett Karamellbar (måste variera sig...) och slötittade lite på tv:n. Egentligen borde jag pluggat men jag läste faktiskt över 100 sidor igår så det kan vänta en stund.

Men för att komma ut lite så blev det två varv på 2,5:an på berget. Väldigt blöta fötter när jag kom hem!

Som jag sa så lyckades jag plugga ganska intensivt igår. Trots det (eller kanske tack vare):



Så gjorde jag ett par örhängen i rött vilket jag saknade innan...
Samt


Ett halsband med sötvattenspärlor.

(Klicka på bilderna för att få dom större)

Nä, nu ska jag återgå till mina köttbullar :)

Påskdagen

Ojojoj. Fest med tacos och Nintendo Wii igår. Vågen upp och träningsvärk idag. Mina axlar är tydligen inte vana vid boxning.
Jag var långt ifrån bra men kul hade jag. Och svettig blev jag efter flera omgångar boxning.

Idag är det nutrilett som gäller igen, idag för hela slanten eftersom jag åt så mycket igår. Det var påsklunch, fika, godis och tacos.


Mobiler att hänga i fönstret som jag har gjort.

Nu ska jag testa lyckan med att göra ett par örhängen och sen djupdyka ner i mina böcker. Det andra könet är kul att läsa men ack så lång den är!

Man blir aldrig för gammal...

image22

Det är kul och gott :)

På språng

Nu har jag varit i T-holm och avnjutit en god påskmiddag. Till detta fick jag ett påskägg av min moder. Trevligt.

Efter en skön dusch så sitter jag nu framför datorn en liten stund. Jag tog fram nagellacket och målade medan datorn startade upp och nu sitter jag och väntar på att det ska torka. Helt plötsligt så förstår jag varför alla kvinnliga sekreterare sitter och målar naglarna i serier, det går ju faktiskt att klinka på datorn medan nagellacket torkar, dock blir det inte alls någon som liknar korrekt fingersättning, men det har jag inte annars heller så det gör ju inget.
Jag höll på att somna i bilen hem så det var skönt med en dusch, hade jag hamnat i min
 Supersnygga och sköna säng så vet jag inte när jag hade kommit upp igen.

Ska på en liten fest hos min syster sen. Tacos och Nintendo Wii. Hoppas det blir trevligt.

Sen måste jag verkligen skärpa mig. Måste läsa ut Den stora omdaningen (dock får ju bara namnet mig att somna..) och sen måste jag skriva ett pm om min kommande b-uppsats. För detta måste jag först välja ett litterärt verk av Simone De Beauvoir som jag ska göra en idéstudie av, vilken kommer innefatta massa genusstudier :)

Feminist, javisst!

Påsklunch

Glad påsk på er!!!

Snart dags att bege sig till halva sidan av familjen och äta en barndomens påsklunch. Mums!

Bra dag. Håret funkar, vågen går neråt. Insändaren var riktigt bra igår.
En bild på mig, dock lyckades jag inte fånga "vilken-bra-hårdag-jag-har"


Sen så är min mobilkamera tämligen kass. Men det är bara att bita ihop och önska sig en ännu bättre senare.

Just nu så hatar jag bilder på mig själv... Jag kämpar mot kilona (igen) och resultatet visar sig ju inte lika snabbt som man önskar. Man vill ju att kilona bara ska rinna av och efter en vecka har man nått idealvikten.
Men det är ju bara önsketänkande så man får vara glad när vågen visar några hekto mindre.

Och idag ska jag äta godis. Första gången på flera veckor. Men det är bara för att det är påsk. Förmodligen kommer inte min mage må bra av allt socker heller... Men godis är gott :)

Kram!

Väntar spänt...

Snart sitter jag med tidningen i handen och ser om de rört vår text eller inte. Det är i en tidning som många bönder häromkring, och andra med kanske, läser. Efter att varit med i lokaltidningarna och inte fått någon reaktion så gå vi ett steg länge.
Vad artikeln då handlar om, jo... Det är som så att en idiotfamilj utanför Skara har bestämt sig för att föda upp minkar för pälsens skull. Det är så onödigt mycket lidande för dessa stackars pälsdjur (när de sitter i bus så kallas dom inte vilda längre...) som egentligen behöver vatten att simma i, möjligheter till jakt och stort område att röra sig på.
Stackars Sverige som har en högerregering.


Långfredag

Tyvärr är långfredagen kanske inte lika lång som man önskar. Just nu sitter jag med en b-uppsats i litteraturvetenskap och istället:

 Så har jag gjort ett halsband.
Klicka på bilden om du vill se den i större format.

 Ett par örhängen med.

Jag har dock läst ca 20 sidor. Men det är alldeles för lite för vad som skulle behöva läsas. Jag har 10 böcker här hemma som jag ska läsa...
Planerar inför påskafton. Kommer inte hinna med att läsa speciellt mycket. Men det är bara att ta igen sen. När nu sen kommer.

Ser fram emot att äta våfflor senare ikväll. Ska ta och läsa tidningen med och se om du valde att ta in det i orginal eller om de varit inne och kluddat denna gången med. Jag tyckte om den som den var, blev då väldigt besviken på att dom hade ändrat och tyvärr så sänker det förhoppningarna om att hitta insändaren i orginal i denna tidningen. Men de kanske är bättre.
Ner med pälsfarmar!

Smycken

Jag tänkte här presentera ett urval av mina smycken, en del har/ska jag ge bort men resten är mina. Är det så att någon blir intresserad så hör av er!
Klicka på bilderna så blir de större.
 Ett par örhängen

Ett par örhängen till som är lite färgglada
 Ett halsband
Ytterligare halsband som jag ska ge bort
 Detta har redan hittat en ny ägare
 Lila fina pärlor
Lite spretigt men snyggt
 Grön och vitt till den sköna årstiden som väntar
 Ett armband som syster ska få

Det var en liten presentation av vad jag sysslar med i smyckesväg. Dock gör jag inte så mycket eftersom jag har massa annat att fylla vardagen med.

Äntligen hemma

Nu har jag jobbat och gjort iordning bilen, dvs tankat, pumpat däcken och kollat vätskor. Fyllde på lite spolarvätska. Duktigt!

Jag har även konstaterat att Nutrilett chokladdryck på påse inte är lika god som den färdiga. Men ack så billigare.

Tänkte visa mitt senaste pyssel:  Ett par egenhändigt gjorda örhängen som jag faktiskt använt på jobbet idag.

Nu ska jag bara lära mig att använda bloggen och få det att se snyggt ut... hm...

Premiär

 Välkommen!

Vem är jag? Det är det kanske alldeles för få som vet ;)

En snabbpresentation:
Litteratur- samt globaliseringsstuderande recceptionist
Miljöpartist
Pysselfreak
(kort, smycken mm)
image3
Så här ser jag ut... Dock inte alltid lika tung i sinnet.
Halsbandet är egentillverkat.

Mer kommer!

RSS 2.0